Gemaakt door mij haken

Snel een colsjaal haken

DIY Colsjaal hakenIneens is het echt winter. En koud, brrr. Maar toch wat beter dan alleen maar die saaie grijze natte dagen. Doe dan maar koud met zon en strak blauwe luchten.

Zij kijken naar buiten, constateren dat de zon schijnt en vinden alleen een onderbroek voldoende.

Ik probeer me er toe te zetten weer meer naar buiten te gaan. Wandelen met Melle en Siem. Het kost altijd wat energie om ze überhaupt kleren aan te krijgen, laat staan warm genoeg. Zij kijken naar buiten, constateren dat de zon schijnt en vinden alleen een onderbroek voldoende. Ik niet.

Sjaal voor een spierwit, kaal, bloot nekje

We hebben echt ons best gedaan een winterjas te vinden die aansluit bij al onze eisen maar voor Melle zijn we daar achteraf niet helemaal in geslaagd. Ik werd er zelf kil van als ik naar dat spierwitte kale blote schrielige nekje keek als ik uit mijn eigen kleren vroor.

DIY colsjaal haken, warme kinder sjaal, DIYIk besloot een col voor hem te haken. Ik zag ze bij Liselotte voorbij komen, die er eentje voor haar dochter Roosje maakte. Beter dan een gewone lange sjaal. Ik zie het al voor me dat ze op het schoolplein er aan trekken of ergens achter blijven hangen. Bovendien blijft zo’n ding bij mijn kinderen nooit zitten waar hij moet zitten.

Warme sjaal haken, kindersjaal, DIY colsjaal hakenMelle wilde graag een regenboogcol. Uit mijn restjes bak viste ik vier kleurtje zachte wol naar meneer zijn keuze. Ik besloot 2 draden tegelijk te haken zoals ik deed bij de hey muts, leuk resultaat en net wat dikker. Bovendien, veel sneller klaar. Een projectje voor in een vrij uurtje

Colsjaal haken

 1. Haak met 2 kleurtjes een slinger lossen in de hoogte die je voor de col wenst
 2. Elke volgende rij haak je halve stokjes.
 3. Na 4 rijen laat je 1 kleurtje vallen en pak je er een nieuwe kleur bij.
 4. Als de lap breed genoeg is om net rond het hoofd van je kind (of jezelf uiteraard) te kunnen, maak je de twee uiteinden met vaste aan elkaar

Done.

Toen zat hier natuurlijk een stront jaloers meisje thuis die er ook graag eentje wilde. Nu lopen hier twee blije kinderen de hele dag met col en muts i huis rond. Ik vind het best. ‘Is lekker mama.’ Ik snap het liefie.

DIY colsjaal haken, warme kindersjaal maken

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  liselotte
  27 januari, 2016 at 14:44

  Heerlijk zo’n col hè?! Jammer genoeg wil Roosje hem niet meer, maar ja volgend jaar misschien weer wel ?
  Goede tip trouwens om twee draden tegelijk te haken, wat je zegt: lekker snel!

 • Leave a Reply