6 Maanden mama van vier

Elin werd het weekend alweer een half jaar oud wat betekent dat ik alweer zes maanden mama van vier ben. Mama van vier mooie mensen, wat een rijkdom. Zie de tijd eens hard voorbij gaan. Niet alleen ik schrik af en toe hoe groot mijn meisje al wordt, ze werd gisteren pas geboren toch? Zes maanden oud alweer, ja echt. Hoe gaat dat dan allemaal hier?

Afgelopen week viel het fotoalbum van de eerste drie maandjes met Elin in ons gezin op de mat. Hard gewerkt om dat tussen alle bedrijvigheid en verplichtingen door te kunnen maken. Er werd al wat voor aan de kant geschoven maar het is dan eindelijk klaar. Dat fotoalbum werpt ons weer terug in hoe het was. De eerste maanden met zo’n heel kleine baby erbij.

Het lijkt inmiddels alweer zo gewoon. Elin is al niet meer weg te denken uit ons leven. Zo’n klein mini meisje wat de hele dag door zoveel warmte, liefde en blijheid in ons leven toevoegt. Ze kan nogal eens een verdrietige broer of zus weer laten lachen of een woedeaanval in de kiem smoren met haar ‘kom dan ik wil je zo graag pakken armpjes’ wijd naar voren uitgestrekt. Geeft ze je zo’n wijd opengesperd bekkie, een enorme grote lach, een kwijldraad erbij, kun je toch niet boos blijven kijken he?

Met Elin bij ons thuis is echt alles behalve slapen veel leuker. Er heeft nog niet één keer een broer of zus zitten klagen of verzocht haar terug te stoppen. Tis er dan ook niet eentje die het ons moeilijk maakt en we hoeven niet veel te laten wat we zonder haar graag hadden willen doen. Zo’n relaxte vrolijke baby, we hebben het zo enorm getroffen.

Elin mag alles. Verwend nest dat ze gaat worden. Elin mag honderd keer haar speelgoed op de grond gooien en het wordt weer opgeraapt. Elin mag aan de haren trekken. Elin mag keihard in hun vingers bijten. Elin mag torens omduwen en speelgoed wegtrekken of de iPad vergrendelen. Elin mag alles wat de rest niet mag, waar een andere broer of zus een mep mag krijgen. Als Elin zich misdraagt, nee de wereld ontdekt wordt er smakelijk om gelachen. En zij schaterlacht mee.

Die drang om op avontuur te gaan zit er in. Ze straalt aan alle kanten uit dat ze meer wil, op je rug liggen met je ogen open is ook hartstikke saai. Ik begin er nog aan te wennen dat ik eens een baby op de wereld bracht die mama niet elke seconde van de dag nodig heeft. Ik klop dit af, het moment dat ze eenkennig wordt staat al voor de deur. Ik mag dan af en toe mijn eigen plan uitvoeren maar moet niet uit haar beeld verdwijnen.

Laten we zeggen dat ze aan prikkels niks tekort komt. Zijn de terroristen thuis dan zijn er zelden momentjes voor haar alleen. Je zal dan ook de jongste van een viertal zijn. Vooralsnog lijkt ze die overdaad aan liefde en aandacht net zo graag te hebben als de momenten rust op haar eentje in de box.

Maar gaat het goed? Ja het gaat goed. We leveren weer in op slapen en ik kan niet zeggen dat we niet moe zijn, maar we besloten bij de komt van Elin beter op onszelf en elkaar te letten en dat doen we. Met vallen en opstaan maar we doen ons best. Er zijn altijd dingen die moeten, soms wat meer en zelden wat minder. Maar we leren steeds beter prioriteiten stellen. Let it goooo…. Let it goooo….

Elin is fantastsich. Een altijd blijei. Zo relaxed, rustig en vrolijk. Elin maakt onze leuke chaos compleet.

Wil je Mamamaai volgen? Facebook, instagram, pinterest


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *