jongens kinderboeken

3x Kinderboeken voor stoere jongens

jongens kinderboekenVoor de grap zouden jullie hier thuis eens naar de verzameling kinderboeken moeten komen kijken. Je kunt je afvragen wie er in huize Maai precies het grootste zwak voor heeft. Onze verzameling was al enorm toen Fenne nog een schattig mini Fennetje was. Ik denk dat ik gewoon enorm mijn best doe om het boeken lezen bij mijn kroost favoriet te maken. Dat lijkt aardig te lukken.

Maar inmiddels blijkt wel dat Melle een heel andere voorkeur heeft dan Fenne. Fenne kan zich enorm verliezen in lange verhalen. Vindt het echt heerlijk om tegen je aan te kruipen en te luisteren. Melle daarentegen kijkt liever plaatjes, neemt een actieve houding aan en wenst daarbij een grootse uitleg van pap. Heeft niet het geduld om lang te zitten en in een andere wereld te duiken, kan wel uren verhalen aan horen over hoe dingen werken. Dat vraagt dus ook om ander soort eigen kinderboeken.

Ik liet hem dus de kast in duiken en er zijn meest favorieten boeken uithalen.

Kinderboeken voor stoeren jongens:

mijn leuk wereldje, mijn leuk abc

Richard Scary – Mijn leuk ABC/ Mijn leuk wereldje

Altijd maar weer Richard Scary. Die man heeft goud in handen gehad met zijn serie boeken. Ze zijn gewoon nog te koop. Boeken uit papa’s jeugd. Dat kan je ook zien. Ze zijn verslonden. Elke avond liefst wordt een van de boeken van Richard Scary erbij gepakt. Melle kent alle karaktertjes uit zijn hoofd. Lekker ouderwetse tekeningetjes. Ik geloof dat er geen boek van Richard Scary meer te vinden is wat wij niet in huis hebben. Ik heb een vriendin al de opdracht gegeven ze bij de kringloop voor me te onderscheppen als ze ze ziet en dat die ze braaf 🙂 Op de nieuwste uitgave na, ik zag dat ze inmiddels weer gewoon te koop zijn in de speelgoedwinkel, maar eigenlijk geen idee of dat vernieuwde drukken zijn?

Boekjes waarin simpel met plaatjes wordt verteld hoe dingen werken. Fantastisch voor mijn nieuwsgierige peuter.

[bol_product_links block_id=”bol_56c42b79e504c_selected-products” products=”1001004010293922,666843926″ name=”kinderboeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Mijn groot voertuigen boek:

What can I say. Hij is een jongen of niet. Jongens en voertuigen. Ik weet inmiddels meer van voertuigen dan me lief is doordat ik dit boek tot het irritante af moet bekijken. Helemaal Melle zijn ding. Gewoon plaatjes. Geen lange teksten. Mama elke keer weer nieuwe opdrachten verzinnen. Waar zie je de taxi? Hoeveel vliegtuigen zie je? Hoeveel caravans zijn er op de weg? Sterker, ik kon zelfs de vragen en antwoorden verzinnen zonder dat ik in het boek hoefde te kijken al is dat veel minder gezellig natuurlijk.

Ik zit dus door dit boek in de auto alle betonmolens, tractors en hulpdiensten aan te horen. Echt over al is natuurlijk wel wat te zien. Een hele dikke aanrader dit boek. Dikke harde kartonnen bladen die tot nu toe nog redelijk door mijn vraatzuchtige jongens met rust gelaten wordt.

waar is het stokstaartje, kinderboeken, jongen boeken

Waar is het stokstaartje:

Wij hebben de vakantie versie, er zijn er natuurlijk heel veel in allerlei verschillende uitvoeringen te koop. ‘Waar is de blauwe auto,’ zou ik bijvoorbeeld stiekem nog wel het huis in willen smokkelen. Wie dit heeft uitgevonden, briljant. Ik kende de versie van ‘waar is Wallie.’ Die we in het ziekenhuis gebruikten om kinderen die naar de OK moesten onderweg wat afleiding te bieden. Heerlijk boek om bijvoorbeeld onderweg in de auto te bekijken. Het fijne is, het is zo moeilijk dat als je het boek weer een tijdje niet gebruikt je gewoon weer opnieuw kan beginnen met zoeken. Ik weet allang niet meer waar ik ze alle tien moet vinden (ook al staan de antwoorden gelukkig achterin).

En heb je ze gevonden? Dan is het nog zaak te bekijken wat voor hilarische dingen alle andere stokstaartjes uitvoeren. ‘Mam, die staat te kotsten he?’ Dat hoor ik altijd, blijft grappig natuurlijk ook al hebben ze dat al minstens driehonderd keer gezien.

[bol_product_links block_id=”bol_56c42bc8aef5d_selected-products” products=”9200000002313052,9200000011192484″ name=”kinderboeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

NB: Als je via de linkjes onder de boeken wat besteld krijg ik een kleine vergoeding

Welke boeken doen het bij jullie goed?


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “3x Kinderboeken voor stoere jongens”

 1. Dina avatar

  Dat boek met die kattenfamilie (en die worm of zo) had ik vroeger ook, was er helemaal gek op. Ik zal het binnenkort eens opzoeken bij mijn ouders en alvast claimen voor mijn eigen stoere knul. 😛

  1. MamaMaai avatar

   Die is ook echt leuk!

 2. Patty avatar
  Patty

  Jeetje wat een herkenning!
  Mijn kinderen zijn 28 en 30 en hebben deze boeken kapot gelezen hihi.

  1. MamaMaai avatar

   kan ik me helemaal voorstellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *