Baby

15x De leukste kraamcadeautjes tot 25 euro

Er is een nieuw babytje op de wereld. Zo bijzonder, zo mooi! Je wil als je op kraambezoek gaat zo graag het leukste kraamcadeautje meenemen natuurlijk. Maar dat is best lastig, want wat kunnen de ouders gebruiken en wat is handig en leuk voor mama of de baby? Ik help je met onze favorieten, een lijstje met fijne inspiratie voor de leukste kraamcadeautjes onder de 25 euro als je op kraamvisite gaat.

Waar ik best duidelijk in was naar het kraambezoek wat ons vroeg of we nog wensen hadden, geen plastic speelgoed waar een hoop herrie uitkomt of zo groot is dat het niet in de kast past. Ik maak een lijstje met de leukste kraamcadeautjes waar wij echt heel blij van werden, die we ook echt veel gebruikt hebben bij Elin en in sommige gevallen ook bij de andere drie kinderen.

Elin is inmiddels alweer bijna vijf maanden, niet normaal hoe snel de tijd gaat. De eerste maanden kwam er nog wat kraambezoek langs en die namen allemaal wat leuks voor ons mee. Deze keer bij Elin maakte ik zelf een lijstje met spulletjes die we graag zouden willen hebben. Ik kreeg zo vaak de vraag of we nog wensen hadden voor Elin. Het is best lastig om iets te vinden voor een zoveelste kindje of wat dacht je van leuke kraamcadeautjes voor een tweeling? Je wil toch het liefste met iets aankomen waar de ouders ook wat aan hebben of wat mee kunnen.

Lees ook: Onze beste aankopen bij een baby

Altijd leuk om weer babykleertjes te shoppen als je zelf al uit de luiers bent toch? Alleen, sommige mama’s en papa’s hebben een duidelijke smaak, dat kan nog wel eens lastig zijn. Moet ik zeggen dat ik kleertjes echt heel erg leuk vind om te krijgen en ik ook niet een moeilijke smaak heb denk ik, zolang mijn meisje haar voeten maar in haar mond kan stoppen en er geen rare knoopjes of opdrukken op plaatsen zitten die niet lekker zitten.

Leuke fijne inspiratie voor kraamcadeautjes tot 25 euro

1. Manhattan toy

Terwijl ik hoogzwanger mijn lijstje aan het maken was, appte ik een vriendin waar haar dochter, inmiddels bijna drie, nou echt graag mee speelde. Zij heeft de zelfde voorkeur voor mooi duurzaam speelgoed en kwam met de manhattan toy. Hoppa, op mijn lijstje. En Elin kreeg hem. Sinds ze kan grijpen is het inderdaad een speelgoedstuk waar ze niet op uitgekeken raakt en de andere babytjes die hier komen vinden hem net zo interessant. Hij geeft een zacht tikkend geluid als de houten kralen op elkaar tikken en is makkelijk vast te grijpen aan het zwarte elastiek. Dit is echt een aanrader, is makkelijk schoon te houden, niet onbelangrijk als alles het mondje in gaat en gaat mee in de tas als we ergens heen gaan.

2. Sofie de giraf bijtring

Grote Sofie de giraf fans hier. Fenne kreeg 9 jaar geleden als baby in de kraammand de originele Sofie de giraf. Dat was een schot in de roos. Ze vrat hem zowat op. Er is zoveel mee gespeeld en aan gesabbeld dat de kleur er nog amper opzat. Toen Fenne en Melle groter werden gebruikten we hem vooral nog in bad, en uiteindelijk gooide we hem weg. Nu kreeg Elin in de kraammand Sofie de giraf bijtring en we zijn weer fan. Ze kauwt enorm graag op alles wat ze te pakken krijgt, en deze houdt voor haar lekker makkelijk vast. Gaat ook mee in de tas als we ergens heen gaan.

3. Stapeltoren

Ja, ook deze kartonnen stapeltoren hadden we al eerder, deze leuke stapeltoren van Janod. Fenne en Melle hebben er echt eindeloos mee gespeeld. Hij werd voor van alles gebruikt. Het zal niemand verbazen dat dat precies speelgoed is wat ik zoek. Leuk om de dieren te benoemen, cijfers te herkennen en te tellen, stapelen maar net zo goed werd het uiteindelijk een garage. Zo ontzettend veel mee gespeeld dat hij niet meer geschikt was voor een vierde ronde helaas. Deze stapeltoren van Djeco stond dus op mijn kraamlijstjes maar toen we Elin inschreven voor een bankrekening mochten we een cadeau uitzoeken en dat werd een stapeltoren van Nijntje. Heel blij mee.

4. Babymuziek

Het wordt bijna eentonig. Voor Fenne 9 jaar geleden schafte ik klassieke babymuziek aan. Ik had verschillende cd’s. Maar… die zijn zo belachelijk veel gedraaid, die hielden er helaas mee op. Ze verdiende een nieuw plekje op Elin haar kraamlijstje en we hebben ze inmiddels weer in huis. Heel rustgevend.

Ook zijn we enorm fan van de Dierendorpje boekjes met cd’s, ik schreef jaren geleden al eens een review over deze leuke dierendorpje boekjes en ze zijn tot op de dag van vandaag nog steeds fan. Er zijn er twee verschenen en beide zijn erg fijn, voor baby’s maar ook voor kleuters. We kunnen ze hier dromen en wachten stiekem tot deel 3 uit gaat komen.

Leukste kraamcadeautjes om te krijgen, cadeautips baby, zwangerschap

5. Happy horse knuffelkonijn

Knuffels stonden op mijn ‘hebben we echt niet nodig’ list. Laat ik zeggen dat we er een weeshuis blij mee kunnen maken en we hebben er zelf geen aangeschaft. Ik snap het heel goed, weet je niet wat je cadeau moet doen dan is een knuffeltje altijd wel erg schattig toch?

Het happy horse knuffel konijn hebben inmiddels alle vier onze kinderen 1! Beide broers hebben een blauw exemplaar en Elin heeft een XL groene en een kleine roze. De groene gebruiken we nu om elke maand een leuke foto te maken. Toen ze werd geboren was ze net zo groot, inmiddels is ze hem ruim voorbij. De roze ligt in haar bedje.

6. Badspeelgoed

Niet direct waar je aan denkt bij een babytje toch? Maar ze worden rap rap groter en met een maandje of 3 – 4 vinden ze het al leuk om te grijpen. Elin vindt douchen met papa en mama heerlijk en houdt dan graag wat vast waar ze op kan sabbelen en bijten.

Het gaat niet heel lang meer duren voor ze kan zitten en ze met waterspeeltjes kan gaan klooien. En… badspeelgoed is heel wat jaren leuk. Badboekjes zijn ook super leuk, deden het hier in huis ook altijd heel goed.

7. Slofjes

Zeker als je een winterbabytje krijgt zijn slofjes of zachte schoentjes super fijn. Ik kreeg verschillende keren schoentjes cadeau maar begreep dat die alleen voor de sier zijn? Ik was nooit voorstander die schattige babyvoetjes in schoenen te persen. Ze waren meestal ook zo zwaar dat de beetjes van ellende naar beneden werden getrokken. Maar… in de winter zijn sokjes echt niet voldoende. Dikke babysloffen met of zonder een leren onderkantje zijn fijn. Of gewoon gebreide slofjes, lekker zacht en warm.

8. Draag/voedingsketting

Ik kreeg deze terwijl de vriendin van wie ik hem kreeg niet eens wist dat hij op mijn lijstje stond. En ik ben er heel erg blij mee. Elin krabt en knijpt me helemaal open tijdens het drinken en trekt het liefst aan mijn gouden kettinkje. Niet de bedoeling he. Nu sinds ze ongeveer vier maanden is, vindt ze deze voedingsketting heel interessant en zit hiermee te frummelen als ze drinkt. Scheelt mij een hoop wondjes en pijnlijke plekken op mijn borst en armen.

Bij het dragen gebruikt ze hem juist om op te bijten, sowieso gaat op moment alles haar mondje in. Daar is hij dus eigenlijk ook voor bedoeld. Er zit een heel stevig koord in en een veiligheid sluiting.V

9. Bibs speentjes

We hebben rare kinderen hier als het gaat om spenen. Of het is maar wat je raar noemt he. In ieder geval hebben we aardig ons best ook weer moeten doen om Elin überhaupt een speen aan te wennen. Waarom zou je dat willen dan he? We hebben al een keer kennisgemaakt met een hardnekkige speedweigeraar en dat was niet leuk. Dus… ze moest en zou aan de speen. En het is gelukt. De bibs spenen, zijn hartstikke hip, vind ze tegenwoordig heerlijk. En ze staan een stuk leuker dan die speentjes met schreeuwende teksten erop. Vind ik persoonlijk dan he. (en in deze shop goedkoper dan de bolle blauwe 😉 )

10. XL hydrofiele doeken

Waren ze er 9 jaar geleden al maar, deze handige XL maat. We hebben een enorme stapel hydrofiele luiers en gebruiken ze ook bijna elke dag. Ze liggen rond Elin haar hoofdeinde tegen het spugen, ze functioneren als handdoek, spuugdoek. Ze gaan mee naar het zwembad jaren lang want ze zijn ook heel fijn om niet op de vieze zwembadvloer te staan tijdens de zwemles. De XL doeken gebruik ik nu ook in de box. Elin spuugt nogal veel en dit verschoont makkelijker dan steeds het boxkleed te moeten wassen. Tijdens de hete zomer was het haar lakentje en je kunt ze gebruiken als inbakerdoek. Multifunctioneel die dingen, groot fan hier.

11. Mijlpaalkaartjes

Bij Elin houd ik de mijlpalen op een andere manier bij maar bij Siem was ik super fanatiek alle mijlpalen vast te leggen en het is echt super leuk om dat terug te zien in het fotoboek. Wie weet begin ik er alsnog mee. Die fotomatten zijn ook tof, ik denk er nog over na.

12. Weleda babybodylotion

Ik vind de geur van de gele welbekende gele lotion echt heerlijk, ik krijg er heimwee van ofzo. Het doet me vooral denken aan de periode om mijn werk. Al die kleine schattige babytjes in bad doen en daarna lekker insmeren. Maar… toen kwam ik er achter dat ze deze op dieren testen en later dat het helemaal niet zo goed is voor de kwetsbare babyhuid en sommige kinderen er allergisch op reageren dus heb ik het eigenlijk maar heel zelden gebruikt.

Liever gebruik ik voor de kleintjes en nu dus voor Elin zo natuurlijk mogelijke verzorgingstroepjes, met zo min mogelijk rotzooi erin. De huid is ook gewoon een orgaan via waar van alles je lijf binnenkomt.

We hebben hier een fles Weleda baby bodyolie staan en die is heerlijk en smeert fijn. Wat ook heel erg fijn is, is de weer en wind balsem voor als de kleine babytjes naar buiten gaan.

13. Invulboek

Nadat ik bevallen was van Fenne kreeg ik van mijn zus het ‘Mam, vertel eens’ boek voor als Fenne later groot is. Zo ontzettend leuk. Het is niet een boek wat je even in een avondje invult. Het is veel leuker om daar jaren de tijd voor te nemen. Er staan ook vragen in over hoe we op elkaar lijken enzo. Ik pak hem er af en toe eens bij en schrijf weer verder met de datum erbij. Echt heel waardevol.

Inmiddels zijn er een hele berg van dat soort boeken te krijgen.

14. Prentenboeken

Tot voor kort kon ik geen boekenwinkel inlopen en zonder een boek naar buiten komen maar tegenwoordig houd ik me in. Onze kinderboeken stapel is echt vreselijk. Maar als kraamcadeautje vind ik het toch weer heel leuk om een mooi prentenboek uit te zoeken.

15. Kletspotje

Ik hou van het Kletspotje, ik vind het idee zo leuk. Ik kreeg er eentje als kraamcadeautje en die staat te prijken op onze salontafel. Mochten we een moment even niet heel erg uitgeblust voor de tv netflix zitten te kijken, dat wat ouders doen 😉 , kunnen we er een kaartje met een leuke vraag bijpakken. Tenslotte is het naast ouders zijn ook belangrijk nog een beetje partners te blijven toch?

de leukste kraamcadeautjes tot 25 euro, cadeautips baby,

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply