Mama Maai

100 kleine fijne momentjes

gelukBen ik dan echt zo ongelukkig of depressief? Twee vragen die ik kreeg naar aanleiding van mijn vorige post. Nee, echt niet mensen. Ik ben gewoon heel erg moe. En dat kleurt mijn humeur zo nu en dan. Misschien iets vaker dan nu en dan en ik word daar  somber van. Ik heb er dagen tussen zitten dat ik het niet meer zie zitten. En daar schrik ik van. En daar wil ik heel graag verandering in brengen. Want de tijd gaat al zo ontzettend snel en ik wil straks tegen mijn kindjes en mezelf kunnen zeggen dat ik van ze heb genoten toen ze klein waren. En niet dat ik worstelde om de dagen door te komen en leefde van slaapje naar slaapje. Het moet anders. Misschien moet ik deze ook nog even lezen.

Wat is geluk:
Het is ook wat raars, dat gelukkig zijn. Wat is dat nou eigenlijk? Ik denk dat geluk in momenten zit. En dat je geluk zelf maakt. Ik denk dat als ik meer aandacht zou hebben voor alle momentjes op een dag die fijn zijn, dat ik aan het einde van de dag kan zeggen dat de dag geslaagd is. Dat dat het geluk gevoel moet zijn. Een geluk gevoel in ieder geval. Geluk zit in zoveel dingen. En dus zou ik goed moeten kijken naar wat die momenten voor mij zijn. Die extra aandacht geven. Dat vergeet ik soms.

Omdenken:
Ik denk ook dat ik heel veel kan in mijn hoofd. Dat ik negatieve gedachtes kan omdraaien naar wat moois. Ik denk echt dat als ik me negatief voel, dat ik moet gaan dansen. Moet gaan zingen. Gek doen. Echt, als ik me positief gedraag, voel ik me direct ook direct positiever. Klinkt simpel toch? En de grap is, mijn kinderen dagen me daarin uit. Als ik dans en zing zijn zij blij. En dan ben ik trots op mezelf dat ik het maar weer doe. En kijk dan naar die snoetjes. Zo blij en vrolijk.
geluk

Kleine momentjes:
Eens kijken of ik er zo 100 kan noemen. Moet makkelijk kunnen toch?

Mijn lachende kindjes. Mijn slapende kindjes. Mijn zelf spelende kindjes. Mijn samen spelende kindjes. Mijn kindjes die wakker worden met een vogelnestje op hun hoofd. Samen stoeien. Samen dansen en gek doen. Heel hard zingen en denken dat niemand je hoort. Een zomaar kusje of dikke knuffel van mijn kindjes. Kindjes die aan het eind van de dag rustig tegen je aan komen hangen. Cakejes bakken met de kindjes. Cakabeslag aflikken. Een uitje met de kindjes. Gewoon mijn kindjes. Dutjes overdag. Een zomaar kusje van Merijn. Een knuffel van Merijn. Of lieve woorden. Samen iets leuks doen. Een vrije dag van Merijn. Samen praten. Een massage. Zijn eindeloze gekriebel aan mijn benen. Lekker naar buiten. Het zonnetje. Mooie foto’s maken. Een appje van een vriendin. Lachen om de groeps-apps. Een kopje thee. Nieuwe thee. Een kopje koffie. Een lekker zelf gemaakt soepje. Een gelukt nieuw vegetarisch recept. Een dagje weg. Een avondje badmintonnen. Een wedstrijd. Een rondje hardlopen. Mijn kroelende katjes. Een schoon huis. Een opgeruimd huis. Een huis waarin geleefd wordt. Kletsen met de buurtjes. Playdates. Shoppen met mijn vriendinnen. Haken. Tijdschriften, boeken, blogjes lezen. Schrijven. Muziek luisteren. Stilte. Mooie luchten kijken. Regenboog. In de plassen stampen. Verse lente bloemetjes. Kleine verrassinkjes. Een lieve reactie of mail naar aanleiding van mijn blog. Zomaar een kletspraatje op straat. Een kaartje sturen. Kaartjes krijgen. Horen dat het goed gaat met mijn oma’s. In bad. Lekkere bodybutters. Schilderen. Wandelen over het strand. Wandelen in het bos. Een nachtje goed slapen. Vroeg naar bed. Uitslapen. Kinderstemmen beneden als ik in mijn bed lig. Samen een filmpje kijken. Een weekendje weg. Fantaseren over een weekendje weg. Een happy hair day. De boekenwinkel. ‘Wie is de mol’ kijken. Samen een goede serie volgen en niet kunnen wachten tot de volgende aflevering. Vogeltjes in de tuin. Met je blote voeten door de tuin lopen. Sneakers. Tegen de verwarming aan zitten. Een mooie quote. De postbode die een pakketje komt brengen. Door de babyalbums bladeren. Teen nagels in vrolijke kleuren lakken. Kaarsjes. Geurstokjes. Afgestreepte to do lijstjes. Vers gewassen beddengoed. Nette stapeltjes in de kast. Lege wasmanden. Fris gewassen kindjes. Baby geur. Lachen om een hele foute grap. Douchen. Goede ideeën. Me verbazen en heel hard lachen over de uitspraken van mijn driejarige. Luisteren naar de gesprekken van mijn anderhalf jarige aan de telefoon. Trots zijn op mezelf als ik iets gedaan heb wat ik eigenlijk niet durf.

Weet jij er voor jezelf ook 100?

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  MultiVroon
  10 januari, 2014 at 16:08

  Knap hoor!

  Voor mij hoef je dat niet te doen, ik begrijp heel goed dat je je down voelt als je steeds maar zo MOE bent, dat is gewoon vreselijk en om gek van te worden.

 • Reply
  Maris
  10 januari, 2014 at 19:33

  Juiste instelling. Inderdaad. Gelukkig zijn kies je voor. Net als voor ongelukkig zijn. Heb ik al eens een blogje over geschreven. En het is echt zo. Weet ik uit ervaring. Maar moe zijn helpt echt niet mee. Ik word echt een draak als ik moe ben. En echt geen leuke mama.

 • Reply
  Maris
  10 januari, 2014 at 19:35

  Btw. Ik krijg wel veel energie uit nieuwe dingen.Nieuwe hobby’s. Dingen buitenshuis. Even de sleur uit. En hoe moe ik ook ben. Ineens ben ik niet zo moe meer. Misschien kan je eens proberen de sleur te doorbreken? Voor jezelf.

  • Reply
   MamaMaai
   10 januari, 2014 at 19:54

   Doe ik regelmatig, dat is heel fijn inderdaad. Misschien nog wat vaker doen 😉

 • Reply
  Gwen
  10 januari, 2014 at 20:38

  Prachtig!!! Ik ben toevlalig op papier een lijstje aan het maken sinds vorige week. Zijn iets grotere kleine geluksmomentjes en heb er nog geen 100, maar kom in de buurt 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   11 januari, 2014 at 12:31

   Ben heel benieuwd naar jouw lijstje Gwen 🙂

 • Reply
  Dina
  10 januari, 2014 at 21:43

  Heerlijk zo’n positief lijstje!

 • Reply
  Sas
  11 januari, 2014 at 16:21

  Wat een super fijn lijstje!

 • Leave a Reply