Winactie/ product review

Easy Peasy

Maanden heb ik lopen kwijlen elke keer als ik Easy peasy van Claire van den Heuvel en Vera van Haren tegen kwam in een tijdschrift of de winkel en kocht het niet. Waarom niet? Geen idee. Om mezelf te kwellen misschien of anders om me niet bij man te hoeven verontschuldigen voor weer een of andere onzinnige (?!) aankoop? Enigszins stik jaloers las ik alle reviews bij mede blogmama’s. Tot ik het echt niet meer kon houden en hem in het geheim kocht en jaaaaaa….. IK HEB HEM! En man vindt het niet eens erg, ik moest het toch opbiechten natuurlijk. Net zo niet erg als al die andere onzinnige (?!) aankopen. Niet erg dus. Hij snapt mij. Denk ik.
easy peasy
En nu zit ik elke vrij seconde die ik heb (dat zijn er te weinig) verdiept in lectuur, Easy Peasy dus, die mij het wel en wee uitlegt over gezond eten voor de allerkleinste. Lees 0 tot 4. Maar ik ben er van overtuigd dat elke willekeurige volwassenen er ook nog het een en ander aan bruikbare informatie en recepten kan uit halen. Ik ben nog niet eens tot het lezen van de recepten gekomen, laat staan dat ik ze al heb uitgeprobeerd met de plaatjes zijn werkelijk om bij weg te kwijlen (ik kwijl wat af, I know). Wat kan ik er over zeggen dan? Nou, er staan niet alleen heerlijke plaatjes en recepten in dit boek maar ook een hoop informatie. Over waarom geen suiker en wel biologisch en vers bijvoorbeeld. En over hoe je gezond eten bij kinderen überhaupt aanpakt. Over hoe je etiketten scant en dat dat met kleine truckjes helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. En over hoe je dat dan doet allemaal.
easy peasy
Want dat laatste, dat is nu net het punt. Kijk, overtuigen hoeven ze mij niet meer. Lees hier over onze snoepkontjes. We zijn niet faliekant tegen snoep of suiker, althans, stiekem ik wel steeds meer maar verbieden wil ik het ze niet (en tot op heden ben ik zelf ook nog lichtelijk verslaafd), maar we proberen ze wel zo gezond mogelijk te laten eten en opgroeien. Die kleine lijfjes in de maak. Punt is dus, ik ben druk, ik ben moe, ik heb haast, ik heb jengelende kinderen, ik heb geen puf of gewoon even geen zin me in de materie te verdiepen en al helemaal even geen energie en zin om man te overtuigen en we zijn te laat met eten, moeten nog bedenken EN boodschappen doen, en, en, en…. we halen patatjes. Iets mis mee? Nee vind ik niet. Af en toe.

Dus.
easy peasy
Heel fijn dat Easy Peasy er nu is. Wordt het me gewoon allemaal lekker voorgekauwd. Met goed, beter, best opties als er even geen tijd, zin, energie, puf is. Hoe fijn is dat? Het hoeft ook allemaal niet perfect he, maar weer een stapje in de goede richting?

Kort samengevat: Een boek naar mijn hart.

Oh en niks geen gesponser in dit artikel, mocht je dat zomaar denken, gewoon ik die heel enthousiast is en het niet kan laten te delen. Ik kan niet wachten het eerste recept de kabouters voor te zetten. Ben benieuwd….

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Joyce
  8 mei, 2014 at 14:50

  Ja hé dankje! Nu wil ik hem ook haha! Ik twijfel ook al een tijdje maar ga nu toch mijn man maar eens lief aankijken. (A)

  Dit moet je hebben toch als mama? 😉

  • Reply
   MamaMaai
   8 mei, 2014 at 15:09

   Jep

 • Reply
  Jess
  8 mei, 2014 at 14:53

  Ik kende dit boek nog niet en jeetje, het ziet er geweldig leuk uit. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik weinig aparte dingen meer maak voor mijn kabouter omdat het toch net een kliko is. Maar goed, misschien is 2.0 wel een geweldig excuus om dit boek te kopen haha 😉

  • Reply
   MamaMaai
   8 mei, 2014 at 15:10

   Hier gaat ook makkelijk alles erin hoor maar dat is ook niet de reden dat ik hem heb gekocht. Wil gewoon graag wat alternatieven hebben om makkelijk en snel en toch gezond te kunnen koken en wat alternatieven voor snoepen als de oudste hier naar school gaat…

   • Reply
    MamaMaai
    8 mei, 2014 at 15:11

    Oh en, ik maak het ook gewoon voor mezelf haha, maakt het uit

 • Reply
  Esther
  8 mei, 2014 at 16:19

  Wat een leuke tip dit boek. Ons zoontje van 7 maanden eet nog niet zo graag groenten. Begint nu net wat te komen. Ik ben geen keukenprinses en vind zo n boek met lekkere en gezonde recepten voor kinderen dan ook heel handig!

  • Reply
   MamaMaai
   9 mei, 2014 at 09:03

   Zou heel goed boek zijn dan, en daarnaast, ook super leuk!

 • Reply
  Nicole
  8 mei, 2014 at 18:32

  Nou ik kende het nog niet maar je maakt me enthousiast! We hoeven pas over 4 mnd te beginnen met iets anders dan flesvoeding haha.. Maar beter goed voorbereid toch?

 • Reply
  mamoesjka
  8 mei, 2014 at 20:42

  Gaaf boek….staat ook op mijn boekenwensenlijstje! Boek ziet er sowieso al fantastisch uit! Je deelt toch wel een keer je favo recept he?

 • Reply
  Mama's Jungle
  8 mei, 2014 at 21:39

  I know! Ook op het boekenwenslijstje, die helaas niet evenredig groeit met mijn spaarpotje-voor-leuke-dingen.

 • Reply
  Gwen
  9 mei, 2014 at 18:44

  Zo’n leuk boek! En onwijs leuke review! Hier ook geen suikerfans, er is zoveel lekkers te maken zonder gelukkig 🙂

 • Reply
  Judith
  21 mei, 2014 at 08:09

  Hmmm…nu ben ik toch echt wel nieuwsgierig geworden naar dit boek. Ik had hem al een aantal keer in mijn virtuele winkelwagentje gestopt maar elke keer toch niet gekocht.
  Nu wil ik hem toch ook hebben, haha.

 • Reply
  mamawatdoejenou.nl
  22 mei, 2014 at 10:10

  Ik wil ‘em ook!!!

 • Leave a Reply