leuke zomeractiviteiten lijstje

22 Leuke zomeractiviteiten om de vakantie door te komen

leuke zomeractiviteiten lijstje
Zonsondergang bekijken op het strand van Katwijk

We hebben besloten dit jaar een thuisvakantie te vieren om verschillende redenen. En een thuis vakantie vraagt om andere leuke dingen. Dagjes weg, spontanigheid, rustig aan, relaxen, geen in en uitpak stress, geen verplicht genieten want we zijn hier maar 3 dagen en we komen hier niet meer maar gewoon even thuis. Leuke dingen doen als we daar zin in hebben.

22 Leuke zomeractiviteiten om de vakantie door te komen

Om de feestvreugde en vakantie stemming te verhogen, zet ik alvast wat activiteiten op een rijtje waar we op een lege zonnige middag voor zouden kunnen kiezen.

1. Ga picknicken

Vul een mand met gezellige hapjes en wat drankjes, pak een kleed en stap op de fiets op zoek naar een mooi plekje. Of wat, gewoon op het grasveldje achter in de straat kan ook.

2. Pannenkoeken eten en spelen bij Smullen & spelen

Pannenkoeken lunchen, schatgraven, klimmen in torens waar papa en mama de zenuwen van krijgen, schapen aaien bij voor als nog ons nummer 1 pannenkoekenrestaurant Smullen & Spelen waar je eventueel best een hele middag zou kunnen vertoeven als de zon schijnt met een drankje op het terras.

Ga naar de website van Smullen

3. Bezoek Het belevenissenbos

Vies worden, spelen met water en modder, klimmen in en over touw bruggen, op zoek naar de wilde paarden en picknicken in het leukste park van Lelystad, Het belevenissenbos. Een uitje wat je hoe dan ook op je lijstje moet zetten.

 Ga naar de website van het belevenissenbos

4. Bekijk de zonsondergang op het strand van Katwijk

Om 16.00 uur s middags besluiten je kinderen de auto in te laden en richting het strand te rijden om ze de zonsondergang aan het strand van Katwijk te laten zien. Scheveningen kan natuurlijk ook. Noordwijk ook uiteraard. Kunnen ze voor die tijd mooi uitleven in die enorme zandbak, in de branding of gewoon in een speeltuintje bij een strandtent waar jij relaxed en geniet met je wijntje theetje. Ja ze liggen te laat in bed en ja ze zijn de volgende dag moe maar doe het nou maar gewoon.

5. Zoek eens een blotevoetenpad

Lijkt mij echt super leuk een keer te doen. En ik weet bijna zeker dat mijn blote voeten kinderen het ook fantastisch zullen vinden. Typ gewoon eens in in Google en vindt er eentje bij je in de buurt.

6. Organiseer een burenbbq

Super gezellig altijd om samen met alle leuke buren en alle kids te eten.

7. Pannenkoeken eten bij Hans en Grietje

De vakantie is lang zat. Pannenkoeken eten kan je best vaker dan 1 keer. En het pannenkoekenhuis Hans en Grietje in Zeewolde schijnt echt de aller aller beste te zijn. Staat al jaren hoog op ons lijstje, brandde af en werd super mooi herbouwd dus we kunnen deze zomer echt.

Ga naar de website van Hans en Grietje

8. Hou een watergevecht

Wat is er nou heerlijker om met hoge temperaturen met water te spelen. Vul ballonnen, pak een emmer water, haal de waterpistolen van stal, leg de tuin slang uit….

9. Maak een insectenhotel

Een insectenhotel maken is super leuk om te doen en je helpt de bijtjes en andere insecten er ook nog eens een handje mee. Er zijn vele leuke voorbeeldjes te vinden op internet.

10. Bezoek Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is echt een heel mooi fijn sprookjes park voor de kleine mensjes. Ik heb er zelfs nog hele goede herinneringen aan van toen ik zelf een klein mini meisje was, moet je na gaan hoelang dit succes al bestaat.

Ga naar de website van Sprookjeswonderland

11. Geef ze een oude camera

Mijn kindjes vinden mijn camera die zo vaak voor hun snoeten bungel intrigerend maar ze mogen er zeker nooit aankomen. In de zomer vakantie ga ik mijn eigen oude camera’s eens opzoeken en ze wat foto opdrachtjes geven. Zeker weten dat ze dat geniaal gaan vinden.

12. Ga eens varen

Het is natuurlijk luxe als je in het bezit bent van vrienden met een boot of een watersport familie. Maar een bootje huren kan natuurlijk altijd ook. Relaxed en een groot avontuur voor de kindjes om een stuk te gaan varen. En samen met papa van de boot af te springen natuurlijk.

13. Spelen bij Oud Valkeveen

Voor weinig geld de hele dag relaxen en genieten en een op en top herinnering planten in de kleine koppies. Pak voldoende eten en drinken voor een dag, een groot kleed en strijk neer in speelpark oud valkeveen. Zo groot en fijn dat het onmogelijk is alles in 1 dag gedaan te hebben.

Ga naar de website van speelpark Oud Valkeveen

14. Ga wandelen in Natuurpark Lelystad

Het mag niet ontbreken, een wandeling door het bos. Bezoek eens natuurpark Lelystad en ga op zoek naar de zwijnen, edelherten en otters.

Ga naar de website Natuurpark Lelystad

15. Pluk bloemen om te laten drogen

Bloemen drogen kan je natuurijk gewoon tussen een oud dik boek doen. Wat op ons lijstje staat voor deze vakantie is een bloemenpers maken. Bloemen plukken doen ze stiekem toch wel, dus waarom niet eens bewaren om te drogen.

16. IJsjes maken

Het is helemaal hot tegenwoordig om zelf verschillende verantwoorde ijsjes te maken. Maar bovendien is het ook hartstikke leuk. Er zijn super veel leuke ideetjes te vinden op internet of verzin ze zelf. En later op de dag smullen natuurlijk.

17. Bezoek eens een dorp in eigen land

Dat is wat je doet als je op vakantie gaat toch? Dorpjes en andere steden bezoeken om toch nog een beetje cultuur te snuiven. Maar ken je bijvoorbeeld Urk al? Of Volendam, Monnickendam, Muiderberg? Stuk voor stuk heel erg sfeervol om doorheen te struinen.

18. Bekijk een echt schip van binnen

Aan de Batavia heb ik goede jeugd herinneringen. Ik heb hem zo’n beetje opgebouwd zien worden. Echt een avontuur voor kinderen en ouders om eens een echt oud schip van binnen te bekijken.

Ga naar de website van de Batavia

19. Dagje Stadslandgoed de Kemphaan

Een bezoek aan de Kemphaan is amper in één dag te doen. Een bezoek aan de apen mag je natuurlijk niet over slaan. Maar net zo leuk is het om binnen een rondje te lopen door de jungle tuin. En dan buiten een bezoek te brengen aan het klimbos Fun Forest (droge kleren of zwempakjes mee nemen) en voor de acht plussers te slingeren tussen de bomen. Een dag fun gegarandeerd.

Ga naar de website van de Kemphaan

20. De geitenboerderij

Een must go om op je lijstje te hebben staan en eigenlijk nog wel zo snel mogelijk ook want… er zijn weer lammetjes geboren en die mag je de fles geven!

21. Amsterdamse bos

En als je dan toch in de buurt bent, bezoek eens het Amsterdamse bos. Echt niet dat je alles in één dagje kan proppen maar vermaken doe je zeker. Ook een funforest aanwezig om te klimmen, zwemmen en vies te worden, twee zwembaden voor de minimensjes, wandelen door het bos, fietsenverhuur en nog veel meer. Mocht je nou tot laat blijven hangen, bezoek dan het bostheater.

Ga naar de website van het Amsterdamse bos

22. Maak een windchime

Lekker knutselen samen is ontspannen. Gewoon een dag thuis aanrommelen is ook best lekker. Een windchime of windklokje is leuk om te maken, ze zijn er eventjes zoet mee en uiteindelijk staat het ook nog super vrolijk in de tuin. Wij maakten hem al. Als ik hem online heb gezet zal ik hier de link aanpassen. Tot die tijd zijn er super leuke ideetjes te vinden op het net.

 

Mocht je nou helemaal in Belgie of het zuiden van het Nederland wonen, Lobke van Leuke Wereld schreef hier een lijstje met leuke activiteiten. Dan moet je nu wel goede ideetjes opgedaan hebben toch?

Leuke aanvullingen zijn heel erg welkom in de comments natuurlijk, wat staat er bij jullie op de planning? 

Volg je mij al? Facebook

Delen mag :


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

4 reacties op “22 Leuke zomeractiviteiten om de vakantie door te komen”

 1. Sjoukje - meergeldminderstress.nl avatar

  Leuke ideeën!

  Ik heb ook een blogje geschreven over leuke uitstapjes voor de zomervakantie, ik ga je hierin linken! (Ik plaats hem ergens volgende week)

  1. MamaMaai avatar

   Ah lief en leuk, ik ben benieuwd naar jouw uitstapjes 🙂

   1. Sjoukje - meergeldminderstress.nl avatar

    Ik plaats ze de 19e, heb het bericht klaar gezet met link. Hopelijk vind je er nog iets tussen!

    1. MamaMaai avatar

     Dank je wel, ik ga kijken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *