De drempel over

Nieuwe map101Nieuwe map102Nieuwe map103Nieuwe map104

Al dagen voel ik me schuldig dat ik met de kinderen binnen blijf zitten als ik weer eens naar buiten kijk. Zo’n mooi weer. Ik moet daarvoor een drempel over. Letterlijk. Ik ben zo moe. Ik heb te weinig energie en ik zie er als een berg tegen op. Niet luisteren, weg rennen, als een kip zonder kop een druk fietspad of een straat over steken…. Ik met mijn handen in het haar, hoe ik mijn ondernemende, nieuwsgierige, allebei wat anders willende kinderen in het gareel hou. Maar toen ik ze vanmiddag uit hun bedjes haalde deden we het gewoon.

Naar buiten. Met de camera. Ik maakte met Fenne een afspraak. Dat ze zou luisteren als ik haar zou roepen. En wat waren ze lief.

Anderhalf uur waren we buiten en nog hadden we er geen genoeg van. Heerlijk was het. Mijn vermoeidheid leek als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik had sinds tijden mijn camera weer eens vast. De kinderen waren blij en enthousiast.

Het is echt zo. Hier schreef ik het al. In mijn zoektocht naar geluk. Buitenlucht is goed. Buiten zijn maakt je gelukkiger! We moeten het vaker doen. Niet nadenken, gewoon gaan!

* Note: de ochtend brachten ze door in het gezelschap van een stel stiften. Ze vonden het tijd voor een snorretje maar mochten hem van mij niet afmaken. Nah jah…


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “De drempel over”

 1. Anouk avatar
  Anouk

  Dat snoetje van melle op de 3e foto!!!!!!! Kijk mij eens onschuldig zijn maar wacht maar je hebt nog geen idee van wat ik allemaal dan plan ben! Geweldig alsof hij zeggen wil, ik doe toch (nog) niks

 2. Nicky avatar

  Soms moet je niet teveel nadenken maar gewoon doen, ik weet er alles van. Hele leuke foto’s!

 3. Tally Talks avatar
  Tally Talks

  LOL! Vervelende mama; daar mag je geen snorren van tekenen in je gezicht…. 😉

  Maarre: mooie plaatjes, ook met snor 🙂

  Junior speelt met vrienden buiten. Daar heeft hij mij niet meer voor nodig…

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Erg he, ze mogen ook niks hier 😉

 4. Gwen avatar

  Bah zeg, wat ben jij een kinderachtige moeder: ZE MOGEN GEEN SNORRETJES TEKENEN?! Heel raar, dat zou Olivia ook absoluut niet mogen hihi. Maar echt, wat is het heerlijk buiten deze week he! Ik vind het prima als het dit weer blijft tot aan kerst, liever zon dan sneeuw 🙂 En fijn dat het jou ook goed doet, die buitenlucht. Ik heb er soms ook wel moeite mee moet ik bekennen, die hele onderneming om buiten te komen – tig lagen kleding aan enzo, pff.

 5. Jasmijn avatar

  Herkenbaar! Ik blijf soms (vaak) ook binnen hangen. Lekker makkelijk, en dan kan ik nuttige dingen doen in het huishouden enzo. Maar naar buiten gaan is heerlijk! Bovendien merk ik dat de kinderen makkelijker zelfstandig binnen spelen NA een poos buiten geweest te zijn.

 6. Manon avatar

  Wat een knappe kinderen heb je! Hilarisch die “snorretjes” :’)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *