Bloggen/ schrijven

Super leuk blogje maar helaas

notitieboekjeIk heb het vaak de laatste tijd. Dat ik van alles vergeet. Ik vraag me dan ook zeer regelmatig af waar dat door komt. Hormonen, vermoeidheid, moederschap, ouderdom??? Niet voor niets heb ik op elke hoek in het huis en in elke tas die er te vinden is, een notitieboekje liggen. Oke, eigenlijk, ik hou gewoon van notitie boekjes kopen. Het lijkt me altijd reuze nuttig namelijk. Want ik vergeet altijd van alles. En die dingen zijn mooi en niet duur en ik moet altijd wat met mijn koopdrang als ik op stap ben. Feit is, dat bijna al mijn notitie boekjes leeg zijn. Die in mijn tas zit zelfs nog in het folie. Ik vergeet gewoon zelfs alles op te schrijven. Loop gewoon liever de hele dag met al die zooi in mijn kop. Zou je denken.

Naast mijn bed:
Ik koop ze vaak om naast mijn bed te leggen maar gek genoeg is er daar nog nooit een aangekomen. Moet ik toch nog eentje shoppen misschien. Naast mijn bed, of all places, is hij eigenlijk het hardste nodig. Want juist ’s nachts bedenk ik altijd van alles. Zo ook gisteren.

Super leuk blogje:
Echt, ik had echt een super leuk blogje weer eens geschreven. In mijn hoofd. Maar tja, te lui of eigenwijs om op te staan en geen pen en papier bij de hand. Nou lijkt dat niet van levens belang. Punt is, dat ik met zo’n fantastisch leuk blogje in mijn hoofd dus niet kan slapen.

En dan kan ik nog zo hard tegen mezelf roepen dat het allemaal niet uit maakt. Dat ik gewoon die knop uit moet zetten, moet gaan slapen, lekker vergeten die handel, want wat is nou echt belangrijk? Stiekem baal ik toch wel dat ik dat hele leuke blogje van gisteren nacht niet met jullie kan delen. Stiekem hoop ik dat hij er vanmiddag ineens weer binnen schiet.

En dan schrijf ik hem op. Direct. In een nieuw vers notitieboekje. Wat ik net uit zijn folie heb bevrijd. Zie bovenaan het bewijs!

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Tally Talks
  8 januari, 2014 at 08:33

  Hahaha: ik ben ook een notoire opschrijfboekjeskoopster 🙂 Ik ben altijd van plan alles van Junior erin vast te leggen voor ‘later’ of om bij het scrappen te gebruiken… Maar helaas, ook mijn boekjes zijn bijna allemaal blanco 😀

  Feest van herkenning, ook het vergeten van leuke logjes… speaking of: ik heb er al een week geen meer gebrouwen, de druk neemt toe… dan lukt het dus helemaal niet meer 🙂

  Ga je voorbeeld volgen: een boekje afstoffen en gebruiken!! Houd ons op de hoogte (op instagram, bijvoorbeeld)

  • Reply
   MamaMaai
   8 januari, 2014 at 13:53

   En weet je wat de beste tip dan is, gewoon gaan zitten en schrijven en dan zie je wel wat er komt. Gewoon tikken en niet nadenken, geeft een interessante wending. Succes! Met wat moet ik je trouwens precies op de hoogte houden? Mijn verslaving of de inhoud? Liefs

   • Reply
    Tally Talks
    8 januari, 2014 at 16:38

    Doe maar beide! 😉

 • Reply
  Syl
  8 januari, 2014 at 09:01

  Jaaaaaaaaaaaa mooi notitieboekje, het ligt nu toch wel naast je bed hè. Ik zie het helemaal voor me, midden in de nacht ontstaan ineens de mooiste blogverhalen. Ik droom heel vaak raar ’s nachts, te bizar om op m’n blog te zetten haha!

 • Reply
  Rosanneke
  8 januari, 2014 at 13:08

  Jep, ook deze is weer herkenbaar 😉 Ik hamster notitieboekjes, en in elk boekje staat 1 ding, haha!

  • Reply
   MamaMaai
   8 januari, 2014 at 13:53

   Gek toch, dacht dat ik de enige zou zijn. Maar dat is meestal natuurlijk niet zo.

 • Reply
  Nicky
  8 januari, 2014 at 15:52

  Hahahah, zo herkenbaar. Ik heb dit vaak tijdens het koken/afwassen of onder de douche dat ik leuke ideeën voor een blog bedenk. 9 van de 10 keer zet ik het niet op papier en gaat het zo verloren. Ik moet zeggen dat ik ze vaak weer terug krijg maar dan in een ander jasje. Overal in huis een notitieboekje neerzetten zou kunnen helpen, toch?

 • Reply
  Maris
  8 januari, 2014 at 16:04

  Hahaha volgens mij is dat een beetje het lot van een Blogger. Ik heb dat ook. Ook zoveel leuke blogjes wakker van gelegen en uiteindelijk weer vergeten. Heb tegenwoordig Google keep op mijn telefoon ervoor. Mijn notitieboekje. Altijd bij de hand

  • Reply
   Tally Talks
   8 januari, 2014 at 16:39

   Da’s een goede tip!

 • Reply
  Brenda
  8 januari, 2014 at 18:24

  Dit is zó herkenbaar! Ik heb ook een tijdje heel fanatiek notitieblokjes gekocht, maar schreef er noooit wat in op. Nu maak ik notities is mijn telefoon. Super handig, want die heb ik altijd bij me! En inderdaad ’s nachts kom ik ook met de meeste ideeën, dus dan pak ik gewoon gelijk mijn telefoon en schrijf snel een paar steekwoorden op… Al zijn die de volgende morgen altijd op zijn zachtst gezegd Nogal Raadselachtig. :’)

 • Reply
  Mama van Jenthe (Kelly)
  8 januari, 2014 at 19:21

  Toch wel herkenbaar! Ik denk vaak al een heel verhaal in mijn hoofd te hebben en dan schrijf ik het niet meteen op en dan?… ben ik het vergeten hahaha!

  Hier ook een notitieblokjes fan! Heb een hele la vol liggen. Heb er net 1 vol gekregen. Ik schrijf altijd de tijd erop wanneer Jenthe heeft gegeten. Zo komt ie snel vol :-))

 • Reply
  ilona
  9 januari, 2014 at 18:15

  hihi heel herkenbaar… ik doe zo mijn best om in slaap te vallen en dan als ik bijna in slaap val schiet een fantastisch idee me te binnen en heb mezelf beloofd goede ideeën altijd op te schrijven… dan maar wat korter slapen 😉

 • Reply
  Joyce
  10 januari, 2014 at 07:51

  ,..of soms wel dingen opschrijven, maar vergeten er op het juiste moment weer in te kijken,….

 • Leave a Reply