De kinderen

Wat je echt nodig hebt bij 3 kleine kinderen

Ogen in je achterhoofd en een extra stel handen, yes please. Maar in de categorie ‘ook fijn’ hier drie praktische echt nuttige aankopen die ik als onmisbaar zie na de geboorte van onze derde. Ik zou niet weten hoe ik het anders allemaal had moeten doen.

Kidsit

wagenplankje, peuterplankje, peuterzitje

Oh echt, koop zo’n ding. Zo’n plankje achter de kinderwagen. Wie dat ooit verzonnen heeft… We hebben hem aangeschaft voor na de geboorte van onze tweede, die toen met twintig maanden natuurlijk al prima kon lopen, maar niet de afstanden vol hield die papa en mama wenste af te leggen. Toen waren we nog een bezienswaardigheid en werden we op elke hoek aangesproken waar we dat ding vandaan hadden, inmiddels zie je steeds vaker voorbij komen. Maar nog steeds, bijna dagelijks krijg ik er opmerkingen over. Het is even hannesen hoe je fatsoenlijk de wagen duwt zonder je schenen blauw te verkleuren maar echt, eenmaal daar achter, gewoon ernaast lopen en duwen met een hand. Ook beter voor je up-statistieken ;), ik zou niet weten hoe ik het moest doen zonder dit ding. Er is er hier altijd wel eentje moe genoeg om te zitten. Ik durf met de kidsit zelfs met drie kinderen de stad in.

Croozer

Fietskar, nodig bij kleine kinderen, croozer

Zijn er echt mama’s met drie of meer jonge kindjes zonder zo’n ding? Hoe doen zij dat? Echt, ik schoot lichtelijk in de paniek toen ik zwanger raakte van nummer drie en we kleuter moesten aanmelden voor school. Want uhm, de jongste moest nog geboren worden en zou de komende tijd nog niet kunnen zitten. Uberhaubt drie kindjes en een mama op een fiets is niet ideaal en verre van veilig. En nee, kleuter kan nog niet zelf dat end naar school trappen. Oké, ik geef toe dat ik graag smoezen verzin om haar met de auto heen en weer te crossen, toch leek me fietsen beter. En aangezien man en ik onder leuke dingen fietsen, skaten ed verstaan, kwamen we al snel tot de conclusie dat er zo’n fietstent moest komen. Bakfiets had ik ook stoer gevonden, ik kijk nog altijd stik jalours naar deze hippe mama’s, maar voor ons minder praktisch. Ik moest er namelijk ook mee kunnen hardlopen, skaten en dergelijke. En nu we er een baby hangmat in hebben hangen, jaaaa, geniaal hoor. Het enige wat ik mis, dat ik niet extra kindjes mee naar huis kan nemen. Alhoewel, met nog een kind extra kom ik de vaart zeker niet meer over.

Draagdoek/Draagzak

draagdoek, draagzak, tula, little frog

Dat is echt ideaal. Was het niet alleen omdat mijn krijsende kind met krampen alleen maar rustig werd als hij dicht bij mama heen en weer gewandeld werd, is het vet praktisch om met nog meer klein spul in huis ja handen vrij te hebben. Had ik me maar veel eerder ingelezen. Dan waarschijnlijk had ik een hele stash aangeschaft. Duik vooral niet in de wereld van dragen, het is niet goed voor de portemonnee, wel voor je kind trouwens ;). Maar zorg gewoon voor minimaal een draagdoek en een draagzak, of een van beide (om te beginnen). Naar het bos, naar het strand… bind je kind op je buik en wandelen maar. Geen gehannes met wagen over takken of mul zand, gewoon lekker doorstappen. Serieus, je kan zelfs toiletteren met het kind op je buik (ik wilde poepen schrijven maar dat is zo niet vrouwelijk he). Die van mij slaapt minsten twee keer zo lang door in de zak, dan in de wagen. En op school tussen 300 krioelende kinderen en hun ouders door naar de klas toe wurmen is ook echt veel fijner zonder wagen. Blijft tenminste ook iedereen met zijn tentakels van je bloedje af.

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Priscilla
  27 augustus, 2015 at 09:36

  Je hebt een babyhangmat in je fietskar? Daar ben ik wel nieuwsgierig naar! Waar heb je die vandaan en gebruik je die ook tijdens het fietsen?

  • Reply
   MamaMaai
   27 augustus, 2015 at 11:55

   Ja klopt, die klik je vast in de kar. Hij ligt er in. Niet een schommel hangmatje hoor maar eentje omdat ze nog niet kunnen/mogen zitten. Zoek maar eens op croozer baby hangmat. Echt ideaal 🙂

 • Reply
  Annisthl
  27 augustus, 2015 at 10:50

  Ja! Dit was dus precies wat ik me af vroeg. Wij denken over een 2e kindje en dacht idd dat de bovenste 2 dingen handig zouden zijn. De draagdoek hb ik al. Nu het artikel even aan mn vriend laten zien!

  • Reply
   MamaMaai
   27 augustus, 2015 at 11:51

   🙂

 • Reply
  Maria
  27 augustus, 2015 at 11:57

  Onze derde kan elk moment geboren worden! Een bakfiets hebben we al, maar een draagdoek wil ik zéker aanschaffen. Welke draagdoek gebruik jij?

  • Reply
   MamaMaai
   27 augustus, 2015 at 15:06

   Oh wouw spannend. Ik heb de little frog. Fijne doek, niet de duurste 😉 Nu ik hem langer gebruik wordt hij steeds zachter, in begin wel stug.

 • Reply
  madelon
  27 augustus, 2015 at 13:17

  O een hangmat er in dat is handig!

 • Reply
  Mille Pagine
  27 augustus, 2015 at 14:37

  Wieh, wat gedurfd, die foto over de hangbrug met de draagzak!

  • Reply
   MamaMaai
   27 augustus, 2015 at 15:04

   Haha ja ziet er stoer uit he 😉 Maar tis heel ondiep, sjjjtt

 • Reply
  Gwen
  27 augustus, 2015 at 15:15

  Ik had het geschreven kunnen hebben. Nou ja, met 2 kleine kids en een bakfiets en een meerijdplankje ipv sit, maar de strekking is hetzelfde. ONMISBAAR!

 • Reply
  Julia
  27 augustus, 2015 at 21:05

  Dat plankje!! LOVED IT toen ik jonger was.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  28 augustus, 2015 at 13:11

  Vooral de draagzak vind ik erg handig. Want dan heb je weer twee handen vrij voor de andere twee.

 • Reply
  Joyce
  28 augustus, 2015 at 21:29

  Hier met nummer 2 kan ik ook echt niet zonder mijn doek en zak! Lekker makkelijk haha :d

 • Reply
  José
  29 augustus, 2015 at 09:38

  Hier een bakfietsmamma, en dat met maar een kind. Ik kan nog even vooruit. Maar zo’n kar achter de fiets is ook ideaal denk ik! 🙂 En die draagdoek he? Ik heb me, vooral de eerste maanden vaak afgevraagd hoe mensen zonder zo’n ding kunnen. Hij is hier heilig! Inmiddels heb ik er 2 en een paar op mijn verlanglijstje. En we willen nog een draagzak. Goed dat je erbij vermeld dat het slecht voor de portemonnee is, haha.

 • Reply
  Roelina
  2 september, 2015 at 18:49

  Oh die kidsit is echt super, die ga ik zeker aanschaffen. Meerijdplankjes gezien in overvloed maar nog niet deze! Top tip. Dank!

 • Leave a Reply