DIY kinderen Gemaakt door mij

Zomers armbandje van strijkkralen

armbandje van strijkkralen, hamabeads, knutselen met strijkkralen, knutselen met kinderen, armbandjes knutselen

Met strijkkralen kan je zoveel leuke dingen doen. Iedere moeder zou er een flinke pot van in huis moeten hebben. Mijn dochter is echt gek op armbandjes. Dat heeft ze niet van een vreemde. Het liefst behang ik mijn armen helemaal vol, ik vind het er zo vrolijk en zomers uit zien. Vroeger zat ik met mijn vriendinnen uren, dagen te knopen. Daar is Fenne nog wat te jong voor maar ik kan niet wachten het haar te leren. Wat ze wel kan? Kraaltjes rijgen. Of gesmolten strijkkralen in dit geval. 

armbandje van strijkkralen, hamabeadsstrijkkralen8

Armbandje van strijkkralen maken

Het is niet moeilijk. Eerst zet je de strijkkralen rechtop! op de bakplaat (met bakpapier). Dat is even een gepriegel. Vervolgens zet je ze ongeveer een kwartiertje in de oven op 180 graden. Even goed in de gaten houden wanneer je ze goed vindt. Laten afkoelen en rijgen maar. Wij dezen dit op een elastisch koordje.

 

Elke mama tegenwoordig heeft strijkkralen in huis toch? Je kunt zo onwijs veel leuke dingen doen met strijkkralen en als je wil kunnen ze er echt uren zoet mee zijn. Ik gebruikte hiervoor altijd gewoon katoen draad of net wat ik voor handen had maar met elastisch draad gaan ze veel makkelijker over de kinderpolsjes en blijven ook veel beter zitten.

armbandje van strijkkralen, hamabeads armbandje van strijkkralen, hamabeads, knutselen met kinderen, knutselen met strijkkralen, armbandjes maken

Van dit soort simpele projectjes worden we echt heel blij hier thuis. Niet moeilijk en heerlijk vrolijk resultaat. Als je het bakken wat te veel werk vindt, kun je ook deze versie van vrolijke strijkkralen bandjes maken. Beetje meer priegelen maar net zo leuk om te doen.

Andere knutselideeen:

armbandje van strijkkralen, hamabeadsarmbandje van strijkkralen, hamabeads, knutselen met kinderen, knutselen met strijkkralen, armbandjes knutselen

Meer van dit soort ideetjes en projectjes bewaar ik op Pinterest. En als je het makkelijker vindt, mag je me ook volgen op mijn Facebookpagina. Daar plaats ik regelmatig creatieve projectjes.

armbandje van strijkkralen, knutselen met kinderen

strijkkralen armbandjes maken, knutselen met kinderen, crafts for kids, hamabeads

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Bee
  17 juni, 2016 at 09:51

  Top!!!

 • Reply
  Inge
  17 juni, 2016 at 10:32

  Och wat leuk weer! Ik zou ze allemaal moeten opslaan, al die ideetjes!
  Wij hebben inmiddels een grote pot kralen in huis.

  Worden ze vanzelf plat in de oven? Thuis uitproberen. Leuk!

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  17 juni, 2016 at 13:15

  Oh super leuk! 🙂
  Dat gaat mijn dochter geweldig vinden!

 • Reply
  Saskia
  17 juni, 2016 at 15:42

  Wat een leuk idee! Deze onthoud ik om op werk te gaan doen 🙂

 • Reply
  Daniëlle
  17 juni, 2016 at 22:14

  Wat een toffe, kleurrijke DIY! Echt om vrolijk van te worden! Ik deelde laatst toevallig ook een DIY met strijkkralen: https://buttydaantje.wordpress.com/2016/06/07/fruitmagneetjes-diy/

 • Reply
  Birgit
  18 juni, 2016 at 17:28

  Oh dit is een heel leuk idee en ga ik zeker proberen met mijn dochter.

 • Reply
  Kleine Prinses
  4 juli, 2016 at 14:05

  leuk! Mijn dochter is er nog wat te klein voor… zou schrik hebben dat ze die kralen in haar mond zou steken.

  • Reply
   MamaMaai
   4 juli, 2016 at 18:05

   Ja dat kan ik me voorstellen, is hier ook opletten met Siem

  Leave a Reply