Geen categorie

Lente en babyboom

Ik weet best dat er nog van alles kan gebeuren, dat het pas begin maart is en dat het tot ver in April, denk aan vorig jaar (of nee, doe maar liever niet), nog kan spoken maar ik geloof gewoon heel graag dat de lente voor de deur staat. De natuur gelooft net zo hard met mij mee denk ik. Er worden gewoon al lammetjes geboren. Ik heb al kleine eendjes gezien. Mijn tuin staat al volop in de knop. Nee echt, man laat het niet straks ineens weer gaan vriezen. Pleeeaaase…
Lente

Lente = babyboom:

En met het aankondigen van de lente worden er ook massaal baby’s aangemeld. Steeds meer. Ik heb straks allemaal dikke buiken om me heen. En wil ik ze ontlopen, dat kan niet, aan de kant van man zijn er ook een paar. Uhhh wacht even. Maai, wat hebben Lente en baby’s precies met elkaar te maken? Nou best wel wat. Ik dacht, lammetjes, kuikens, baby’s…. in die trant. Jong grut. En daarnaast, ik heb verschillende stroomstoringen voorbij zien komen op facebook. Stroomstoring is babyboom negen maanden later nietwaar? En winter is koud (normaal gesproken) dus warmte zoeken. Lijkt me duidelijk. Lente = baby’s (al is lente niet 9 maanden na de winter, het gaat om de aankondiging he mensen).

Nou goed. Er werd hier net een kraampakket bezorgd. Dus als je dit leest lief, we hadden het er vorige week nog over, of de buren ook nog eens aan gezinsuitbreiding zouden denken, dat is dus zo. De tweede zal onderweg zijn. Geen idee eigenlijk of dat al algemeen bekend is, bij deze dan. Kraampakket komt over het algemeen niet in de eerste drie maanden, wel? Maar dat soort dingen vraag je niet aan iedereen op de man af he? Dat is een beetje ongepast. Tenzij je heel dik met elkaar bent (haha ‘dik met elkaar bent’ sorry ik lach om mijn eigen grapjes ja, heel suf) en van de hoed en de rand weet enzo. Maar zo’n band hebben wij niet met onze buren. Helaas. Jong stel, kleine kindjes maar geen Nederlands (als in ik ben bang voor vreemde talen, niks met ik en racisme). Het had zo leuk kunnen zijn…

Babyboom dus. Hoop baby’s. Leuk. Zie je, het wordt lente. Ik leg je net uit waarom. Punt.

p.s. ik ben niet zwanger. Tsss, voor als er al vragen zouden komen.

 

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

14 Comments

 • Reply
  Joyce
  6 maart, 2014 at 14:06

  Dacht al bijna dat je zwanger was!
  Hier om ons heen ook veel baby’s.

  • Reply
   MamaMaai
   6 maart, 2014 at 14:27

   Daarom zei ik het er even bij 😉

 • Reply
  Maris
  6 maart, 2014 at 14:08

  Ja ik heb wel veel mensen op internet die zwanger zijn, maar eigenlijk weinig in de omgeving. Eigenlijk niemand. Vorig jaar was dit heel erg. Toen was echt IEDEREEN zwanger die ik kende. Ook rond de lente overigens. Nestjes maken he 🙂

 • Reply
  Healthy Mommy
  6 maart, 2014 at 15:14

  Hier inderdaad ook de ene zwangere na de andere. Gelukkig ben ik bijna aan bevallen toe. Heerlijk met de zomer in het vooruitzicht en geen gepuf en extra vocht vasthouden door het warme weer. Wat een geluk! 😉

 • Reply
  Mama van Jenthe (Kelly)
  6 maart, 2014 at 15:53

  Haha het kraampakket kreeg ik ontzettend snel. Er was iets waardoor het opeens voor mijn deur stond hihi. Mooie foto! Heb ook zo’n zin in de lente.

 • Reply
  MamaJo
  6 maart, 2014 at 16:58

  Haha, ik dacht ook… dit is dé aankondiging maar niet dus 😉

 • Reply
  Sanderijn
  6 maart, 2014 at 19:57

  Niet zoveel net zwanger hier om ons heen, wel bijna en net bevallen maar dat is wat anders…. Wel heel veel mensen die uit elkaar gaan zo begin van de lente, ‘we hebben weer zin in iets leuks’ ofzo, weet het ook niet precies maar vond het wel opvallend. Heb dat wel eerder ook opgemerkt. Als mensen uit elkaar gaan dan vaak in de lente…

  • Reply
   MamaMaai
   7 maart, 2014 at 08:29

   Hm, dat is dan weer een beetje sneu eigenlijk….

 • Reply
  Jess
  6 maart, 2014 at 21:55

  Brrr, kraampakketten met vliegdekschepen uhhh… kraamverbanden. Maar fijn die lente, ik ga denk ik huilen als het toch nog gaat vriezen.

  • Reply
   MamaMaai
   7 maart, 2014 at 08:29

   Nou inderdaad, ik word depressief

 • Reply
  Nicky
  6 maart, 2014 at 22:27

  Hier aan deze kant geen (opkomende) baby’s. Maar ik heb net als jij al lekker de lentekriebels 🙂

 • Reply
  mamoesjka
  7 maart, 2014 at 21:29

  oww, lentekriebels… heerlijk!! Babykriebels, nee dankjewel! Kom maar op met die kinderwagens met verse baby’s erin, ik kijk graag maar krijg geen kriebels 🙂

 • Reply
  Bibian
  9 maart, 2014 at 08:18

  Ik zie ook overal om mij heen baby’s en dikke buiken en positieve testen. Het is dan ook een heerlijk weertje om zwanger te zijn niet waar? Vorig jaar liep ik nu ook met een giga buik, ohh heerlijk haha. Liefs

 • Reply
  todayslife
  9 maart, 2014 at 18:57

  leuk geschreven! ik hoop ook dat het niet meer gaat vriezen 🙁

 • Leave a Reply