Mama Maai

5x hartje herfst

Oke, de herfst is nog niet zo verschrikkelijk. Als het droog is en we kunnen naar buiten, kunnen we er nog wel wat mee. Als het droog is zei ik he?

1. Lekker eten. Ik ben echt dol op soep. Op het moment ben ik grote favoriet van wortelsoep volgens dit recept of pompoen soep een goede tweede. Soep kan altijd maar is, als het koud begint te worden buiten, extra lekker. De stampotten staan weer voor de deur. Zag een heerlijk recept voor andijvie stamppot, staat voor van de week op het menu. Mjam. En mandarijntjes. Tis niet aan te slepen hier. My Photo Stream22. Mooie kleuren buiten. Nog steeds lekker om zelf een rondje rond de plas te rennen. Of samen met de kinderen paddenstoelen zoeken, blaadjes wegtrappen en omhoog gooien. Dennenappels, noten en kastanjes zoeken. Zeer mooie foto’s maken. Ik hou van de herfst kleuren, zeker met het doorbreken van de zon door de bladeren. My Photo Stream4 3. Warme chocomelk. Ik heb er last van als de dagen korter worden, het sneller donker wordt of als de dagen überhaupt somber zijn. Ik word er zelf ook somber van. Af en toe mezelf dus verwennen met een warme chocomelk. Met appeltaart als dat kan. Of een warm bad. Doet soms ook wonderen. My Photo Stream3 4. Lekker warme gebreide jurkjes met een legging en beenwarmers. Heeerlijk! Comfortabel en het staat ook nog leuk. Nu nog mooie bijpassende laarzen vinden.
November2
5. De feestdagen staan weer voor de deur. De spanning bij de kinderen, vooral Fenne, loopt op. Echt, geloof me of niet, ik moest echt even slikken toen we daar op de kade stonden te wachten op sinterklaas. Al die gespannen smoeltjes.
We speuren voor elkaar naar cadeautjes. Het huis gezellig en knus maken. Veel liedjes zingen en veel VEEL verwennerij.

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Rosanneke
  19 november, 2013 at 08:44

  Ik ben een echte herfst-fan dus ik word ook helemaal blij van jouw lijstje!

 • Reply
  Dinaz ♥
  19 november, 2013 at 08:47

  Als je het zo leest lijkt de herfst zo slecht nog niet! 🙂
  Ik stond ook altijd met tranen in mijn ogen op de kade hoor…al die spanningen…is eigenlijk helemaal niks voor mij.
  Dit jaar voor het eerst niet geweest…ook wel weer gek.

  Fijne dag!

  • Reply
   MamaMaai
   19 november, 2013 at 11:48

   Gelukkig. Ben ik niet de enige die van dat soort onzin een brok in zijn keel krijgt haha 😉

 • Reply
  Doortje Dartjel
  19 november, 2013 at 11:56

  Wat kan ik genieten van deze tijd van het jaar. De herfst is ook een van mijn favoriete seizoenen, dus ik sluit gewoon aan bij jou lijstje 🙂
  Ik ben nu trouwens wel blij dat ik weer droog naar school kan lopen.

 • Reply
  Jane
  19 november, 2013 at 13:15

  Mooi zo’n rijtje, de herfst heeft absoluut zijn charmes. Wij genieten ook erg van deze bijzondere tijd alhoewel ik wat meer zon wel zou kunnen waarderen.

 • Reply
  Myrna
  20 november, 2013 at 12:00

  Ik hartje herfst ook 🙂 Zo’n mooie, iets koude, heldere (!) dag en dan al die gekleurde blaadjes… En speculaas(geur), dat is altijd fijn thuiskomen.

 • Reply
  Mama van Jenthe (Kelly)
  20 november, 2013 at 16:23

  Herfst is één van mijn favoriete seizoen van het jaar, heerlijk! Mooie Sinterklaas foto 🙂

 • Reply
  Joyce
  21 november, 2013 at 18:28

  Lieve mamamaai,…eet je de wortelsoep warm?
  De pan staat op het vuur voor het avondmaal,….maar onderaan het recept staat dat het een koud-voorgerecht is! Help! haha,…
  (eerst lezen dan koken 😉
  Joyce

 • Reply
  Miss Creatuurtje
  24 november, 2013 at 20:51

  Ik sluit me volledig aan bij je lijstje!!

 • Leave a Reply