Bloggen/ schrijven

Als ik niet was gaan bloggen…

♥ Had ik zeeën van tijd te besteden gehad. Of in ieder geval wat meer tijd voor mijn huishouden en mijn relatie. Nee sorry Merijn, ik moet vanavond echt nog even een stukje tikken. En foto’s zoeken en bewerken en aaahhhh sorry, daarna ben ik moe. Morgen?
♥ Had ik niet zo’n geweldige uitlaat klep voor mijn hersenkronkels gehad. Of misschien was ik dan gewoon weer dagboeken gaan schrijven. Maar eerlijk is eerlijk, ik word zo blij van de reacties en bezoekersaantallen. Ze groeien en groeien maar. En jullie zijn zo lief! Blijkbaar zijn er mensen die het leuk vinden mijn hersenkronkels te lezen en dat doet me goed.
fokke sukke
♥ Had ik me vast geen zorgen gemaakt over of het allemaal wel goed genoeg is. Schrijf ik wel leuk genoeg, spreken de onderwerpen wel aan?
♥ Had ik vast en zeker ook geen last gehad van inspiratieloze dagen. En de druk om te moeten bloggen ook al leg ik die druk mijzelf op.
♥ Had ik misschien wel nooit geweten dat schrijven zo’n groot deel van mij is. Dat schrijven iets is wat ik echt leuk vind. Iets waar ik nog zoveel in wil groeien. Waar ik misschien mijn geld wel in zou willen verdienen. Dromen, dromen, dromen….
♥ Had ik me minder laten uitdagen om meer creatief bezig te zijn. Je weet het nooit, misschien was ik wel veel minder bezig geweest met fotografie. Oh dat was echt een gemis geweest.
♥ Had ik in ieder geval nooit leren haken. Of misschien een stuk later. Maar had ik alle inspiratie op het net vast en zeker gemist. En dus ook een deel van mijn interieur.
♥ Had ik überhaupt een hoop van die geweldige DIY’s en inspiratie gemist.
♥ Had ik nooit geweten dat er mensen bestaan die pindakaas op hun appel smeren. Ik hou van pindakaas en ik hou van appel, ik had deze combinatie kunnen bedenken. Dan was me het proberen ook bespaard gebleven, ik hou helaas niet van pindakaas op appel.
♥ Was ik vast en zeker niet verslaafd geweest aan mijn lunch bestaande uit een geprakte banaan, geklutst met twee eieren, gebakken, bestrooid met kaneel. Ik moet me inhouden dit niet elke dag te eten. Dank je Sofie!
♥ Ben ik bang dat ik dan veel minder bewust zou leven als ik nu doe.
♥ Dan had ik Maris van MCDID en haar lieve kindjes niet ontmoet. En had ik dus in totaal vier gasten minder op mijn bruiloft gehad. En veel minder gezellig app gesprekken.
♥ Had ik alle leuke blogs zoals deze en deze en deze (oh, er zijn zo ontzettend veel leuke blogs, kijk eens bij mijn links), die ik met veel plezier volg, en waar ik soms ontzettend hard om moet lachen, nooit gevonden en veel en veel meer geld uit gegeven aan verschillend ander leesmateriaal. Nog veel meer dan nu dus bedoel ik.
♥ Had ik veel minder herkenning en eerlijke verhalen van mensen die ik ken (ja want ik heb van sommige echt het gevoel dat ik ze ken, ook al hebben we elkaar nog nooit live gezien) gehoord. Verhalen die je soms even met beide benen terug op de grond zetten. Maar die je soms ook even laten zien dat je het zelf helemaal zo slecht niet doet. En dat niemand perfect is.
♥ Had ik een andere reden moeten zoeken om mezelf te stimuleren vaker de deur uit te gaan met de kids.
♥ Had ik veel meer tijd om te slapen gehad.

Jeetje, als ik niet was gaan bloggen…. wat had ik dan veel gemist.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  MamaJo
  30 januari, 2014 at 14:22

  Je hebt gelijk! Er ging een wereld voor mij open toen ik begon met bloggen. Al die leuke, grappige of ontroerende verhalen van mensen die je niet kent maar toch leert kennen. De creativiteit van de mensen. Het gezellige sfeertje in blogland 🙂

 • Reply
  Sharmayne
  30 januari, 2014 at 18:32

  Haha geweldig! Ja het klopt zonder mijn blog had ik een boel mensen niet gekend.

 • Reply
  Maris
  30 januari, 2014 at 18:57

  Ahhhh ere plekje voor mij. Zo lief! Ja Bloggen heeft veel leuke dingen hè? Ik kan ook echt niet meer zonder denk ik. ♡♡♡

 • Reply
  Miranda
  30 januari, 2014 at 18:58

  Ontzettend leuk geschreven, en dankzij dit artikel ben ik weer op wat leuke blogs gestuit.

 • Reply
  Elle Milla
  30 januari, 2014 at 20:56

  Wat leuk om te lezen… Nu vraag ik me net hetzelfde af…
  Zou ook zo veel leuks hebben moeten missen…

 • Reply
  Gwen
  31 januari, 2014 at 13:14

  Hihi, heel veel herkenbaarheid hier. Met stip op 1, wel die eerste 😉

 • Reply
  Petra
  31 januari, 2014 at 14:59

  hahaha leuk geschreven! Een zelfde soort gevoel hier! 🙂 Pindakaas op appel? Ieuw!

 • Reply
  lauradenkt
  1 februari, 2014 at 12:33

  Precies, bloggen is awesome!

 • Leave a Reply