Uitjes

3x Leuke kerstvakantie uitjes

leuke uitstapjes gezin kerstvakantie, scheepvaartmuseum, kemphaan, bataviaOver 6 nachtjes is het weer zover. De kerstvakantie. Ik kan echt niet wachten. Even geen ochtendstress aan mijn hoofd. Wat zijn we er aan toe jongens. We hebben nog geen planning maar al wel een lading plannen liggen. Met stip op één staat een beetje rustig aan doen. Dan natuurlijk de feestdagen, familie bezoekjes en we hebben nog wat kaartjes liggen voor leuke uitjes. Misschien dus rustig aan doen als goed voornemen het nieuwe jaar in nemen?

Ik heb mezelf opgelegd dat ik de kinderen warme herinneringen wil mee geven aan de feestdagen. Ik zocht naar wat leuke uitjes voor gezinnen in de buurt waar wat te doen is voor jonge kinderen en bovendien een winter/kerst sfeertje hangt. Wie weet bezoeken we nog eens een kerstmarkt, dat deden Merijn en ik toen we nog kindloos waren maar oh dat sfeertje…. En straks als ze ouder zijn neem ik ze mee naar de nieuwjaarsduik, ik vergeet die ervaring echt nooit meer en die moeten ze ook gaan meemaken. Hier vindt je nog meer leuke ideetjes voor de winter in Den Haag om mooie herinneringen en kersttradities te maken.

Leuk uitje 1: Scheepsvaart museum Amsterdam:

In het scheepvaartmuseum Amsterdam zijn meerdere tentoonstellingen te bezoeken die leuk zijn voor gezinnen met kinderen.

Daarnaast worden van 19 december t/m 3 januari extra activiteiten voor kinderen georganiseerd. Ze kunnen zich laten schminken, een Neptunus kroon maken, als Neptunus op de foto en meedoen aan het kleuter programma ‘de koning gaat uit varen’ naar het verhaal van het gelijknamige gouden boekje. Bovendien is de Koningssloep ‘de oude koets ter water’ terug, reden voor een bezoek.

Wij hebben kaartjes, joepie, dus gaan hier een kleine man heel erg blij maken. Een groot gouden schip ‘ de Koningssloep’ bekijken, te tof.

Super benieuwd hoe ze het gaan vinden. Verslag gaat volgen :).

Leuk uitje 2: Bataviawerf Lelystad:

Een uitje in de zelfde orde, de Bataviawerf. Ik ben naast dit schip opgegroeid en kan me nog herinneren dat er alleen een karkas stond. Inmiddels ben ik er vaak geweest, maar nog nooit met mijn eigen kinderen. Staat dus hoog op ons ‘willen we heel graag en snel een keertje doen’ lijstje.

Ook hier worden in de kerstvakantie extra activiteiten georganiseerd. Natuurlijk rondlopen op het schip zelf, en even zitten op het gat boven het water om te poepen, duhh. Maar ook rondlopen over de werf die gewoon in gebruik is.

Er worden piraat Ratje schatkisten speurtochten georganiseerd of een workshop zeekaart lezen. Ze kunnen leren weven of hun eigen flessenpost maken. Een zwaard verven, touw slaan. En daarnaast zijn er elke dag in de vakantie nog andere activiteiten te doen, die vindt je hier.

Eens kijken of we nog een gaatje kunnen vinden.

Leuk uitje 3: Stadslandgoed de Kemphaan:

Ik hoef niet te melden dat wij groot fan van stadslandgoed de Kemphaan zijn en er regelmatig komen toch? Het is altijd een leuk uitje om naar toe te gaan met of zonder gezin, en er worden altijd leuke dingen georganiseerd, dus ook in de kerstvakantie. Bijvoorbeeld de kaarsjes wandeling of reeënsafarie of kerstmarkt.

Eigenlijk zou je er goed aan doen deze website bij je favorieten op te slaan en de activiteiten zo nu en dan te checken. Echt, als je er nooit geweest bent, een keertje doen hoor!

Wat gaan jullie doen? Hebben jullie wel al plannen gemaakt?

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    love4pink
    12 december, 2015 at 14:49

    Ja die kaarsjes wandeling op de Kemphaan, zo leuk! Maar ook vooral rustig aan doen idd hier ? Bedankt voor de tips!

  • Leave a Reply