Bloggen/ schrijven

10 questions tag

10 questions tagJoe, hoi, ik leef nog hoor. De eerste week vakantie zit er bijna op en ik had me voorgenomen mijn blog naar grote hoogte te doen laten stijgen (juuust kidding 😉 ) maar de werkelijkheid is dat we nog helemaal niet rustig en relaxed aan het doen zijn en dat er voor bloggen echt te weinig ruimte is. Zie het als goed teken. Je moet immers ook wel een blogbaar leven leiden nietwaar? In plaats daarvan zijn we dus keihard leuke dingen aan het ondernemen. Het lijkt elke dag weer feest. Serieus, vandaag is de eerste dag dat er gewoon echt helemaal niks op de planning staat.

Ik roep altijd heel hard dat ik niet van tag’s hou. TAG? Ja zo’n vragen lijstje dat je snel even invult en tada, weer wat blogvoer. Ik vind ze vaak echt ontzettend saai om te lezen. Maar ze zijn wel leuk om in te vullen. Doet me een beetje denken aan vroeger. Eindeloos vragenlijstjes en testjes invullen met je beste vriendinnen. Oef, good old days 🙂

Maar goed, de kunst blijkt om de leukste te vinden. En deze vond ik wel een beetje ‘vakantie-isch.’ Dus, lees je mee?

1. Je gaat op wereldreis, waar gaat de reis sowieso heen?

Sowieso zou ik de kinderen Afrika willen laten zien. Het staat voor ons wel vast dat als ze wat ouder zijn, we de reis die we samen maakte van Kaapstad naar Nairobi, in ons pre kinderen tijd nog eens over gaan doen. Ik schreef eens het eerste deel van onze reis.

Uhm… of het net zo primitief gaat worden als wij destijds deden? Het moeder worden heeft me een stuk angstiger gemaakt. En echt, als ik terug denk aan wat we allemaal gedaan hebben dank ik God op mijn blote knietjes dat de ouders niet van te voren wisten in welke avonturen wij ons aan het storten waren. Whaha, hoe naïef was ik om te geloven dat er vegetarische krokodillen zwommen in de Zambezi waar wij raften. En uhh raften? Echt niet dat ik mijn kids de doodsangst zou aandoen waar Merijn het nog regelmatig over heeft…

Maar goed. Ooit staat ook echt New Zeeland op mijn lijstje. Lijkt me zoo mooi.

2. Welke talen spreek je, of zou je nog willen leren?

Grapje he? Ik spreek Nederlands. Verder heb ik no way een talen knobbel, geef mij maar wis- en natuurkunde 😉 Engels kan ik prima verstaan maar ik moet me er wel eerst even op instellen als er wordt verwacht dat ik ook wat terug zeg. Het lijkt me wel echt gaaf om Spaans of Frans ofzo te kunnen. Of Zweeds. Zweeds schijnt niet zo moeilijk te zijn.

3. Je mag één ding voor de rest van je leven eten, wat wordt het?

Nooo, daar zou ik echt niet gelukkig van worden. Fruit dan. Oef, ik zou pizza’s, soep, chocola, chips enorm missen…

4. Waar heb je het meest spijt van in je leven?

Als ik mijn leventje nog een keer zou mogen doen, zou ik bepaalde dingen misschien anders doen (die ik lekker voor me hou, puh). Maar spijt? Nee. Ik denk dat spijt echt een nutteloze emotie is. Er zijn dingen waar ik heb van geleerd en die mij hebben gemaakt tot wie ik nu ben.

5. Wat zou je aandoen op een date met Ryan Gosling?

Even google wie dat is. Nah ik weet het niet, ik geloof dat ik liever gewoon met mijn eigen hubje op stap ga. Kanonnen wat braaf. Als ik dan eens een keertje zou uitpakken, lijkt me best leuk. Laat ik dan voor de grap eens een wat netter jurkje scoren. En mooie hakken.

6. Wat zijn jouw guilty pleasures op tv-gebied?

Series kijken, lang leve Netflix. Ik kan me serieus echt zo in een serie verliezen, als het een goede is, dat ik me er de hele dag al op kan verheugen samen met Merijn ’s avonds weer verder te kijken. Ernstig. Op dit moment kijken we Marco Polo en Orange is the new black. Yes!

7. Deel je favoriete artiest, en waarom je zo’n fan bent?

Ik heb alles van Coldplay en de eerst volgende cd die uit komt zou ik kopen zonder hem eerst te beluisteren. Twee keer ben ik bij een concert geweest en jep, ik zou heeel graag nog eens gaan. Ik krijg er stiekem altijd een beetje heimwee van naar de tijd voor de kinderen. Elke avond tot laat op het terras hangen met vrienden, samen eten, muziek luisteren, festivals…. Jep, dat mis ik wel.

8. Als je een andere carrière moest kiezen, wat zou je dan willen worden?

Als ik een ‘zeker’ beroep moest kiezen, dan juf. Sowieso zou ik met kinderen blijven werken. Kinderen zijn te leuk. Als gewoon geld helemaal geen rol zou spelen? Dan zou ik gaan schilderen, schrijven, fotograferen… Helemaal tof zou zijn om het te combineren. Bijvoorbeeld creatieve dingen doen met kinderen in het ziekenhuis ofzo.

9. Wat is je grootste droom?

Ik heb een fijn dak boven mijn hoofd en samen met Merijn de drie mooiste kindjes. Ik heb lieve vrienden en familie en we zijn gezond. Dat was mijn aller aller grootste droom. Die zetten we nu voort. Ik hoop dat ze de kansen krijgen die ik ze zo hard gun en dat ze hun leventje fijn kunnen inrichten en mooie mensen worden/blijven.

10. Wat zijn je favoriete blogs?

Dinastie.nl

Haremaristeit.nl

Webkim.nl

Ps. Ik vond deze tag bij lifebyrosie.nl. Wie de originele bedenker is kan ik niet terug vinden. Mocht je het weten, dan pas ik het graag aan.

Pps. Ik speelde vals want de originele tag heeft 11 vragen maar ik liet er eentje weg.

Ppps. Als je de vragen overneemt, laat het me weten dan kom ik ze lezen. Of nog leuker, beantwoord ze in de comments 🙂 Ik ben vooral heel nieuwsgierig naar 1, 6, 9 en 10.

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Meryll
  23 juli, 2016 at 14:13

  1. Uhh Texel haha
  2. Nederlands Engels en Frans, op zich vind ik dat wel genoeg aangezien ik er geen zak mee doe.
  3. Patat ! Maar dan wel graag zonder dat ik er dik van wordt.. zucht.
  4. Spijt heb ik nooit! Heb je helemaal niks aan en wie weet.. dan had mijn leven er misschien niet zo uitgezien als nu en daar ben ik juist zo blij mee.
  5. Een pyjama en dan bel ik af 😉 mijn eigen meneer is de beste
  6. Netflix ! Orange is the new black,the walking dead, house,orphan black en zo kan ik nog wel doorgaan.
  7. Coldplay, het concert op t malieveld staat in mijn geheugen gegrift. Magisch.
  8. Verloskundige lijkt me wel wat, al is die combinatie met gezin denk ik echt horror.
  9.Mijn grootste droom is om in november weer een gezonde reuzenknul op de wereld te zetten en dan voor altijd gelukkig en gezond blijven met zn vijven.
  10. mamamaai.nl , madebymalou.nl , inaflowaroundtheworld.nl al schrijft zij jammer genoeg niet meer.

  Zo poeh.. leuk om in te vullen inderdaad. Ookal vind je het saai om te lezen 😉 toch mn best gedaan haha.

  • Reply
   MamaMaai
   23 juli, 2016 at 20:45

   Super leuk je nummer 10! Ik bedoel tags op andere blogs he 😉 Vind het juist wel leuk om te lezen wat de antwoorden van jullie zijn op deze. Texel whaha, dat had mijn antwoord ook best kunnen zijn. Wij waren op het Goffertpark paar jaar geleden, dat was ook zo gaaf! En jouw droom lijkt we enorm op de mijne he 😉

 • Reply
  Sheila
  23 juli, 2016 at 23:22

  Ik houd juist van tags. Ik vind ze leuk om in te vullen, maar ook om te lezen. Zo leer je iemand weer beter kennen. Vegetarische krokodillen! Haha… ik ben tussen krokodillen wezen kanoën in de Everglades. Zonder gids, met een stel vrienden. Bizar eigenlijk.

  1. Terug naar Nieuw Zeeland. Dus dat gaat gebeuren voordat mijn zoon leerplichtig wordt, zodat we een paar maanden gaan.
  2. Nederlands, Engels (ik voed daarom mijn zoon in het Engels op) en matig in Duits en Indonesisch. Nog minder kan ik Frans en Spaans. Ik zou wel Mandarijn willen spreken. Dat zou internationaal nog meer deuren openen.
  5. Als date zou het me niet echt boeien. Ik zou het dan meer zien als een mogelijkheid voor een gezellige avond met wie dan ook. Dus trek ik niets speciaals aan.

  • Reply
   MamaMaai
   25 juli, 2016 at 18:44

   Ik heb een tijdje naast mijn eigen blog me heel erg in het weteldje gestort omdat ik dacht dat dat van mij verwacht werd en niemand wilde teleurstellen. Daardoor volgde ik enorm veel blogs die ik niet eens perse leuk vond maar omdat ze mij volgden. Die tags vond ik toen zo saai, maar inmiddels volg ik vooral wie ik echt leuk vind en merk ik dat tags leuk zijn precies om de reden die jij zegt. Maar ja, ik volg blogs vaak of omdat de persoon leuk is, of omdat de schrijfstijl me aanspreekt en dan maakt het meestal niet eens uit wat er wordt geschreven. Meteen even bij jullie gaan neuzen tussen de tags. Die 10 jaar geleden is leuk, wie weet binnenkort 😉

 • Reply
  Maris Maria Renne
  19 augustus, 2016 at 10:10

  Wat leuk dat je mij bij nr 10 noemt, dank je wel ?
  Leuke tag! Ik sla ‘m op, misschien vul ik ‘m ook in.
  Ben wel benieuwd wat de 11e vraag was eigenlijk? En wie de bedenker is. Soms idd lastig om te achterhalen!

  • Reply
   MamaMaai
   19 augustus, 2016 at 11:27

   Graag gedaan 🙂 Vraag 11 is ‘Waarom blog je?’ Opzicht geen gekke vraag die ik best nog had kunnen beantwoorden maar omdat het iets is waar ik de laatste tijd zelf over nadenk en even geen direct duidelijk antwoord op had, liet ik hem weg.

  Leave a Reply