Mama Maai

Een echte vrouw shopt

Ik denk dat ik als vrouw wat mis. Een gen ofzo. Het was weer maandag vandaag. Mijn dag. Tenminste als ik me niet te schuldig voel tegenover mijn lief als ik het hele weekend al weg was om te sporten. Dat was dit wekkend niet het geval.

Ik werd dus zo’n beetje de deur uit geschopt. Met een stapel zakgeld richting het centrum, het moet toch niet gekker worden. Iets van eigenwijzigheid met kapotte pasjes en nog geen nieuwe hebben besteld enzo. Ik kreeg een opdracht mee. Een nieuwe tas uitzoeken, eentje die wel dicht kan. En nieuwe schoenen. Want deze zijn dus niet meer om aan te zien. Zeg maar stuk! En bedankt dus.

Welke vrouw laat zich dat twee keer zeggen? Ik, kan ik u verzekeren. Het was al zo’n beetje de driehonderdvijftigste keer dat het me werd gezegd. Ik dus richting centrum. En man wat voelde ik me lopen. Eerst een spiegel zoeken. Er zat iets op mijn voorhoofd niet goed. Kan niet anders. Tis even wennen hoor, met mezelf op stap. Stond eindeloos voor de liften wortel te schieten om me vervolgens te bedenken dat het toch wel suf is om als lopende jonge vrouw (zonder buggy) een lift te verkiezen boven een (rol)trap. Het was even zoeken naar (rol)trappen, shame on me.

Ik zou mezelf eens gaan verwennen. Dat doet een vrouw toch als ze shopt? Lekker lunchen. Jum. Nou daar zat ik. Niet veel anders dan anders, normaal gesproken als ik ga lunchen met mijn gezin zit ik ook alleen en rent Lief achter de kinderen aan. Tot zover, het gaat goed.November1
Ik denk dat ik weet waar het daarna mis gaat met mij. Ik heb echt een stront hekel aan shoppen voor schoenen. Lukt niet, past niet, niet mooi, te duur. Tas idem dito. Kijk ik bij voorkeur alleen voor de kinderen. Ben ik eens aan de beurt zijn de centen op. Vind ik.

Vandaag niet. De Sint zal binnenkort voor de kinderen zorgen en ik had zakgeld. Lekker wel. Maar niet voor schoenen en een tas. Wel voor van alles anders. Bezocht ik hobbywinkel, Flying Tiger, Xenos, V&D, Hema, bodyshop en de boekenwinkel. Stuk voor stuk winkels waar ik niet zonder wat te kopen uit kan lopen. Leuk man. Ik begin het te leren.

Ik appte mijn lief dat ik niet meer thuis durfde te komen. Zwaar beladen stond ik met het schaamrood op mijn kaken voor mijn eigen deur. Maar het was heerlijk. Ik krijg de smaak te pakken. Kom maar op met die maandag volgende week. Zit het toch wel in me dus. Dat echt vrouw zijn.

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Syl
  12 november, 2013 at 09:11

  Shoppen voor schoenen is écht dramatisch ! Maar ja als je dan een Tiger-tje tegenkomt… is je dag weer goed hè…

 • Reply
  Maris
  12 november, 2013 at 09:50

  Ik ga wel een keer met je mee. Ik HOU van shoppen 🙂

 • Reply
  patricia
  12 november, 2013 at 10:31

  Yes! Eindelijk, oefening baart kunst ;-). En over twee weken gaat t ook helemaal goedkomen 🙂

 • Reply
  Doortje Dartel
  12 november, 2013 at 10:33

  Je hebt wel hele leuke winkels bezocht, maar helaas dus geen schoenen?
  Ik moet er ook altijd net tegen aanlopen, want als ik op zoek ga wordt het niks.
  Wel altijd wennen als je zo in je uppie wandelt. Ik heb altijd een gevoel of ik niet een kind kwijt ben.

 • Reply
  Rosanneke
  12 november, 2013 at 10:53

  Haha, well done! Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met shoppen. Als ik geen cent te makken heb en ik dingen nodig heb, vind ik niets naar mijn zin. En als ik dan eens wat te besteden heb, vind ik alles stom 🙂

 • Reply
  Jane
  12 november, 2013 at 13:24

  Ik mis dat gen ook. Maar het kan dus goed komen hihi.

 • Reply
  Sanderijn
  12 november, 2013 at 19:33

  Hier ook zo goed in shoppen, in het zelfde soort winkels waar jij kwam 😉 Schoenen, tassen, kleding, nee nee nee wat een ellende is dat!

 • Reply
  Petra
  12 november, 2013 at 19:46

  Ooh ik wou dat ik eens in mijn eentje kon shoppen zonder kind en man. Heerlijk dat je zoveel gekocht hebt. Maar nog steeds geen schoenen en tas lees ik??? Volgende week nieuwe kans?

 • Reply
  merula
  12 november, 2013 at 21:21

  haha soms is het even doorzetten en je eigen draai vinden, shop-technisch gesproken. Goed zo, geniet ervan!

 • Reply
  Nicky
  17 november, 2013 at 09:34

  Leuke stuk en ook heel herkenbaar. Voor onszelf shoppen schijnen we als mama zijnde toch niet echt meer te kunnen. Zijn we een keertje op pad komen we met van alles thuis maar niets voor onszelf. Leuke blog heb je, ik volg je via bloglovin

 • Leave a Reply