5x Heerlijke gezonde lunch

Is dat nou zo speciaal, je lunch? Misschien niet. Maar ik vind het heerlijk en super inspirerend om op verschillende blogs en tegenwoordig ook onder mijn facebook vrienden verschillende gezonde ontbijt en lunch recepten voorbij te zien komen. Ik hou wel van wat afwisseling en ik hou zeker ook van nieuwe lekkere dingen uit proberen. Vroeger at ik altijd brood. Twee keer per dag en de aantallen sneetjes verdubbelde zich na de zwangerschap van de kleine man. Ik lijk wel altijd en eeuwig honger te hebben. Gebruik ik nou echt zo veel meer energie? Of ligt het eraan dat je met een peuter en bijna kleuter niet meer ongezien de hele dag van alles in je mond stoppen. Daarnaast, ik ben gewoon niet zo’n fan van brood. Vroeger wel trouwens, ook overgehouden aan het kinderen krijgen. Gek genoeg is brood het eerste wat in me opkomt als ik mag kiezen wat we ’s avonds eten, brood MET SOEP uiteraard, maar overdag liever niet. Geen idee hoe dat precies zit. En daarnaast, brood is niet ongezond, maar te veel brood is ook weer niet gezond zeggen ze (weet jij het?) dus een beetje variatie is niks mis mee.

Wat eet ik dan wel? Nou dit dus:

1. Banaan/ei pannekoekjes:

Jaa, die kennen we inmiddels allemaal wel toch? Neemt niet weg dat ze heerlijk zijn. En makkelijk en snel te maken. Wij hebben alle ingrediënten altijd allemaal in huis. Het liefst maak ik dit elke dag voor mezelf. Maar tja, variatie he… En ik ben ook wel heel erg gek op gewoon een normale niet geprakte, bewerkte of ergens in verwerkte banaan dus elke dag kan gewoon niet….

Voor wie het recept nog niet kent (bijna onmogelijk):

1 banaan en 2 eieren doorelkaar prakken. Bakken als een pannenkoek in een beetje (kokos)olie aan beide kanten dus. Beetje kaneel overheen strooien of van te voren al door het mengsel, kan ook, en klaar is kees. Wil je het nog specialer? Beleg hem dan met wat verse stukjes fruit. Genieten! Nog wat vullender, meng dan wat havermout door het mengsel voor bakken.

2. Bak kwark met noten en zaden:

Als ik dit niet ’s ochtends al achter mijn kiezen heb dan kies ik ervoor het te verplaatsen naar de middag. Ik kan echt echt echt niet zonder mijn bak kippenvoer één keer per dag. Kippenvoer noemt man dat dus. Liefst eet ik dit dus ’s ochtends. Het vult lekker en zorgt ervoor dat ik dus de middag netjes zonder vreet aanval haal. Of de avond maaltijd in het geval van lunch. Echt nog simpeler dan simpel. En heeeerlijk!

kwark noten

En dit zit er in:

Kwark, handjevol ongezouten noten mix, toetjes lepel (hoe heet zo’n tussen lepel?) honing, 2 eetlepes chiazaadjes en een handje goji bessen. Jum jum jum!!! Tis eigenlijk gewoon snoepen :). Allerlei variaties mogelijk weer natuurlijk. Stukjes fruit erdoor, ook heerlijk!

3. Vullende smoothie:

Smoothies zijn hip (en gezond). Je ziet ze overal. En dat is mooi voor mij. Kan ik lekker afkijken naar lekkere recepten van anderen. Het leuke van smoothies is dat ze nooit hetzelfde zijn. Althans bij mij niet. Ik gooi er steeds wat anders in, maar net waar ik trek in heb en wat ik huis heb. Fijn om een lading net over vers fruit of groente mee weg te werken. Ook lekker makkelijk om man eens wat vitamines voor te zetten want uit zich zelf zou hij die (bijna) nooit pakken. Even opdrinken schatje.

Wat gaat er bij voorkeur altijd wel in:

Liefst een banaan, avocado, havermout. Dan is het in ieder geval vullend als lunch. Ik moet het er wel mee redden tot de volgende maaltijd. Ook lekker erdoor variëren met sinaasappel, diepgevroren frambozen, peer, spinazie, bleekselderij. Als ik nog een restje kokos melk heb staan wat op moet gooi ik het erdoor, soms wat yoghurt… Niet allemaal tegelijk he mensen. Nah ja, het is maar voor hoeveel mensen je hem maakt, het zal best lekker zijn.

Zie bijvoorbeeld hier.

smoothy

Iemand ervaring met boerenkool erdoor? Niet dat wij hij thuis nou met groente fruit tekort zitten hoor, maar lijkt me zo enorm vies……

4. Verse salade:

Helemaal nu het warme weer er weer is. Heerlijk als de kindjes op bed liggen een bak verse salade op eten in het zonnetje. Hoe fijn kan het leven zijn. En hoe makkelijk ook.

Ik geef de voorkeur aan deze:

Verse aardbeien (als straks het seizoen daar weer is), ijsbergsla, ongezouten cashewnoten en stukjes brie. Aanmaken met honing mosterd saus (daar moet ik misschien nog even een makkelijke zelfmaak variant op vinden). Ohh ik kijk er echt naar uit, dit is zo ontzettend heerlijk!

of deze:

Ijsbergsla, cherrie tomaatjes, komkommer, uitje, eitje, handje vol noten, feta. Aangemaakt met wat olie, azijn, peper, zout en een lepel mayonaise. Ah ja, je gooit er in wat je hebt natuurlijk. Als er iets makkelijk is, is het salade natuurlijk wel.

5. Soep:

Soep kan gewoon echt altijd. Welke soep dat dan is maakt me ook niet uit. Dat ik fan van soep ben zal niemand inmiddels ontgaan zijn. Vaak maak ik ’s avonds soep en hou ik nog over. Dat doe ik vast in een kom voor de dag erna. Alleen maar even opwarmen en klaar is kees. Wel vers en zelf gemaakt natuurlijk. Zo makkelijk en snel, kijk bijvoorbeeld hier.

groene soep


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

10 reacties op “5x Heerlijke gezonde lunch”

 1. Inge avatar
  Inge

  Lekker lekker lekker!
  Wat een hoop ideetjes…

  Ik zou het allemaal wel uit willen proberen (groot deel ken ik natuurlijk wel), maar het ontbreekt aan tijd en energie. Mijn hoofd staat er niet naar? Ik zou het wel willen, want ziet er zo lekker uit en proef het al bijna. (Banaan/ei ken ik dan weer niet)

  Sochtends moet het ook vooral heel makkelijk zijn voor het werk. Is tegenwoordig smootie, maar net als mijn salade smiddags op het werk ziet deze er vaak hetzelfde uit.
  Heb je tips hoe ik heel simpel wat gezonde variatie kan aanbrengen? En ja GEZOND volgens mijn geleerde theorie.. Ik wil die kilo’s nooit meer terug!

 2. Maris avatar

  Banaan Ei pannenkoek kende ik niet haha. Klinkt wel lekker.

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Snel leren kennen, te lekker!

 3. mamoesjka avatar

  Leuk artikel ( iets vergelijksbaars in mijn concepten)! Banaan/ei kan ik dagelijks eten…heerlijk!
  Ik eet bewust geen brood/rijst/aardappels/pasta. Ik ben dus altijd opzoek naar een lekkere lunch. Ik eet regelmatig een salade met vis of een goed gevulde omelet. Ik vind warme kipstukjes met ijsbergsla ook verrukkelijk!

 4. Syl avatar

  banaan ei serieus? Dat heb ik echt nog nooit gegeten! Toch eens proberen hihi!

 5. Linda avatar

  Allemaal heerlijk en ik eet het ook allemaal wel eens haha! Ik heb zin soep met stokbrood en kruidenboter nu… Al is dat laatste wat minder gezond haha!

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Haha oeps, klopt ja, maar wel lekker!

 6. merula avatar

  potverdikkie nu krijg ik weer trek….

 7. Roos avatar

  Allemaal lekker! Maar nooit zo lekker als brood, hihi, ik ben echt een broodmonster…niet zo handig lijn-technisch 🙂

 8. Tuttebollekakkie avatar
  Tuttebollekakkie

  Boerenkool in mijn smoothie……………………….beh voor mij niet weer.
  Blijft zo hard, dan zit je een uur je smoothie te herkauwen!
  Ik ga voor andijvie en spinazie mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmjammie heerlijk!
  Groetjes Inge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *