Geen categorie

Opruimen, kissebissen en een nieuwe rubriek

floortje opruimenWe zijn al een tijdje bezig met het opruimen van ons huis. Althans, de zolder. Aangezien we daar nog geen redelijke bestemming voor hebben, lees, we kissebissen nog steeds over wie daar moet gaan slapen mochten we ooit nog eens aan gezinsuitbreiding gaan doen. Maar Maai, zijn daar plannen voor dan? Ha, heb ik de aandacht? Ooit, zei ik he. En er stond ook een vraagteken achter. Geen concrete plannen dus nog. Maar ik wil wel graag een elftal ooit. Lijkt me heerlijk. Hoe? Dat weet ik nog niet, liefst is man dan zwanger. Doe ik de bevalling wel. Als we dat zouden kunnen afspreken, deal!

Kissebissen:
Het blijft dus nog bij kissebissen. Want ik vind eigenlijk dat het uiteindelijk onze slaapkamer moet worden maar daar is manlief het dus niet mee eens. Vanwege inbrekers enzo. Die dan ineens in de slaapkamer van de kinderen zouden staan en papa die dan eerst helemaal van de zolder moet komen. Ja, dat vind ik ook een akelig eng idee maar ik ben altijd nog banger voor brand. En dat ik dan eerst een trap omhoog moet en dan weer terug, nee amenooitniet. En ik kan me daar niet bij neerleggen dus zeur gewoon door tot hij de scheidingspapieren wil gaan ondertekenen. Zo ben ik.

Voor zolang we nog aan het kissebissen zijn, hebben we bedacht dat we er maar een mooie klus, hobby zolder van maken. Aangezien er voor de rest van het elftal nog geen plannen zijn. Tot die tijd, genoeg bergruimte voor alle rotzooi die we bewaren en genoeg ruimte om je even terug te trekken. Oh, lijkt me heerlijk. Een plek in huis waar ik ongestoord mijn eigen ding kan doen. Lekker tikken, lezen, naaien, schilderen of eens aan een boek beginnen. Ik bedoel, je moet je dromen waarmaken toch?

Oke, opgeruimd is het nog steeds niet op zolder maar het schiet al wel op. Er is veel weg en ook al zie je het niet, het geeft toch rust en overzicht in mijn, ons hoofd. Stiekem pikte ik alvast het bureau in, plaatste het tegen de verwarming. Zo! Mijn hoekje.

Nieuwe rubriek:
En nu zit ik daar dus te tikken. Voor de nieuwe rubriek die binnenkort op mijn blog komt. Zo spannend. Papa’s die een bijzonder moment met hun kind(eren) voor ons hebben opgeschreven. De eerste is binnen en gaat van de week online. Ik ben zo super benieuwd wat voor reacties daar op gaan komen, ik ben eerlijk gezegd gewoon zenuwachtig. Stom toch? Terwijl ik me nog zo voorgenomen had vooral de dingen te doen die ik leuk vind. Want het is leuk. Vind ik. Maar het is spannend om een andere weg in te slaan. Om eens iets anders te doen dan normaal. Maar dat wil ik juist. Kom op Maai, eens uit die comfort zone stappen is goed voor je. Ja, I know. En als ik dan toch bezig ben, nog even… Mocht je zo’n papa kennen (of zijn, lezen hier überhaupt mannen mee?) die wil meewerken, mail me dan.

Maar aaaarghhh, sh*&^t, sh&^%t, sh%$#t, helaas voor mij….. geen internet in mijn hoekje. Geen bereik. Merijnnn, help…. Je had het laatst over zo’n ding…. Ga halen please…

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Marianne
  10 februari, 2014 at 08:18

  Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe rubriek. Lijkt me leuk om te lezen. En ook leuk om aan een elftal te beginnen 😉 vroeger wilde ik 10 kinderen, maar mijn man vindt dat een beetje veel (gek hoor!) maar de eerste is nog maar onderweg, dus we hebben nog een lange weg te gaan willen we de 10 halen lol.
  Succes met opruimen en dromen over wat je met de zolder gaat doen.

 • Reply
  Linda
  10 februari, 2014 at 10:07

  Zolders hebben inderdaad snel de neiging om vol te raken. Nu we zelf een tweede hebben gekregen zijn we bezig om de zolder bewoonbaar te maken zodat daar in het voorjaar weer een pleegkind kan slapen. Wat leuk een nieuwe column geschreven door vaders, zijn vooral veel mama dingen die je leest.

 • Reply
  Gwen
  10 februari, 2014 at 12:54

  Oehhh ik ben benieuwd naar die papa’s, leuk zeg! En de zolder voor een 3e hihi. Hier is ie opgeruimd sinds we hier wonen, twee jaar nu. Ben ik heel trots op, dat dat steeds zo opgeruimd kan blijven! 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   10 februari, 2014 at 13:27

   pffff nou wij doen echt ons best hier maar als we even snel wat kwijt moeten beland het altijd op….. juist de zolder. En die groeit toch elke keer weer sneller dicht dan we denken.

 • Reply
  merula
  10 februari, 2014 at 13:13

  ik zou willen dat we een zolder hebben! Lijkt me heerlijk voor al m’n knutsels en frutsels. Ben benieuwd naar je nieuwe rubriek. Leuk bedacht hoor. Ik zal man eens vragen, maar hij is niet zo’n schrijftalent (dyslexie enzo). But who knowes!

  • Reply
   MamaMaai
   10 februari, 2014 at 13:26

   Jaaaaaa Merula lijkt me tof, ik kan hem helpen met schrijven hoor maar volgens mij kan jij dat ook 😉

  Leave a Reply