De kinderen

Als ik naar je kijk…

201310A0Als ik naar je kijk. Mijn kleine rode meid. Je wordt zo groot. Ik kijk graag naar je. En vaak. Je bent zo mooi. Je bent prachtig. Wat ben ik trots. Soms als ik aan je denk en ik denk ook zo graag aan je. Als je je kleine armpjes om me heen slaat, je je kleine lijfje tegen me aan vleit, dan voel ik je vertrouwen. Ik voel het tot diep in mijn hart, tot in het binnenste van mijn botten. Mijn ogen worden vochtig en ik lach.

Wat ben ik trots. Zo open als jij naar de wereld kijkt. Hoe alles jou nog verwonderd. Hoe vol je bent van vertrouwen in alles en iedereen om je heen. Hoe je iedereen lief hebt en tot je beste vrienden rekent. Je naar bekend en onbekend je kleine, zachte handje uitreikt en lacht. Je meent het.

Hoe de wereld om jou heen je zo kan interesseren. Je zuigt het in je naar binnen. Hoe verzorgend en zacht je bent, hoe helpend en hoe lief. Wat ben ik trots. Zo ontzettend trots.

Maar soms ook bang. Zal iedereen die je tegenkomt, al die bekende en onbekende in jouw leven, al die honderden, duizenden mensen. Zullen zij net zo lief voor jou zijn. Zal op een dag jouw oneindige vertrouwen niet worden geschaad. Zal er geen misbruik worden gemaakt van jou goedheid. Wordt je behandeld met respect. Wat zou ik je daar graag voor beschermen.

Maar dat kan ik niet. Ik mag het niet. Je moet het leren en het zal je vormen. Steeds verder, stukje bij beetje, leer jij de wereld met alle mooie maar soms ook gruwelijke dingen kennen. En oh mijn god. Ik zal je moeten loslaten. Je zal vallen. Je zal zelf weer moeten opstaan.

Maar uiteindelijk, ik weet het zeker, ik voel het. Zal jij opgroeien tot  een waardevolle zus, een prachtige dochter, een waardevolle vriendin, een persoon om van te houden. Mijn kleine, grootste liefde. Zielsveel!

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  patricia
  29 oktober, 2013 at 14:51

  Lief!!!!

 • Reply
  Syl
  29 oktober, 2013 at 14:58

  ooooow mooi ! en zo waar ! Je voelt het ook nog zo als ze 13 is hoor 🙂

 • Reply
  Dinaz ♥
  29 oktober, 2013 at 14:59

  Wauw…alsof ik het zelf geschreven heb
  Oef…dat loslaten…ik ben er niet goed in…

  Prachtig geschreven Maai! X

 • Reply
  Jess
  29 oktober, 2013 at 15:43

  Mooi geschreven meid. Herkenbaar ook. Zo’n kind op de wereld zetten, is alsof je achillespees wordt open gelegd, man man…

 • Reply
  MultiVroon
  29 oktober, 2013 at 16:07

  Oef 🙂 Slik, mooi geschreven hoor!! Gelukkig zijn ze nog klein!!

 • Reply
  merula
  29 oktober, 2013 at 21:15

  o wow wat heb je dat mooi geschreven. Ik moet er bijna ook een beetje van sniffen hoor!

 • Reply
  Es
  29 oktober, 2013 at 22:40

  recht uit het hart zo mooi zo mooi
  X Es

 • Reply
  Yasmin
  29 oktober, 2013 at 22:48

  Prachtig geschreven! <3

 • Reply
  de Bakmadam
  30 oktober, 2013 at 08:17

  zo mooi! wat zal het (later als ze groot is!) fijn zijn voor haar om dit te kunnen lezen!

 • Reply
  Miss Creatuurtje
  1 november, 2013 at 21:56

  Kippenvel!!! En zoooooo waar! x

 • Reply
  Barbara
  19 februari, 2015 at 11:59

  Zo mooi en zo waar, alsof het onder je huid zit!

 • Leave a Reply