Mama Maai

2017 Het jaar waarin

mamamaai, contact, auteursrecht,, disclaimer, zakelijk, samenwerkenDe laatste dag van 2017 en daarmee het laatste berichtje op MamaMaai. Wauw wat een jaar, ik kan oprecht zeggen dat het een goed jaar was. Zowel privé als op mijn blog liep het allemaal best lekker dus ik kijk met een heel positief gevoel terug en heb zo veel zin in alle leuke dingen die we voor 2018 al in ons hoofd hebben. 

Eifel, Duitsland, Moezel, Trier, Eifel met kinderen2017 Het jaar waarin:

 • Wel 108 berichten online kwamen! De ene week had ik de vibe te pakken terwijl ik de andere week de blog aan de wilgen wilde hangen maar dat was oke. Ik besloot mezelf geen druk op te leggen en behalve dat dat goed voelde, pakte dat ook goed uit.
 • Mijn bezoekerscijfers verDRIEdubbelde!!! Zo tof. Hoe moet dat nou komend jaar dan?
 • Mijn berichten vooral op Pinterest als een speer gingen, mijn ogen rolden af en toe bijna uit hun kassen van de aantallen dat sommige berichten gedeeld werden 🙂 Love pinterest.
 • ik me ging neerleggen bij het feit dat creatieve berichten het beter doen dan mijn persoonlijke verhalen, zie mijn 2017 top 10. Maar ik besloot dat ik er lekker toch een mix van wil houden omdat ik behalve creatief bezig zijn zoveel voldoening haal uit het delen van mijn schrijfsels en de reacties daarop. Zo fijn om te lezen (of aangesproken te worden, dat gebeurd ook steeds regelmatiger) op een mamastruggle die ik blijkbaar niet alleen heb…
 •  Siem 2 werd en ik een van de laatste echt persoonlijke stukjes over mijn kindjes online zette. Ik besloot dat het voor ons belangrijk werd de privacy van de kinderen wat meer te beschermen.
 • ik voor het eerst sinds mijn bloggersbestaan naar een blogevent ging en dat nog eens superleuk vond ook.
 • ik daar dus ook voor het eerst eens andere mamabloggers ontmoette

Eifel met kinderen, Landal Sonnenberg, kamperen, Duitsland, Moezel

Maar 2017 was ook het jaar:

 • Dat we weer eens buiten Nederland op vakantie besloten te gaan, namelijk naar de Moezel in Duitsland en dat beviel zo ontzettend goed dat we de reis voor komende zomer al in ons hoofd hebben, YES YES YES, het wordt Zweden, zo veel zin in!!!
 • Maar toch ook nog een weekje Nederland meepikte omdat we het niet kunnen laten. Ondanks dat we de hele week nat regende was het heerlijk in Drenthe.
 • waarin we eindelijk de jongenskamer een make over gaven en daar zijn we nog altijd zo zo trots op!
 • en een heel eind kwamen met de nieuwe meiden kamer van Fenne. Van de week kochten we bij de kringloop eindelijk het nog missende exemplaar, een nieuwe kast die we volledig als nieuw gaan omtoveren. Het is zo’n leuk meidenkamertje geworden dat ik amper kan wachten het met jullie te delen. Het wordt begin volgend jaar 🙂 Beloofd.
 • waarin Fenne haar A en B zwemdiploma haalde, doorging voor C en besloot dat ze tot haar 18de wil blijven zwemmen We gaan het zien he, voorlopig zit ik er zeker nog wel even.
 • beide oudste begonnen aan een nieuwe sport, namelijk badminton. Nee, ik heb ze helemaal niet gepusht, volledige eigen keus!
 • ik eindelijk de dochter eens mee kon slepen naar een mudrun, ik keek er zo naar uit dit soort dingen met de kinderen te doen en het was fantastisch leuk (en koud maar dat is ze allang weer vergeten). Ik kan niet wachten tot we met ze kunnen mountainbiken, skeeleren, …
 • waarin we helaas afscheid namen van een van onze liefste katten.
 • Ik ineens nog maar 1 kind achterop de fiets naar school hoefde te vervoeren en de rest ineens zelf deelneemt in het verkeer.
 • waarin ik weer begon met hardlopen en het door blessures ook weer opgaf 🙁 Goed voornemen om straks weer te beginnen. Straks? Jep, eerst nog een kleine blessure overwinnen.
 • nog steeds veel te weinig tijd vond voor mijn vrienden, 2019 kan er alleen maar gezelliger op worden.
 • ik voor het eerst sinds hele lange tijd weer eens een avond op stap ging. Met mijn moeder ging ik naar Vis a Vis, ooit besloot ik dat ik geen voorstelling van hun meer wilde missen, daarin faalde ik hopeloos maar ik maak die belofte bij deze opnieuw.
 • Waarin ik na hele lange tijd stopte met borstvoeding, een enorme mijlpaal. Ik twijfel nog of ik daar eens een blog aan zal wijden.
 • Waarin ik dus sinds heel lange tijd, lees jaaaren, weer eens een wijntje dronk!

En dat is precies hoe ik 2017 ga afsluiten. Proosten op een minstens net zo goed nieuw jaar met mijn lieve familie. Het nieuwe jaar waarin alweer zoveel leuke, spannende, nieuwe, gezellige dingen liggen te wachten. Tot in 2018!

En nu ben ik heel benieuwd, wat was jullie absolute hoogtepunt van 2017?

moezel met kinderen, sandaal sonnenberg, eifel, duitsland

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply