Bloggen/ schrijven

10 populairste berichten van 2016

10-populaire-berichten-2016Nog een paar dagen en 2016 schiet al weer aan ons voorbij. Tijd om weer eens even terug te blikken. Meer dan in alle voorgaande jaren werd mijn blog een bron van twijfel. Wat wil ik nou? Welke kant wil ik op? Ga ik er mee door en in welke vorm dan? Steeds weer kom ik tot de conclusie dat ik stappen terug moet doen. Wat dan even goed gaat tot er weer een mini succesje mijn kant op waait en ik het gevoel heb er vol voor te moeten gaan wat gek genoeg alles op tilt doet slaan. 

Dit was ook het jaar waarin mijn bezoekerscijfers zich ruim verdubbelde. Gek genoeg draagt dat bij aan mijn twijfels. Hoe meer mensen mijn stukjes lezen, hoe meer mensen mij aanspreken, hoe meer ik het gevoel heb dat ik iets goeds moet afleveren, hoe meer dat mij lam legt. Elke keer dat ik een voor mijzelf gesteld doel gehaald heb, lijkt het alweer niks meer te betekenen en leg ik de lat nog een enorm stuk hoger. Niks mis mee, je moet jezelf blijven uitdagen maar ik zou misschien trotser mogen zijn op wat ik allemaal wel al heb bereikt. Blijkbaar werkt dat zo. En aan de andere kant vind ik dat zo onwijs tof. Dat ik het gevoel heb dat sommige mensen het echt leuk vinden wat ik doen. Dat ik, hoe ontzettend ongemakkelijk ik dat ook vind, wordt aangesproken over mijn blog. En dus blijf ik het lekker doen. Op mijn manier.

De 10 populairste berichten van 2016 op een rijtje

Waarbij ik hieronder alleen de berichten plaats die ik ook echt in 2016 schreef anders wordt het zo’n dodelijk saai riedeltje elk jaar 😉 Ik was dit jaar weer een stuk creatiever dan net na mijn zwangerschap en dat werd met name door bezoekers via Pinterest gewaardeerd (<– joe, volgen jullie mij al, even schandalige zelfpromotie jongens 😉 ).  Gelukkig prijken er ook nog wat persoonlijke stukjes in dit rijtje. Het werd een lekker afwisselend lijstje.

patroon berenmuts haken, gehaakte muts met oortjes

10. Gehaakte berenmuts. Een projectje van nog niet zo lang geleden. Al zo lang stond een berenmuts voor mijn miniventje op mijn lijstje en deze aankomende winter kwam het er eindelijk van maar… hij weigerde hem te dragen. Gelukkig hebben we nog zus. Ik besloot toch het patroon te delen en die werd door een haaksite opgepikt.

Joe, past prima. Nee serieus, hier heb ik even voor wakker gelegen. Man had de nieuwe auto al uitgezocht. Jammer voor hem . Op naar minder krijsen en frustratie onderweg #vananaarbeter

Joe, past prima. Nee serieus, hier heb ik even voor wakker gelegen. Man had de nieuwe auto al uitgezocht. Jammer voor hem . Op naar minder krijsen en frustratie onderweg #vananaarbeter

9. Waaat?!?, geen gordel bij een andere ouder in de auto. Het eerste persoonlijke stukje in deze lijst. Kanonnen wat was ik boos mensen, toen ik hier achter kwam. Ik snap dit oprecht niet. Geen goed woord voor over. Zeker niet toen ik later hoorde dat de juf gewoon twee plekjes met stoel en gordel leeg had. De juf heeft hierin trouwens geen enkele schuld. En dat de school uiteindelijk zei er niet veel aan te kunnen veranderen. Ik kreeg heel veel respons van jullie en weet dat het op veel andere scholen veel beter geregeld is.

samen slapen, slaapkamer

8. Als broer en zus een slaapkamer delen. Na de komst van Siem legden wij Melle en Fenne op een kamertje samen. Soms best lastig, als er vriendinnetjes komen spelen bijvoorbeeld en hij mag eens niet mee doen. Tot nu toe blijkt eigenlijk dat hij altijd wel mag mee doen. En behalve dan dat ik denk dat als ze straks groter worden het misschien minder ideaal is, zie ik nu echt alleen maar voordelen van het samen slapen van broer en zus.

vreemdgaan, scheiden, uit elkaar, gebroken gezinnen

7. Blijf met je poten van mijn man af. Oef. Het was best een heftig jaar wat betreft huwelijken. Veel mensen in onze omgeving gingen scheiden en als dat dichtbij komt, en je ziet het niet aankomen, je hebt het idee dat die gezinnen juist zo gelukkig zijn, is dat af en toe best eng. We hebben het er samen veel over gehad maar ik moest toch nog even mijn digitale ei kwijt. Serieus ladies, blijf met je poten van mijn man af.

drie of vier kinderen, poedermoeder, perfecte moeder

6. Vier kinderen is dat het nieuwe drie? Boordevol met mijn eigen twijfels natuurlijk. En het ligt vast aan de omgeving waarin we ons verkeren want ik zie natuurlijk ook wel dat de meeste gezinnen zich netjes bij twee of drie kindjes houden. Het zal wel iets zijn met dat als je zwanger bent, je overal dikke toeters voorbij ziet komen. Blijkbaar trekken ik en mijn nageslacht vooral kindjes uit grote gezinnen aan. Langleven mijn irritant klapperende eierstokken. Als iemand nog een ideetje heeft hoe hier mee om te gaan 😉

diy schoolbord tuin, krijtbord, schoolkrijt, stoepkrijt

Nog even en de blauwe regen staat in bloei, dan hebben ze zo’n fijn hoekje

5. DIY krijtbord maken in de tuin. Ik stel voor als je deze nog niet hebt, zet hem op je to do lijstje voor van de zomer. Echt ideaal dit ding. Super makkelijk, goedkoop en absoluut je tijd en geld waard. Hij hangt er bij ons inmiddels bijna 2 jaar en we zijn er nog steeds blij mee.

DIY colsjaal, warme kindersjaal maken

4. 9x Wat je moet weten als je een jongen op de wereld zet. Het meest gelezen persoonlijke stukje überhaupt op mijn blog. Tja. Het is gewoon ook zo toch. Ik vond het zo leuk te horen dat zoveel jongens moeders dit zo ontzettend herkennen. Inmiddels moeder van twee jongens, heb medelijden… 😉

armbandje van strijkkralen, hamabeads

3. Zomers armbandje van strijkkralen. Van de zomer had ik zo’n zin een echt zomers creaprojectje met Fenne en het buurmeisje, dat ik besloot terwijl ze op school zaten vast de strijkkralen in de oven te doen. Ook een projectje van Pinterest. Waar is een moeder tegenwoordig nog zonder.

capuchonvest haken, kindervestje, gehaakt capuchon vestje

2. Capuchonvest haken. Ik ben groot fan van de grove gebreide look en besloot dat ik dat prima zelf kon. Daar rolde dit vestje voor Siem uit en ik besloot het patroon met jullie te delen. Het staat hem nog steeds super leuk. Nog niet zo heel lang online maar sinds kort wordt het patroon door verschillende haaksites opgepakt.

hamabeads, strijkkralen, pennenbakje van zoutdeeg en strijkkralen maken, knutselen met kinderen

Pennenbakje maken van zoutdeeg en strijkkralen. Woei, ik heb even met mijn ogen staan knipperen zeg toen dit stukje op pinterest werd opgepikt. En vanaf dat moment zijn eigenlijk alle creatieve stukjes het een stuk beter gaan doen. Inmiddels is hij al meer dan 7500!!! keer gedeeld, ongelofelijk hoeveel ontzettend veel mensen dat moeten zijn.

Maar, het moet zo eens in de zoveel tijd gezegd worden, bloggen was nooit zo leuk zonder al die lieve reacties onder mijn berichten, reacties op het schoolplein, reacties van vrienden van vrienden. Het blijft elke keer weer absurd als ik op een feestje kom en mensen mij beter blijken te kennen dan ik hen. Ik twijfel het komende jaar weer lekker verder, wie weet kom ik er ooit nog eens achter wat ik nou precies wil. Of dat met schrijven/bloggen te maken heeft of totaal helemaal niet.

Stay tuned, op naar een volgend blogjaar waarin ik de lat voor mijzelf weer mijlenhoog mag leggen. Iets met verdubbelen van bezoekers aantallen?

Dikke kus en een fijne jaarwisseling!

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Liselotte
  29 december, 2016 at 15:59

  Echt een afwisselend lijstje inderdaad, leuk om te zien! Nou ik lees alles van jou graag 😉 Verdubbelen van je bezoekersaantallen? Wauw, je bent op dreef hoor! Nou veel succes! En dat we nog maar leuke dingetjes mogen verzinnen samen!

  • Reply
   MamaMaai
   30 december, 2016 at 12:03

   Dat lijkt me super leuk. Gezellig en tot snel. Fijne dagen voor jou en je mooie gezin!

  Leave a Reply