Mama Maai

Waar is mijn motivatie?

Terwijl ik als een malle een halve reep chocolade met noten naar binnen aan het vreten ben nadat ik net al een aantal boterhammen met pindakaas mijn buik in gooide probeer ik bij mezelf eens na te gaan hoe het komt dat ik er de laatste weken slash maanden met de pet naar gooi. Hoe het komt dat ik met dit prachtige weer geen sportieve stap meer kan verzetten en ik ondanks dat het bikini, rokjes en blote benen weer dat voor de deur staat mezelf blijf volgooien met ongezonde troep. Hoe komt dat?lente

Hoe komt het dat ik in Januari met koude neus mijn 15 dagen sporten challenge met gemak (ahum) haalde en dat het in Februari toen de zon ging schijnen ineens niet meer wilde. Eén dingetje kan ik wel verklaren. In Januari werd ik met mijn team kampioen. We hebben daarvoor alles op alles gezet. We pushten elkaar tot het gaatje. Sloegen geen training over. We maakten elkaar gek. Dan stond ook nog eens het nieuwe jaar met al zijn goede voornemens voor de deur.

En toe kwam Februari. Ineens was er niks meer. Behalve de zon. Er was even geen sportieve uitdaging meer. De challenge die ik mezelf oplegde heb ik bij lange na niet gehaald. Prima, maandje afkicken, wat is het probleem?

Het probleem is dat het me nu helemaal niet meer lukt. Hoe feller de zon gaat schijnen, hoe meer ik vind dat ik het als huismoeder van twee draakjes verdien op met de pootjes omhoog in de tuin te zitten. Hoe minder ik sport, hoe hoger de drempel word, hoe vaker ik tegen mezelf roep dat ik het waarschijnlijk ook echt niet meer kan en hoe minder ik ook de neiging heb om ook maar een beetje op mijn lijf en wat ik er in gooi te letten. Alsof dat in mijn hoofd nauw samen gaat. Ik ben er inmiddels al van overtuigd dat er iets mis met mij is. Hoe minder ik sport en hoe meer ik vreet hoe beter ik me voel, NOT en dan is het cirkeltje weer rond.

Hoe dat komt? Geen idee. Feitje: DAT MOET ANDERS!!!!!
zon

De reep is op. He he! Ik gaf mijn lief de opdracht nu echt geen nieuwe meer te kopen en mij af en toe eens een flinke schop onder de derriere te geven. Voor de grap ga ik de weegschaal eens even een paar weken negeren. Net als alle chocolade. Te beginnen bij nu! De smoesjes die ik voor vanavond heb klaarliggen….. In de prullenbak ermee. Er moet weer bewogen worden, het zelfvertrouwen weer wat opgekrikt. Maak mij weer lente en zomerproof. Hup met dat gat!

Oh en als iemand nog een mooie uitdaging heeft staan? Of een goede workout om gewoon thuis te doen als de kindjes slapen??? Let me know.

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

18 Comments

 • Reply
  Bee
  13 maart, 2014 at 13:46

  Oooh aan mij heb je ook niks…..mijn energie en ondernemingslust is zo traag als heeele dikke stroop….beetje blij dat ik niet de enige ben… Zit nu al een half uur met hardloopkleren aan toch nog even op FB, blokjes te lezen, candy crush….
  Dus nu…schop onder m’n kont!!!!!

  • Reply
   MamaMaai
   13 maart, 2014 at 14:18

   Jij hebt je hardloop kleding in ieder geval al aan hahaha…

   • Reply
    Bee
    13 maart, 2014 at 16:55

    En uiteindelijk heerlijk ruim 8 km gelopen!!

    • Reply
     MamaMaai
     13 maart, 2014 at 17:28

     You go Girl!!!!

 • Reply
  mamoesjka
  13 maart, 2014 at 13:56

  haha, heel herkenbaar! Ik sport 3xper week en fiets elke dag….
  Als ik dat niet doe dan voel ik me PIEP!! Tja, heb niet echt tips voor je!
  Ik schreef ooit over een routeplanner (lees het maar eens).
  Er komt nooit een goede dag om te starten met sporten en diëten.. die dag moet je zelf maken! Hoe sneller je begint, des te sneller je je doel bereikt!
  Klinkt allemaal heel blablaba, makkelijk gezegd natuurlijk! Je kunt de dag gaan starten met een zonnegroet, ken je die?

 • Reply
  Joyce
  13 maart, 2014 at 15:50

  Heb je straks ook een beetje motivatie voor mij? Het afvallen gaat hier prima maar ik wil meer kwijt en dan moet ik toch echt gaan bewegen!

  Succes mams!

  • Reply
   MamaMaai
   13 maart, 2014 at 17:29

   Als ik het gevonden heb, krijg jij ook wat!

 • Reply
  MultiVroon
  13 maart, 2014 at 16:52

  Zorg voor een heel erg haalbare uitdaging. Wilskracht kun je maar 1x gebruiken, die is niet eindeloos, blijkbaar is die nu een tijdje op!

  Ik stelde mijzelf een tijdje tot doel om minstens 2x per week 2 km te lopen 🙁 Zelfs dat heb ik uiteindelijk niet volgehouden trouwens, maar ik was er toch een tijd tevreden mee. Eerder pushte ik mijzelf om weer op te bouwen tot 5, maar als ik daar dan was had ik gewoon zo geen zin meer dat ik er weer helemaal mee stopte.

 • Reply
  merula
  13 maart, 2014 at 21:46

  o jammer het ging zo goed he! Wie weet is het even een tijdelijke inzinking 🙂
  Ik daar in tegen ben nog steeds 2x in de week aan het sporten MAAR….. Nu vind ik iedere keer na het sporten dat ik wel wat lekkers verdiend heb, ik heb zo hard gewerkt! Dit werkt dus ook niet helemaal zoals het zou moeten 🙁

 • Reply
  Petra
  13 maart, 2014 at 22:29

  Dvd’tje van Carlos Lens om er weer in te komen? Zei ik met al mijn goede bedoelingen, maar met evenveel motivatie als jij… Misschien moeten we elkaar een beetje gaan opjutten om te bewegen?

  • Reply
   MamaMaai
   14 maart, 2014 at 08:14

   Jep, ik ben gisteren geweest Petra, jij ook? Hup Petra hup Petra!!!

 • Reply
  Lori
  13 maart, 2014 at 22:30

  Ja lastig he als je het zo druk hebt. Maarre, een goeie workout als de kindjes slapen..?? 😉 haha

  • Reply
   MamaMaai
   14 maart, 2014 at 08:13

   Whahahahaha uhm ja. Dat kan ook. Maar ik bedoelde eigenlijk voor s middags tijdens de dutjes

 • Reply
  Maris
  14 maart, 2014 at 07:58

  Haha daarom accepteer ik het gewoon. Ik sport niet. Ik heb er geen motivatie voor. Ik heb geen strak lichaam. I accept. 😉 maar. Sport voor thuis. Doe die squats challenge die ik vorig jaar probeerde. Of misschien sporten met manlief…. ;-);-)

 • Reply
  Jess
  14 maart, 2014 at 09:53

  MMM, herkenbaar. Deze drol heeft ook een keiharde trap onder haar hol nodig. En ik woon potverdorie samen met een sportdocent. Oeps! Maar wat hier goed werkt, is ’s avonds met het vriendje voor de tv wat oefeningen te doen in de huiskamer. Kan ik toch gewoon lekker geer & Goor kijken. Beter iets dan niets 😉

 • Reply
  Huisvlijt
  14 maart, 2014 at 10:51

  Herkenbaar! Als je eenmaal van de ‘sportwagon’ bent afgevallen wordt het steeds moeilijker om er weer op te klimmen.

  Ik heb als tip om te gaan hardlopen. Dat is makkelijk in je leven in te bouwen, je kunt het altijd en overal doen, en het kost je niet meer dan 30 minuten per dag.

  Op http://www.renmamaren.com vind je verhalen van andere moeders die ook hardlopen. En links naar hardloopschema’s!

  Succes!

  • Reply
   MamaMaai
   14 maart, 2014 at 11:37

   Van mezelf onder anderen

 • Reply
  mariska
  15 maart, 2014 at 09:07

  Misschien 30 day plank challenge? Is maar een ideetje!

 • Leave a Reply