Mama Maai

10 x dit vergeet je vast schoon te maken

vergeet je schoon te maken, schoonmakenOh men, bij vlagen komt er wat op mijn pad waardoor ik een soort van tijdelijke smetvrees ontwikkel en er ineens een hysterische schoonmaakwoede aan over houd. Wat opzicht best fijn is zo eens in de tijd want nee, we zijn niet echt smeerpoetsen, vind ik zelf, misschien een beetje? Een steriel huis leven we hier zeker niet. Het komt best eens, regelmatig, voor dat ik wat te laat ben met dweilen van onze witte tegels, dat ik tijdje vergeet onder de bank te zuigen en niet alle kastjes zijn van binnen kruimel en vlek vrij. Nah ja, ik ben er dan ook van overtuigd dat een beetje smerigheid ons juist wat weerbaarder maakt. Je moet wel een beetje geloven wat je helpt he 😉

Bij vlagen ben ik dus ineens vies van alles. Dan zie ik bijna de beesten over mijn handen kruipen en ga ik angstvallig alles tot in den treuren schoonmaken. Inclusief vele malen mijn handen wassen na alles waarvan ik denk dat het mogelijk geïnfecteerd is. Jeetje Maai, beetje maf is dit wel. Oké, denk even aan een bejaarde zieke kat die overal in huis remsporen achterlaat. Op de witte vloer (das duidelijk), op de lakens van de kinderen (ieuwks, maar nog steeds duidelijk) maar ook regelmatig met zijn gat en poten op de zwarte meubels gaat zitten (onzichtbaar dus). Bijvoorbeeld he, de kat heeft inmiddels weer een goede fase. En natuurlijk heb je soms vieze dingen met kinderen. Ja stel je voor he. En ik heb er drie…

Dit vergeet jij vast ook schoon te maken

Nou goed, waar wil ik heen? Ik besloot in een onbewaakt moment zonder grijze hersencellen eens heul heul goed rond te kijken in mijn huis wat allemaal wel een beetje extra frisse aandacht kon gebruiken. Van die dingen die je stiekem wel eens vergeet. Of eigenlijk, die dingen die echt helemaal achteraan sluiten op je prioriteitenlijstje, maar iewww…

 1. Smartfoon: je wil niet weten hoeveel mensen dat ding mee de toilet in nemen. Even een momentje voor je zelf terwijl je je Facebook timeline checkt of een aanval clash of clans uitvoert. Oh en hoeveel mensen leggen hun foon tijdens het koken naast zich in de keuken. Goede combi hoor, toiletbacillen en eten klaarmaken 😉 Iets vaker een doekje over dat ding schuiven en niet over nadenken verder.
 2. Tablet: wordt hier met regelmaat bedient door kindervingertjes. Eigenlijk zitten alle vijftig vingertjes hier in huis met grote regelmaat te swipen. Veegt ondertussen een snottebel weg, eet broodje pindakaas, moet niezen…
 3. Afstandsbedieningen: Ook zo’n voorwerp waar je beter niet over nadenkt. Zijn die dingen met 50 knopjes überhaupt schoon te krijgen?
 4. Deurposten: En rondom de klink. Hier in huis gebruiken vooral zij rondom een meter en kleiner de deurklinken niet. Check de vette vlekken rondom. Of van die fijne zwarte strepen langs de hoeken van muurtjes en de deurposten om dat je kat daar elke dag tegen aan schurkt.
 5. Kussens op de bank. Hoeveel mensen zitten er met hun billen tegen jouw kussens? En waar hebben die billen daarvoor allemaal gezeten?
 6. Zeeppompje: je zou bijna vergeten dat iets waarmee je schoonmaakt ook schoongemaakt moet worden. Maar ja, het zijn juist die vieze handjes aan dat pompje he
 7. Trapleuning: Uh ja, de trap doe ik regelmatig, stom eigenlijk.
 8. Traphekjes niet vergeten he 😉
 9. En last but not least (zeker niet) bedhekjes. Whojooo, noem me een smeerpoets maar tja, sommige dingen schieten nou eenmaal soms door het oog van de naald. Tot nu.
 10. Plinten: Voor als je dan echt niks meer weet, dan ga je plinten schrobben. Ofzo.

Dan beperk ik me even tot dingen die voor iedereen aanraak gevoelig zijn deze keer. En toen besloot ik nog even te googlen. Oh my …

Lees ook: Nadeel van een sociaal leven en mijn liefde voor het huishouden

Zeg me dat het herkenbaar is. Laat alsjeblieft 1 niet perfecte huisvrouw haar hand opsteken. Kom maar door met jullie vergeten klusjes, ze gaan op mijn lijst 🙂 Misschien wordt het ooit nog eens wat met mij 😉

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Marieke
  19 januari, 2017 at 15:55

  Voor op je lijstje: lichtknopjes! Vooral die op de wc natuurlijk.

  • Reply
   MamaMaai
   19 januari, 2017 at 16:03

   Serieus, die stond er eerst bij maar heb ik vervangen voor een andere. Ik dacht, lichtknopje vergeet ik alleen, verder niemand 😉

 • Reply
  rachel
  22 januari, 2017 at 14:06

  schaam me dood dit te tiepen haha maar uit het lijstje word hier dagelijks wel op gepoetst, denk om de 3 uur wel dat er een doekje over me foon of ipad gaat en die van de meiden en manlief….ja ik ben heel heel erg met poetsen 🙁 je moet hier letterlijk van de vloer kunnen eten anders ben ik chago

  • Reply
   MamaMaai
   23 januari, 2017 at 09:24

   Oh dat klinkt heel lastig zeg.

 • Reply
  Merel
  30 januari, 2017 at 13:56

  Ik sluit me aan bij je lijst. Vind het al heel wat dat we aan het eind van de dag in een opgeruimd huis zitten haha, ben een soort beroepschaoot.. Iets wat ook niet heel fris is: plaids voor op de bank. Althans, ik breng een groot deel van de winter door onder mijn kleedje, maar hij gaat niet elke week in de was. Zou misschien wel zo fris zijn met die drie dames hier!

  • Reply
   MamaMaai
   30 januari, 2017 at 14:32

   Precies, ik ook hoor. Als het op het zich maar een beetje toonbaar is. Ik kan nog wel zo’n lijstje noemen met weer hele andere dingen, schokkend misschien maar aan de andere kant, steriel hoeft ook weer niet toch, goed voor de weerstand 😉

  Leave a Reply