De kinderen

De drempel over

Nieuwe map101Nieuwe map102Nieuwe map103Nieuwe map104

Al dagen voel ik me schuldig dat ik met de kinderen binnen blijf zitten als ik weer eens naar buiten kijk. Zo’n mooi weer. Ik moet daarvoor een drempel over. Letterlijk. Ik ben zo moe. Ik heb te weinig energie en ik zie er als een berg tegen op. Niet luisteren, weg rennen, als een kip zonder kop een druk fietspad of een straat over steken…. Ik met mijn handen in het haar, hoe ik mijn ondernemende, nieuwsgierige, allebei wat anders willende kinderen in het gareel hou. Maar toen ik ze vanmiddag uit hun bedjes haalde deden we het gewoon.

Naar buiten. Met de camera. Ik maakte met Fenne een afspraak. Dat ze zou luisteren als ik haar zou roepen. En wat waren ze lief.

Anderhalf uur waren we buiten en nog hadden we er geen genoeg van. Heerlijk was het. Mijn vermoeidheid leek als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik had sinds tijden mijn camera weer eens vast. De kinderen waren blij en enthousiast.

Het is echt zo. Hier schreef ik het al. In mijn zoektocht naar geluk. Buitenlucht is goed. Buiten zijn maakt je gelukkiger! We moeten het vaker doen. Niet nadenken, gewoon gaan!

* Note: de ochtend brachten ze door in het gezelschap van een stel stiften. Ze vonden het tijd voor een snorretje maar mochten hem van mij niet afmaken. Nah jah…

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Anouk
  20 december, 2013 at 07:44

  Dat snoetje van melle op de 3e foto!!!!!!! Kijk mij eens onschuldig zijn maar wacht maar je hebt nog geen idee van wat ik allemaal dan plan ben! Geweldig alsof hij zeggen wil, ik doe toch (nog) niks

 • Reply
  Nicky
  20 december, 2013 at 11:19

  Soms moet je niet teveel nadenken maar gewoon doen, ik weet er alles van. Hele leuke foto’s!

 • Reply
  MultiVroon
  20 december, 2013 at 11:58

  Ja, lekker!

 • Reply
  Tally Talks
  20 december, 2013 at 13:29

  LOL! Vervelende mama; daar mag je geen snorren van tekenen in je gezicht…. 😉

  Maarre: mooie plaatjes, ook met snor 🙂

  Junior speelt met vrienden buiten. Daar heeft hij mij niet meer voor nodig…

  • Reply
   MamaMaai
   20 december, 2013 at 13:44

   Erg he, ze mogen ook niks hier 😉

 • Reply
  Gwen
  20 december, 2013 at 14:46

  Bah zeg, wat ben jij een kinderachtige moeder: ZE MOGEN GEEN SNORRETJES TEKENEN?! Heel raar, dat zou Olivia ook absoluut niet mogen hihi. Maar echt, wat is het heerlijk buiten deze week he! Ik vind het prima als het dit weer blijft tot aan kerst, liever zon dan sneeuw 🙂 En fijn dat het jou ook goed doet, die buitenlucht. Ik heb er soms ook wel moeite mee moet ik bekennen, die hele onderneming om buiten te komen – tig lagen kleding aan enzo, pff.

 • Reply
  Jasmijn
  20 december, 2013 at 16:14

  Herkenbaar! Ik blijf soms (vaak) ook binnen hangen. Lekker makkelijk, en dan kan ik nuttige dingen doen in het huishouden enzo. Maar naar buiten gaan is heerlijk! Bovendien merk ik dat de kinderen makkelijker zelfstandig binnen spelen NA een poos buiten geweest te zijn.

 • Reply
  Manon
  21 december, 2013 at 17:14

  Wat een knappe kinderen heb je! Hilarisch die “snorretjes” :’)

 • Leave a Reply