Mama Maai

30 en wat nu?

6 oktober 2013Mja. Ik werd dertig enige tijd geleden. En nu? Man, echt een enorm issue. Nee, echt. Zonder grappen. Niet dat dertig nou heel oud is natuurlijk, ik bedoel, het grootste gedeelte van mijn leven ligt uiteraard nog voor mij (en toch, leef alsof het de laatste dag is, niet dat ik dat altijd doe, ik zou het veel vaker moeten doen juist). Maar het overvalt me de laatste tijd nog wel eens. Het gevoel van, ‘wat nu?’.

Vroeger, ja kijk, daar heb je het al. Toen ik nog jong was, ik bedoel, een stuk jonger dan nu, las ik in een tijdschrift altijd van die stukjes over wat je bereikt wil hebben voor je dertigste. Ja, kon ik wel om lachen. Dertig was nog ver.

Mijn lijstje:

 • Een fijne vent (check)
 • Een kindje. Liefst meerdere, ik werd graag vroeg moeder. (check)
 • Een fijn huisje (working on it maar al op een hele goede weg)
 • Een fijne baan. Een mooie carrière. (uhm… ik had een goede baan en ruilde die in voor een nog mooiere. Carrière kansen liggen hier wat anders…)
 • De wereld rond. (we deden een stukje. Rest schuiven we door naar de volgende 30)

Dan stonden er nog een paar op die ik nooit uitsprak. Schaamte of zo, heb ik nu uiteraard als heuse dertiger geen last meer van. Ben nu volwassen en ik ben ik. Of zo iets. Daar moet u het dus mee doen. Kan ze u nu wel melden.

 • Model of acteertalent worden. Ja lacht u maar. Ik was jong.
 • Schrijfster. Ik begon lang geleden al eens aan een kinderboek. Zal hem weer eens ergens opdiepen. Maar ik blog!
 • Dierenarts. Ik wilde altijd dierenarts worden tot ik doorkreeg dat ik dan in dieren moest snijden om van alles te leren. Nee bedankt. En er was ook nog iets met opleidingsniveau…
 • Rijk! (uhm… wat is rijk?)

Het reële lijstje heb ik zo goed als gehaald. Ook nog voor mijn dertigste. Dus… wat nu?

Onzin misschien? Ja, misschien wel. Maar hoe zet ik me daar dan zomaar weer eventjes overheen.

Nieuw lijstje misschien? Zie hier binnenkort mijn bucketlist… Ik denk na.

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  merula
  1 november, 2013 at 16:22

  niet te lang denken he! (dan krijg je van die denk rimpels en dat wil je vast ook niet 😉

  • Reply
   MamaMaai
   1 november, 2013 at 21:46

   Oh nee, inderdaad 😉

 • Reply
  Rosanneke
  3 november, 2013 at 12:20

  Haha, zeeeer herkenbaar…Ik wilde alleen geen dierenarts worden maar dolfijnentrainster. Tja…:-)
  Leuk blog, ik ga je volgen!

 • Reply
  Myrna
  4 november, 2013 at 09:33

  O, heel herkenbaar! Mijn lijstje is ook ‘af’ eigenlijk. Leren leven in het nu, genietne, loslaten – dat is meer een lijstje tegenwoordig *rolleyes*…

 • Reply
  Petra
  12 november, 2013 at 19:48

  Zo’n lijstje heb ik ook… en maandag wordt ik 30. Zal er binnenkort ook eens een blog over schrijven. Succes met de ‘wat nu’ uitzoeken.

 • Reply
  Bucketlist |
  25 november, 2013 at 21:06

  […] denk er al een tijdje over na. Wat nu? Het overviel me ineens toen ik 30 werd. 30! Man. Ja. Daar gaan we het dus even niet over hebben. […]

 • Reply
  Gwen
  10 februari, 2014 at 12:58

  Tja… Ik ben 29 geworden en voelde al dat ik dichterbij de 30 kwam, buh. Maar idd: kijk wat je al hebt! Het is vast niet meer zo erg als je eenmaal de 31 bereikt hebt, dat houd ik mezelf nu met 30 worden volgend jaar ook maar voor 😉

 • Leave a Reply