De kinderen Gelezen

7x Favoriete leesboeken van Fenne

Kinderboekenweek! Laat ik eens de favorieten leesboeken van Fenne in de spotlight zetten 🙂 Ze koos zelf haar lievelingsboeken uit. Kinderboeken die heel leuk zijn voor 9 jarig meiden om zelf te lezen, of samen.

Normaal gesproken gaan we tijdens de kinderboekenweek de boekenwinkel onveilig maken om een mooi nieuw exemplaar te zoeken. Leuke traditie wel he, alleen, er liggen hier nog stapels ongelezen exemplaren.

Het duurde even maar inmiddels is Fenne echt gek op lezen. Althans, ze vond het al nooit heel naar en kon het ook al snel vrij goed, maar het koste nog net wat te veel energie om het als ontspannen te zien. Inmiddels is ze 9 jaar, leest ze liefst Avi uit, en zover dat ze boeken verslint, oh een kind van haar mama. I love it als ze zich opkrult als een hoopje op de bank, onder een dekentje en dan helemaal in een boek duikt. I love it als ze stukjes voorleest en ik elke keer weer versteld sta hoe ze door de bladzijdes vreet. En stiekem vind ik het ook heerlijk als ze s avonds na de zoveelste waarschuwing dat ze moet gaan slapen haar boek maar niet kan wegleggen.

Ik hou er ook nog steeds van boeken voor te lezen. Het gebeurt nog te weinig helaas, we zouden er toch weer wat meer tijd voor moeten maken. Ik wil binnenkort eens mijn eigen favo’s van mijn jeugd te voorschijn halen. Benieuwd of zij daar net zo fan van gaat zijn. De kinderboeken tegenwoordig zijn behoorlijk verandert.

Niet alleen meer platte tekst. Al zijn een paar onderstaande kinderboeken wel bijna alleen maar lettertjes, blijkbaar als het verhaal maar interessant genoeg is, vliegt ze er alsnog wel doorheen. Fenne koos zelf haar lijst voor deze blog uit. Dus ben je toevallig op zoek naar leuke leesboeken voor een meisje van 9 jaar?

Ken je de leesbingo trouwens al? LEESBINGO

Leuke leesboeken voor meisjes van rond de 9 jaar

1. Dagboek van een muts:

Deze lag al een tijdje te verstoffen in haar kamertje. je moet eerst weten hoe leuk het is om boeken te verslinden toch? Ik kreeg hem vorig jaar heel goedkoop te pakken en het leek me zelf zo’n onwijs leuke serie, alleen de eerste bladzijde al. Echt zo lekker puberachtig, love it.

En toen ze hem eenmaal pakte, ging het ook wel snel. Ik kan denk ik wel zeggen dat dit wel het boek is wat Fenne fanatiek ging laten lezen. Dit was het boek wat ze mee naar school sleepte. Het eerste boek volgens mij ook wat zo dik was en ze gewoon in een keer uit las.

Dagboek van een muts gaat over Nikki die naar een nieuwe school gaat en hartstikke niet populair is. Hoe ook als je niet eens een smartfoon hebt of een domme outfit draagt. Bovendien is haar vader kakkerlakken bestrijder, dan schaam je je dood toch? En maakt ze ook nog eens een enorme blunder. Nikkie maakt zo’n blunder dat ze geen vrienden meer overhoudt.

Dagboek van een muts vind je hier –> Dagboek van een muts van Rachel Renee Russell <–

Het boek zou zijn voor kinderen vanaf 11 jaar, die zich al iets meer herkennen in pubers en vriendjes maken, maar mijn 9 jarige smult ervan.

2. De waanzinnige boomhut:

Ik hoorde al regelmatig verhalen over kinderen die echt een hekel aan lezen hebben en dan dit boek onder hun neus kregen en daarmee overstag gingen. Klinkt goed toch? Ik plaatste hem dus toch eens op haar verjaardagslijstje en ze kreeg hem. Eerst nog even Muts uit lezen. Sinds twee dagen is ze hier in begonnen en hij is al bijna uit. Niet eerder zat ze zelfs overdag te lezen. Ze is zo super enthousiast dat ze continue stukjes wil voorlezen, leuk hoor! Wil jij de rest van de serie ook kind, komt ie hoor 😉

Andy en Terry schrijven een boek. Maar in de waanzinnige boomhut is alles. Een bowlingbaan, een doorzichtig zwembad, een limonadefontijn, een uitkijkdak, een aquarium met mensen etende haaien, een bowlingbaan een geheim laboratorium, een machine die je achtervolgt en snoepjes in je mond stopt. Andy en Terry beleven daar allerlei gekke avonturen, wat het schrijven van hun boek steeds weer een stukje uitstelt.

Ik hoop dat Melle straks ook net zo’n fan van deze serie gaat worden.

De waanzinnige boomhut vind je hier –> De waanzinnige boomhut van Andy Griffiths <–

Botje:

We halen nogal wat boeken weg uit minibiebjes. Zo onwijs leuk. Botje lazen we samen.

Bibi schaamt zich voor haar vader. Haar vader heeft een wolwinkel Bollewol, zo niet stoer, en maakt allemaal rare mutsen. Hij heeft eigenlijk geen tijd voor Bibi. Maar dan ontvangt Bibi een pakketje. Er zit een klein levend robotje in, Botje, met een briefje. Bibi moet voor Botje zorgen, haar voorlezen, haar olijfolie laten drinken en haar vooral niet vergeten op te laden. Botje moet koste wat het kost geheim blijven en komt even bij Bibi logeren. Iemand wil Botje in handen krijgen en kwaad doen

Fenne zou Botje prima zelf kunnen lezen, maar soms is voorlezen ook gewoon zo fijn 🙂 Net zo leuk voor jongens trouwens.

Botje vind je hier –> Botje van Janneke Schotveld <–

Siem subliem:

Siem Subliem las ik voor na Botje. Ik schafte hem uiteraard aan voor onze eigen Siem subliem. Ik twijfelde of dit een boek was waar we lol aan gingen hebben maar zeker wel. Heel grappig geschreven, ook voor jongens.

Siem woont met zijn ouders naast een struisvogelrange. Zijn ouders hebben een parfumzaak hemelse neuzen en willen dat hij deze gaat overnemen later. Maar er is een probleem. Siem ruikt echt helemaal niks. En is bovendien liever bij de buren bij de struisvogels, hij wil graag directeur worden van de struisvogelfarm. Zijn ouders hebben een hekel aan de struisvogels omdat ze zo vreselijk stinken en bedenken een stiekem plan om ze kwijt te raken. Vanaf dan hebben ze op de struisvogelfarm een probleem.

Siem subliem vind je hier –> Siem subliem van Tosca Menten <–

Mathilda:

Mathilda las ik ook voor. Alleen al omdat ik hem zo graag zelf nog een keer hoorde. Het was een van mijn lievelingsboeken. Dat het niet helemaal van deze tijd is merk je ook wel maar daardoor echt niet minder grappig. Fenne heeft er van liggen smullen.

Mathilda is een klein slim meisje. Haar ouders zien haar totaal niet staan en vinden haar maar een lastpost. Na school duikt Mathilda steeds vaker de bibliotheek in. De juf van Mathilda ziet hoe bijzonder Mathilda is, ze krijgen samen een heel fijn band. Maar juffrouw Bulstronk, het hoofd van de school haat kinderen en is bovendien enorm gemeen. Mathilda ontdekt haar krachten en maakt daarmee bijzondere plannetjes om de mensen die kwaad doen terug te pakken.

Mathilda is hier te koop –> Mathilda van Roald Dahl <–

Superjuffie:

Als er dieren in nood zijn, neemt Juf Josje een hap van een krijtje en vliegt ze er naar toe om te helpen. Daar mag natuurlijk niemand achterkomen. Zeker niet de directeur van de school. De kinderen uit de klas van juf Josje verzinnen steeds meer nieuwe smoesjes om haar te helpen. Ondertussen is er een probleem in de dierentuin. De eigenaar is ineens verdwenen en de tijger ontvoert. Hulp van juf Josje nodig dus.

Niet een heel dik boek maar enorm leuk en vlot beschreven. Mijn meisje kon zich helemaal inleven in de lieve gekke juf Josje met haar liefde voor dieren.

Superjuffie vind je hier –> Superjuffie van Janneke Schotveld <–

Een echt paardenmeisje (de Bleshof):

Reka en haar vriendinnen zijn regelmatig bij de paarden te vinden. Ze mogen helpen met de verzorging en buitenritten maken. Reka haar oma moet verhuizen naar het bejaardenhuis en heeft een probleem. Zou dat anders niet handig zijn met paard en wagen? En is een paard dan niet te weinig? Misschien beter twee?

Een verhaal voor echte paardenmeiden.

Een echt paardenmeisje vind je hier –> Een echt paardenmeisje van Nicole Christiaanse <–

Verder lezen:

Toen ik dit bericht op mijn Facebook pagina plaatste, kreeg ik heel veel leuke tips van volgers en deze deel ik graag nog met jullie:

Kinderboekenweek 2019Kinderboekenweek 2019
 • GVR
 • Het ijsmonster
 • Lotte wirwar
 • Hier waakt oma
 • Mammoet
 • Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes (vaak genoemd)
 • Iorg Idur
 • De verschrikkelijke meneer Gom
 • Sjakie en de chocolade fabriek
 • Harry Potter
 • Gebroeders leeuwenhart
 • Koning Arthur
 • Geronimo Stilton
 • Alleen op de wereld
 • Juf braaksel
 • De club van lelijke kinderen
 • De gorgels
 • De regels van Floor
 • Torak en de wolf
 • Ronja de Roversdochter
 • De lekenprins van Monaco
 • Lampje
leuke boeken voor een meisje van 9 jaar, voorleesboeken, kinderboekenweek, leesboeken meiden 7 jaar, 8 jaar, 9 jaar

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply