Bloggen/ schrijven

Bye bye 2014; het beste dit (blog)jaar

Nog een paar dagen en het jaar is weer voorbij. Ik wil heus wel zeggen dat ik er relaxed onder ben en in mijn hoofd weet ik dat het nog wel even gaat duren allemaal maar stiekem, eerlijk gezegd, verwacht ik elke dag een teken van mijn lijf of de baby dat hij geboren gaat worden. Dat kan ik me nog goed herinneren van baby 1 en 2 en daar ben ik toen werkelijk niks mee opgeschoten. Ik denk zelfs dat dat paniekerige wachten resulteerde in mijn lange drachten tot ruim over de 41 weken, zeg me alsjeblieft dat dat onzin is… Ik probeer dus nu zo zen mogelijk en heel relaxed te blijven maar mijn hoofd doet daar vooral weer eens niet aan mee. Wanneer doet mijn hoofd überhaupt eens wat ik wil? Goed voornemen voor 2015. Dus. Gaat het wel of niet nog een 2014 kindje worden? Ik gok van niet. Dat betekend dat 2015 gewoonweg fantastisch prachtig gaat beginnen voor ons, dat kan niet anders. Nieuw leven, wat is er mooier dan dat?

Gelukkig hangt de geboorte van de kleine man er niet vanaf of ons jaar wel of niet geslaagd is. We hadden ondanks mijn gezanik her en der een hoop andere fijne dingen in 2014. Bijvoorbeeld de midweek op Terschelling, het weekend bij de boer, uitjes op het water of in het bos.

terschelling

Ik kon mezelf weer af en toe verliezen in kleine momentjes voor mezelf. Lekker schrijven, haken, naaien, blogjes lezen (van deze meiden miste ik overigens bijna geen bericht: Maris, Des, Iris, Dinastie), mijn tijdschriften verslaving, een boek (deze vond ik zo indrukwekkend), lekker naar buiten, gewoon ongestoord aanrommelen met de kindjes thuis, sporten toen het nog kon en alsmaar dikker en dikker worden.

En…  ik blogde weer wat af. Minder dan ik me van te voren had voorgesteld en voorgenomen maar blogvoornemens blijken voor mij gewoon niet te werken. Hoe meer druk ik mezelf opleg, hoe minder plezier ik er aan beleef en hoe minder makkelijk ik kan schrijven en inspiratie die dan ver bij mij uit de buurt blijft. Mijn enige blog voornemen dit jaar is dus zorgen dat ik het leuk blijf vinden. Dat zou toch moeten kunnen slagen nietwaar?

Anyway, bij het afsluiten van een jaar horen lijstjes. Vind ik. Dus doe ik daar lekker aan mee. Dus bij deze de best gelezen berichten op MamaMaai afgelopen jaar. Dit lijstje kan gewoon niet ontbreken:

1. Mutsjes voor Malawi
Een oproep aan hakend en breiend Nederland om kleine mutsjes voor de pasgeboren babytjes in Malawi te maken. Hartverwarmend hoeveel mensen daar aan mee wilde doen en nog steeds kreeg ik hier geregeld vragen en mailtjes over.

natuurpark lelystad

2. 37 weken; een hart vol hoop
Waaaat, deze schreef ik van de week pas en prijkt gewoon dik boven aan dit lijstje. Zou dat liggen aan het goede doel of aan het feit dat ik schreef over mijn zwangerschap? Beide blijken het namelijk goed te doen. In ieder geval, wat was ik blij dat ik deze mijlpaal weer binnen had gesleept.

3. 31x best irritant aan je eigen kinderen
Ach, ik erger me soms gewoon graag en sommige dingen aan je kinderen zijn toch ook gewoon irritant?

4. Doe mij nog een kleurplaat
Net als de rest van Nederland nam ik er een nieuwe hobby bij. Omdat ik verder toch nog niet genoeg te doen had ofzo. Ondanks dat het nog steeds wat weird blijft voelen als groot mens een kleurplaat te gaan zitten inkleuren is het een van de weinige manieren waarop ik mijn brein on hold kan zetten. Ik doe het dus met vlagen nog steeds en kreeg zelfs van kerst boek nummero 3!

mama maai

5. En het is een?
Wat is het geslacht van de buikbaby. Iedereen bleek net zo nieuwsgierig als wij zelf.

6. 10x waarom kinderen niet leuk zijn
Wat kan ik zeggen? Het krijgen van je bloedeigen kroost is natuurlijk fantastisch, laten we daar geen doekjes om winden. En sommige dingen zijn gewoon ronduit STOM! Uhm… iets met een dikke korrel zout alsjeblieft….

7. Boekreview; Toen ik je zag
Ik las afgelopen jaar echt veel te weinig. Schokkend weinig zelfs. Terwijl lezen zo fijn is. Dit boek las ik precies een jaar geleden. Het boek heeft indruk gemaakt en blijkbaar niet alleen op mij aangezien het genomineerd was voor de NS publieksprijs dit jaar. Meer lezen staat absoluut hoog op mijn to do list voor 2015.

8. De nieuwe Knofje
Toevallig keken we van de week weer de Knofje marathon die op tv was. We namen hem op en inmiddels is het weer een grote hit hier in huize Maai. Gek genoeg vind ik zelf dat ze alleen maar meer op Knofje gaat lijken. Niet alleen qua uiterlijk maar zeker ook qua streken. Ik krijg het zelfs nog steeds bijna dagelijks te horen van anderen.

9. Zelf geknipt
Ik knip dus mijn kindjes zelf. Geen kapper die de haartjes van mijn kroost in handen krijgt. Niet perse omdat ik kappers niet vertrouw (ook wel), meer omdat ik het a. veel te duur vind, b. uiteraard denk dat ik dat prima zelf kan, en c. ik het ronduit zielig vind mijn koppige ‘nee, dat wil ik niet kindjes’ onder de neus van een kapster te duwen. Voor de kapster bedoel ik he.

skeeleren

10. Vriendschap
Een heel persoonlijk stukje over hoe het krijgen van kindjes mijn sociale leven in één klap totaal veranderde. Ik heb daar best mee geworsteld afgelopen jaren en nog steeds.

Kende je ze allemaal al?

Dikke Kus en een hartje voor jullie allemaal. Want zonder jullie was er überhaupt niet zo’n lijstje ontstaan. Voorzichtig met vuurwerk en maak er een heel mooi uiteinde van.

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Dina
  29 december, 2014 at 16:57

  Wat een heerlijk fijn en gezellig blogje weer. 🙂 Ik denk ook niet dat Baby een 2014-kindje wordt. Stiekem vind ik het ook een beetje spannend allemaal (en het is niet eens mijn baby), ik kan me wel voorstellen dat je hoofd overuren maakt.

  Oh ja, ik kende ze allemaal al, de blogjes. 😉

  • Reply
   MamaMaai
   29 december, 2014 at 19:49

   Aaah lief!

 • Reply
  Karin
  29 december, 2014 at 23:28

  Mooi rijtje! Ik ken ze bijna allemaal. Maar leuk om weer terug te lezen! Succes komende dagen 🙂

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  30 december, 2014 at 13:04

  Erg leuk overzichtje. Sommige kende ik nog niet!

 • Reply
  Sas
  4 januari, 2015 at 09:10

  Wat een super tof overzichtje. Die laatste foto vind ik super leuk! 🙂

 • Leave a Reply