Mama Maai

Opknappen of verhuizen?

Al heel lang willen we graag het een en ander aan het huis veranderen. Er moet bijvoorbeeld al zolang als ik hier woon heel dringend een nieuwe badkamer en nog belangrijker, een nieuwe keuken in. Beide zien er niet vt wonen uit. Ook niet maar een heel klein beetje. Sterker nog, ik stoor me er vreselijk aan. Als mensen mijn huis willen zien, mag dat maar sla ik consequent de badkamer over. Ik schaam me er echt voor. Nu Fenne regelmatig met haar vriendinnetjes boven gaat spelen, gaan ze ook vaak daar naar de wc, shit. En het komt dan ook zelfs nog wel eens voor dat de moeders van beneden af geroepen worden om die shit even af te vegen. Nog shitter. Want dat betekent dat ze een blik in het slechtste stukje huis werpen en dat heb ik dus liever niet.

Zelfde eigenlijk bij onze keuken. Die is in lichte staat van verval. Ik heb eigenlijk liever niet dat mensen van dichtbij kijken maar uhm… het is de keuken, een vast gedeelte van onze woonkamer, daar komen we gewoon simpel weg niet onderuit. Die is wat mij betreft dus nog veel belangrijker. Al tijden zijn we aan het nadenken over wat en hoe we het willen. Maar zoals dat gaat met ons klushuis, prioriteit ligt elke keer toch weer bij uitstapjes en herinneringen maken met het gezin. En dus blijven al onze fantastische plannen liggen.

We weten ook dat we ooit willen verhuizen. Een wat grotere tuin (met ruimte voor kippen of geitjes ;)), een extra kamer… Een schuurtje in de tuin waar ik kan smijten met verf ofzo, en man een beetje kan klussen. Jaa, ik zie het wel voor me. Maar verhuizen. Jemig. Ik vind dat altijd zo’n enorme stap. Ik heb het eigenlijk wel goed waar we zitten. We wonen in een fijne wijk met lieve buren, een groene strook voor de deur, op elke honderd meter een speelpleintje, op fiets afstand van school en het centrum en naast de bushalte en het station. En stiekem vind ik dat we een heel leuk huis hebben.

Maar ik ben ook van mening dat als we willen verhuizen, en dat zou betekenen dat we een andere school moeten gaan kiezen, dat nu het beste moment is. Nu zijn de kinderen nog flexibel en maken ze snel nieuwe vriendinnetjes. Het lijkt me zo verdrietig als ze straks ouder zijn en ze moeten afscheid nemen van kindjes die ze heel graag zien.

Maar als we voorlopig dus niet gaan verhuizen, aangezien we daar niet actief mee bezig zijn, zie ik dat nog niet gebeuren, wil ik graag, heel graag van alles opknappen. Bij vlagen krijg ik ineens zwaar de kriebels en sta ik in de kinderkamers te dromen hoe ik het mooier kan maken. Echt, er liggen nog zo veel projecten die aangepakt moeten worden en ik blijf maar nieuwe dingen bedenken… Nog steeds kale deuren die een likje wit willen, hoe veel werk zal het zijn? Kozijnen, de trap….

De verf staat hier waarschijnlijk zelfs al te ontbinden want aanschaffen en voorbereiden kunnen we ook heus wel. Waarom komt het er dan toch steeds niet van? Ik sloopte van de week de vieze oude stripjes uit de keuken, had ik dat een eeuw eerder gedaan zeg, het ziet er direct een stuk beter en schoner uit. Morgen even nieuwe stripjes en een plank halen, klusmama gaat aan de slag. Let op mijn woorden. Binnenkort een hoop veranderingen online, jeej 🙂

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  mimsemams
  6 oktober, 2015 at 11:03

  Zet hem op!
  Ik probeer nu elke dag een stukje te verven als Lavinia slaapt. In de ochtend alvast wat afplakken, zodat je het gevoel hebt dat je al een eindje op weg bent. Dan kun je telkens mooi een stukje doen en is het droog als de school uit is.
  Of op dag 1 wat zooi weghalen, op dag 2 afplakken, op dag 3 verven.
  Als je eenmaal begint, ga je vanzelf door.

  Als je gaat verhuizen, moet je waarschijnlijk net zo goed klussen in je nieuwe huis. En je wilt je oude huis zo duur mogelijk verkopen, dus mss ook nog beetje opknappen. Alles wat je nu klust, gaat óf waarde verhogen, óf woongenot geven.
  Succes

  • Reply
   MamaMaai
   8 oktober, 2015 at 08:52

   Ja, klopt. Wil perse van het weekend de deuren naar de zolder. kan ik ze schuren en lik verf geven. dat zal al een hoop schelen. En ben nu aan het kijken hoe ik keuken simpel kan aanpakken. We gaan het zien; 😉

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  6 oktober, 2015 at 11:21

  Misschien moet je een lijstje maken van alle dingen die je eigenlijk wilt aanpakken. Dan heb je houvast en kun je een begin maken! Ik verheug me al op de voor en na foto’s. Ik ben dol op make-overs!

  • Reply
   MamaMaai
   8 oktober, 2015 at 08:53

   haha ja ik ook 🙂 Die lijstjes heb ik. Helaas worden ze alleen maar langer en langer. Maar nu ga ik zorgen dat ik wat kan gaan afstrepen 😉

 • Reply
  Jeanine
  6 oktober, 2015 at 12:57

  Oh zo herkenbaar. Onze badkamer is ook niet om aan te zien en mijn droombadkamer zit er op dit moment niet in. Een middenweg wil ik niet haha. Dus dan nog maar een tijdje sparen tot die badkamer er gaat komen. Ik zou ook voor klussen gaan. Tenzij je over het huis en de omgeving natuurlijk in zijn geheel niet tevreden bent.

 • Reply
  karoeza
  6 oktober, 2015 at 17:50

  Dat ligt er aan waarom je precies wil verhuizen. En ander huis zal ook niet perfect zijn. Een kant en klaar huis met mooie keuken, badkamer en tuin zijn gewild en dus duurder. Een huis zonder mooi alles, gaat voor een lagere prijs verkocht worden.
  Aan de andere kant, staat de rente weer heerlijk laag. Maar kun je tegenwoordig ook minder lenen.

  Als je tevreden bent over t algemeen zou ik blijven zitten. Verhuizen kost nl best veel geld ☺. Stukje bij beetje opknappen, zal het vast weer een leuk huis van maken.

  • Reply
   MamaMaai
   8 oktober, 2015 at 08:54

   Ja ik weet het. Uiteindelijk willen we wat groter, en grotere tuin. Maar zoals je leest heeft het geen haast. Dis eerst maar opknappen want inderdaad, is duur dat verhuizen. Hoe gaat het bij jullie?

 • Reply
  anouk
  7 oktober, 2015 at 09:39

  Waar zou je heen willen?

  • Reply
   MamaMaai
   8 oktober, 2015 at 08:54

   Zelfs dat hebben we nog niet heel duidelijk. Maar niet ver van waar we nu zitten. We dromen eigenlijk van wat meer ruimte in en om het huis.

 • Reply
  Puck
  8 oktober, 2015 at 07:39

  Met wat verf en wat kit kom je een heel eind om het even op te kalefateren. Kan je in de tussentijd opzoek naar een ander huis, zonder bakken met geld uitgegeven te hebben aan dit huis…. En wie weet, soms kom je onverwacht een paleisje tegen en gaat het ineens heel snel.

  • Reply
   MamaMaai
   8 oktober, 2015 at 08:55

   Dat ben ik nu inderdaad aan het bekijken. Krijg de kluskriebels 😉

 • Reply
  Mama Kip
  10 oktober, 2015 at 21:09

  I feel ya sista! Hier hetzelfde debacle. De locatie van ons kleine poppenhuisje is perfect, tegenover het bos, rustig straatje, kinderboerderij letterlijk voor de deur. Maar man man man wat is het oud, en klein, en écht oud! Eigenlijk zou ik het liefst alles uit ons huis halen, en alles, maar dan ook echt alles opnieuw doen! Alsof we er net komen wonen dus. Het lijstje lijkt inderdaad alleen maar langer te worden! Ik ben benieuwd naar de voor en na foto’s!

 • Leave a Reply