Mama Maai

10x Weirdo me

Waarom ik denk dat anderen (soms – dat hoop ik) vinden dat ik (een beetje) raar ben? Nou hierom, mijn bekentenissen:

1. Ik heb altijd iets aan mijn voeten. ALTIJD. Liefst sneakers. Sokken is ook oke. Fijne laarzen met hak ook. Ik haat het echt om op blote voeten te lopen. Ook al zijn ze mooi en fris in alle kleurtjes van de regenboog gelakt want dat doe ik ook. En ook als het buiten, en dan ook binnen, plus dertig graden is. Sandalen en slippers komen ook niet door de keuring, mijn voeten moeten bedekt. In ieder geval mijn tenen en mijn hak. Ik heb niet perse iets tegen voeten. Ook niet tegen die van mij, al hebben sommige mensen echt wel hele lelijke voeten. Ik denk ook serieus dat ik zonder schoenen veel ergere zweetkakken heb dan met. Ja, laat mij. Lastig is het wel. Sneakers en een jurkje? Iemand een ander idee?

weirdo me2. Ik heb altijd honger. Ja dat zal vast hoor ik je denken. Maar nee, ik meen het. Honger in slecht bedoel ik. Normaal eten dan weer niet zo perse. Echt altijd. Ook als ik een week of twee mezelf zwaar heb lopen irriteren door dat slechte te mijden. Gaat dat? Ja best wel, maar leuk is anders. Zou je denken dat je lichaam (en hoofd) er dan zo’n beetje wel aan went. Of ben ik dan heel naïef?  Dan denk ik nog steeds de hele dag aan wat voor eten ik kan scoren. Ik zit ook nooit vol van snoep. Ik lust makkelijk een hele bus Pringles, of een hele extra grote zak M&M’s. Ik kan ook heeeel veel ijs op. En misselijk wordt ik ook niet. Dik wel. Jammer.

3. Ik kan zo’n beetje mijn hele leven al handschriften kopiëren, leuk. Ik paste mijn handschrift vroeger moeiteloos aan aan dat van een klasgenootje met wie ik moest samenwerken. Wie schreef nou wat? Ik schrijf ook moeiteloos in spiegelschrift. Hele dagboeken vol. Ik heb lang geprobeerd met links te leren schrijven. Links was vet veel cooler dan rechts namelijk. Mijn papa en zus zijn links. En wat je niet hebt is tof. In ieder geval, het gaat best maar nog niet enorm leesbaar en netjes. Ik heb ook wel eens geprobeerd met mijn tenen te schrijven. Nadat ik ooit een documentaire zag over een vrouw zonder armen. Nah, dat werd niks. Lukt natuurlijk ook niet met schoenen…

4. Ik doe water bij mijn thee zodat ik het direct kan opdrinken. Als ik het op heb, schenk ik direct een nieuwe mok in. Van opstaan tot naar bed gaan. Liters, echt liters tank ik naar binnen. Ik gebruik mijn zakje tot kleurtje kleurloze pis (sorry mam, klinkt toch echt beter zo). Kruidenthee het liefst. Heeft vaak al niet zo’n best kleurtje maar doe er toch aardig lang mee. En loop dus ook zo’n 368 keer per dag naar het toilet.

5. Ik wil een bril. Of lenzen. Liefst allebei. Een bril is mooi en lenzen… tja, die heb ik niet en dus… Vraag maar niks. Ik weet het, wacht maar. Maar ik denk dat een bril mij goed staat. Ik laat zo nu en dan mijn ogen testen en sta te juichen bij elk puntje wat er aan scheelt. En te huilen als ze me zeggen dat ik later maar weer eens moet terug komen vanwege vermoeidheid, hormonen enzovoort. Maar nee, ik zie volgens hun nog prima. Volgens mij niet. Ben ook al lang niet meer geweest…. Nee, echt niet.

6. Ik ben gek op suffe, zwaar niet intelligente spelletjes op mijn telefoon. Speel ze allemaal. Doelloos, gedachteloos. Ik moet wat met dat hoofd van mij. Candycrush (speel ik niet meer na 380x hetzelfde level en nog vast), Farm heroes, Pet Rescue, Jelly Slash. En ik word saggerijnig als ik moet gaan bedelen om nieuwe tickets voor een volgende episode. En ook als bij alle spelletjes mijn levens op zijn of ik eeuwen in een zelfde level blijf hangen. Als jij dus ook zo gek bent, misschien kun je mijn dan wat levens sturen :). Een wel intelligent spelletje wat ik speel is Lumosity (wat is jouw BPI? Eerst jij…) Leuk leuk leuk!

7. Ik denk altijd dat overal camera’s hangen. Echt overal. Ook in mijn huis. Of op het toilet en in mijn slaapkamer en vroeger op mijn werk. En ik denk altijd dat er dus mensen zijn die mij altijd en overal zien. En dan met name als ik dingen doe die ik niet mag. Ik bedoel dus dingen van mij. Mijn privé. Daar had ik vroeger nog meer last van. Juist, van mijn geweten.

7.2. Ik denk dat mensen in mijn hoofd kunnen kijken als ik wat onaardigs over ze denk. In ieder geval vind ik het zodra ik het denk al zielig. Zo’n persoon ben ik dus. En ik bedenk me altijd pas achteraf hoe een gesprek had moeten lopen. Wat ik had moeten zeggen. Hoe het beter, aardiger of juist pijnlijker had gekund. Ja, ik ben niet altijd zo aardig als ik lijk (in mijn hoofd). Ik overdenk hele discussies met mezelf en ik spreek ze nooit uit. En ik vind dat dood vermoeiend want het heeft zo ontzettend weinig nut, dat discussiëren met mezelf. Ik bedoel… ikzelf tegen mezelf.

8. Ik vind sommige dingen mij te mooi staan. Als iets te leuk is, trek ik het niet aan. Natuurlijk wil ik er wel leuk uit zien maar liever niet opvallen. Dus als ik denk dat iets leuk is en mensen daar de hele dag complimenten over gaan maken hang ik het terug in de kast. Of in de winkel. Gelukkig krijg ik steeds meer %^$#*& aan wat andere denken maar echt out of the box, iets wat mensen misschien niet van mij verwachten zal ik niet aantrekken. En dat is soms best ingewikkeld, want wat verwachten mensen eigenlijk van mij. Ik heb het ook met mijn haar. Of make up. Tenzij ik het er om moet doen. Op een verkleed feestje ofzo. Of op toneel, dan ga ik los.

9. Ik denk nog steeds dat ik heel jong ben. Nee, ik denk dat niet echt, maar ik denk wel in ‘als ik later groot ben’. En ik vergeet soms dat later dus nu is. Ik ben groot. Ik ben volwassen. Ik ben zelfs 30! Ja, ik zet het hier maar zo even neer want dat is nog zo iets. Daar kan ik niet aan wennen. Ik vind het niet erg om ouder te worden maar 30 man, dat klinkt wel heel volwassen. Oh ja, ik ben volwassen :).

weirdo me
10. Ik ben zo rete slecht in ‘ik hou van jou’ zeggen
. In mijn hoofd gaat dat juist heel simpel en opschrijven lukt ook nog, maar het komt die lippen gewoon niet over. ‘Sorry’ kan ik ook niet en ‘dank je wel’ op sommige momenten klinkt ook heel geforceerd als het er überhaupt al uit komt. En dan ‘dank je wel’ als iemand wat speciaals voor me doet bedoel ik he. Dank je wel in de beleefdheidsvorm zit er uitstekend in gebakken, je hoeft mijn moeder niks te verwijten. Waar dat nou aan ligt, ik heb geen idee. Ik vind het stom klinken. Zo stom en geforceerd dat ik het mijn mond niet uit krijg. En nutteloos ook, want je kon toch al in mijn hoofd kijken. Ik denk het wel heel hard op zo’n moment. Dus. He.

Ja. Dat waren dus mijn eigenaardige bekentenissen. Misschien zou ik me iets minder schamen als jij er nu ook eentje voor me opschrijft. Iedereen heeft wel wat raars toch? TOCH? Alsjeblieft?

You Might Also Like...

17 Comments

 • Reply
  Syl
  16 januari, 2014 at 08:54

  Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooh!
  Hahahahahaha ik dacht dat ík een beetje ingewikkeld was soms…. maar nu weet ik dat dat meevalt 🙂

 • Reply
  Gwen
  16 januari, 2014 at 08:57

  Wat een onwijs leuk stukje!!! Dat van die voeten hihi! En honger, honger in lekkers – heel herkenbaar! 😉 En ik drink ook koud water in mijn thee, deden mijn ouders vroger bij ons al en is erin gebleven. Anders moet ik een halfuur wachten tot het drinkbaar is, mehh, haha! Ik hou van jou heb ik daar in tegen dan weer absoluut geen moeite mee.

 • Reply
  Roos
  16 januari, 2014 at 09:09

  Zo gek vind ik je niet hoor, veel dingen zijn juist herkenbaar! Ik voer ook hele discussies in/met mezelf, en bedenk pas na een gesprek wat ik nog had moeten zeggen. Ook denk ik wel eens dat mensen mijn gedachten kunnen lezen/horen. En dat van die camera’s heb ik ook, of nouja, voornamelijk als ik naar een openbaar toilet ga, inspecteer ik alle schroefjes en het plafond of er geen mini cameratje hangt ;). Ooh en vroeger wilde ik dolgraag een slotjesbeugel, want ik vond dat zo’n charme hebben als je lachte haha!

 • Reply
  marlies
  16 januari, 2014 at 09:19

  hier zou een ‘vind ik leuk’ knopje moeten zijn 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   16 januari, 2014 at 09:35

   Haha thanx, die zat er wel, maar geeft error 🙁

   • Reply
    MamaMaai
    16 januari, 2014 at 14:49

    Speciaal voor jou (en voor mij natuurlijk) doen ze het weer 🙂

 • Reply
  mamoesjka
  16 januari, 2014 at 09:51

  oww ik dacht dat ik koekkoek was… maar jij?! haha..
  leuk geschreven!

 • Reply
  Maris
  16 januari, 2014 at 09:53

  Ik hou juist van blote voeten. Ik ben wat dat betreft weer raar, want ik doe ALLES op blote voeten. Zet de container, als het -2 is buiten, op mijn blote voeten op de hoek van de straat. En klus in de tuin op blote voeten. De buurt moet er ook altijd om lachen. Ik denk ook altijd dat ik nog maar 18 ben, ik wil ook graag een bril (maar liever geen slechte ogen). Iedereen heeft iets 😛

 • Reply
  Myrna
  16 januari, 2014 at 10:10

  Haha, geweldig: heel eerlijk! De meeste dingen hier niet per se herkenbaar (echt: lenzen wil je NIET, trust me…), maar handschriften namaken kan ik ook erg goed. En, uhm… ik lees altijd eerst het einde van een boek en als me dat niet bevalt, lees ik het boek sowieso niet meer 8-{

  • Reply
   MamaMaai
   16 januari, 2014 at 10:22

   Hihi die is ook wel een beetje raar idd, kijk dat doe ik dan weer niet. Zo zie je maar, iedereen heeft wat.

 • Reply
  MamaJo
  16 januari, 2014 at 11:26

  Ik heb een hele irritante afwijking en iedere keer beloof ik mezelf beterschap en iedere keer doe ik het weer… komt ie; ik heb een paar kloofjes aan mijn duim en ik peuter altijd de velletjes van mijn duimtop, soms tot bloedens toe. Zodra het geheeld is en er zit weer een hard stukje begin ik weer. Ben ook altijd met een smeerseltje in de weer om de huid daar soepel te houden en/of om het laten “genezen”. Gelukkig zie ik heel veel mensen aan hun velletjes peuteren en ben ik dus blijkbaar niet de enige maar ik vind het zooo stom van mezelf.

  Nou daar knap je wel weer even van op toch?! 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   16 januari, 2014 at 11:30

   Ja haha, sorry ik vind het heerlijk om te lezen dat andere mensen ook afwijkingen hebben. Maar deze lijkt me wel pijnlijk 🙁

 • Reply
  merula
  16 januari, 2014 at 14:25

  leuk te lezen. Ik ben eigenlijk heel erg aller ontzettend doodgewoon super normaal 🙂

 • Reply
  Tally 'Metalmommy' Talks
  16 januari, 2014 at 22:05

  Hahaha… ik houd ook niet van blote voeten, maar met 30+ graden draag ik na jaaaaren kijken dat anderen ze droegen sinds een paar jaar sandalen (van de podoloog). Sowieso draag ik pas iets als iedereen alweer roept dat het ‘uit’ is. Gisteren vroeg ik in een kledingzaak naar een broek met wijde pijpen. De verkoopster trok een vies gezicht en zei: ‘dat is echt uit’.
  Toen heb ik er een online besteld 🙂

 • Reply
  Sanderijn
  16 januari, 2014 at 22:56

  Wat heerlijk herkenbaar!!! Echt, ik zou een blog vol kunnen schrijven over hoe herkenbaar. Ik heb ook altijd honger in alles wat minder gezond is zeg maar. Ik doe ook wel eens water bij mijn thee. Ik drink ook net zo gemakkelijk koude thee trouwens, heb nu een hele hele grote mok waardoor het snel afkoelt. Ik ben ook gek op suffe spelletjes, op de laptop want heb geen mobiele telefoon.
  Ik denk niet dat overal camera’s hangen, wel dat er mensen door het wc-raampje naar binnen kijken… Ik ben bang dat mensen in mijn hoofd kunnen kijken en die discussies en gesprekken en nou ja jouw stukje dus. Ik vind weinig me te mooi staan, maar wil ook niet opvallen door out of the box te kleden. En ik snap ook niet helemaal dat ik al volwassen ben. Vandaag dacht ik ineens: jeeeeee, die kinderen, wat een verantwoordelijkheid, ben ik daar al aan toe dan? Ben ik niet veel te jong?

  Eentje van mij… hmm, behalve niet kort van stof kunnen zijn? 😉 Uhm… Ik heb een trauma opgelopen wbt mensen die moeten plassen. Als iemand vertelt dat hij/zij moet plassen en er is geen wc in de buurt, dan word ik warm en zweterig en kan nergens nergens nergens anders meer aan denken tot het ‘probleem’ is opgelost. Manlief weet dat en meldt zich al niet meer gelukkig, maar zindelijk wordende kindjes…… oef.

  • Reply
   MamaMaai
   16 januari, 2014 at 23:07

   Haha grinnik, jouw reactie had ik net even nodig, dank je 🙂

 • Reply
  Purperpolletje
  17 januari, 2014 at 11:48

  Volgens mij is de halve wereld net zo weird als jij! Ik herken in elk geval zo ongeveer de helft van jouw weirde trekjes in mijzelf. En dan kan ik er moeiteloos nog vijf andere bij verzinnen. Niet dat ik representatief ben voor de rest van de halve wereld… dus misschien valt het mee.
  Andere weirde trekjes:
  1. ik laat mijn beenhaar in de winter groeien. (Ach, ‘k heb toch al een man.)
  2. ik vind dooie bloemen in een vaas ook wel wat hebben, dus staat er hier regelmatig een bosje te verrotten.
  3. ik kan niet tegen mondgeluiden van een ander. ik moet altijd tegelijk met mijn gezinsleden eten, anders erger ik me kapot. ik zorg dus ook dat ik als laatste klaar ben, anders hoor ik het alsnog.
  4. als ik een boek lees, wil ik altijd precies weten of ik al op een achtste, een zesde, een kwart, een derde, de helft etc. ben. hoeveel procent ik al gelezen heb, en hoeveel er nog moet. aantal bladzijden – 5 (want de eerste pagina’s tellen niet mee), gedeeld door …
  5. ik wil vogels, bloemen en bomen bij hun naam kunnen noemen. het liefst neem ik een opzoekboekje mee als we gaan wandelen of zo. als ik het maar een naam kan geven , ben ik weer helemaal blij.

 • Leave a Reply