Mama Maai

5x – waarom vandaag niet mijn dag is

22 oktober 20131
1. Het was prachtig weer buiten. We maakten een lange wandeling door het bos. Het is ook prachtig mooi buiten, wouw wat een kleuren. We zochten paddenstoelen en mijn kleine meid vulde een plastic zak met eikels en kastanjes. Het hele bos lag bezaaid met eikels, maar oh wat een trots smoeltje als ze er weer eentje had gevonden. De zak zat uiteindelijk helemaal vol. Het was een heerlijke ochtend echt. En toch voelde ik me achteraf niet fijn.

2. Kleine man lijkt het vandaag niet helemaal te hebben. De afgelopen dagen ook al niet. Met korte nachten en weinig slaap overdag. Voor ons beide. Ik verdenk hem weer op het doorkomen van tanden en kiezen, zijn bekkie lijkt een waar slagveld. Hij kwijlt en kauwt op zijn eigen vingertjes. Nog steeds.

3. ’s Middags een ijsje eten in het centrum. Omdat het zo’n mooie dag is. Kleine meid was vrolijk en uitbundig maar werkte mijn geduld op de proef. Mijn geduld, ik bezit er de laatste tijd te weinig van. Ik val nog eens naar ze uit. Om kleine pietluttigheden. Om me er dan vreselijk schuldig over te voelen, met tranen in mijn ogen. Wij allemaal van slag. Wist ze in het centrum in de eerste de beste winkel weg te rennen en het winkel alarm te doen laten afgaan. Man wat een hels geluid. Alle blikken op mij gericht toen ik mijn weg gelopen portret kwam halen. Iedereen pijn in de oren, ja nou, dat was die van mij dus. Waardeloze moeder, ik zag wat afkeurend geschud.

4. Ik verheugde me op mijn avondje weg. Lekker sporten, verstand op nul en zweten. Mijn lijf laten werken. Moeder af, gewoon Maai. Maar ik ging niet. Ik besloot op het laatste moment niet te gaan.

5. Last but not least, zit ik uiteindelijk met mijn voeten omhoog te saggerijnen op de bank. Mijn Lief zet een warme kop melk en een enorm stuk chocolade voor me klaar. Mijn Lief, zo lief! Hij weigert te vertellen waar verstopt. Heb ik de chocolade inmiddels dankbaar verorberd. Maar oh, die chocolade….

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Maddy
  23 oktober, 2013 at 11:11

  Chocola doet soms wonderen…en manlief weet dat:-)! Je wil genieten en probeert te genieten alleen het lukt ff niet en dan werken de kids ook nog niet mee…je hebt van die dagen, die maar beter zo snel mogelijk voorbij gaan..hopelijk vandaag een betere dag! Grtzz..Maddy

 • Reply
  Jannet
  27 oktober, 2013 at 21:28

  Wat ben ik je dankbaar voor deze eerlijke stukjes! Blijf schrijven 🙂

 • Leave a Reply