Gemaakt door mij

Maai begint een Art Journal

art journal, diy, creatief, me time, knutselen, verf, waskrijt, stempels, waterverf, aquaria, collageFenne kreeg van papa vorige week een mooi tekenblok. Lekker dik. Speciaal bedoeld om de mooiste tekeningen in te maken. Jaloers… Nee echt, stik jaloers. Waarom kreeg zij dat ding en niet ik 😉 De grap is, ik begon al eens met een bullet journal en besloot deze ondanks de meest prachtige inspiratie van anderen vooral praktisch te gaan gebruiken. Dat creatieve stukje zou me daarin alleen maar afleiden en ik dacht (en denk nog altijd keihard) dat ik door de verplichting er iets moois van te maken, er vrij snel de brui aan zou geven. Maar creatief bezig zijn in de vorm van een journal bleef me wel in mijn hoofd ronddwalen en ik besloot gewoon beide apart te doen. Why not? Dus, vandaar de start van mijn art journal.

art journal kind, creatief bezig zijn, verven, knutselen

Fenne blijkt een natuurtalent 🙂

art journal kind, knutselenart journal, diy, creatief, me time, knutselen, verf, waskrijt, stempels, waterverf, aquaria, collageDe start van mijn art journal

Vorige week besloot ik ook een mooi tekenboek voor mezelf aan te schaffen. Inclusief tapepjes en nieuwe potloden, als je dan bezig bent, kun je het maar direct goed doen. Ik vind zo veel verf en teken technieken leuk dat ik een plek wilde hebben om dingen te kunnen uitproberen. Zonder verplichtingen. Ik ga mezelf niet opleggen iedere dag een pagina te vullen.

Eigenlijk had ik voor Fenne en mij al eens wat spulletjes ingeslagen met de gedachte deze tijdens Sinterklaasavond in de zak te stoppen zodat we vanaf dat moment lekker samen aan de knutsel konden. Samen bezig zijn met een art journal leek me zo tof en gezellig. Maar, de zak raakte te vol en ik dacht dat we er samen nog niet aan toe waren. Misschien was ze nog net te jong. Maar hoe fout kun je zitten he…

art journal, diy, creatief, me time, knutselen, verf, waskrijt, stempels, collage art journal, diy, creatief, me time, knutselen, verf, waskrijt, stempels, waterverf, aquaria, collage

Gewoon doen

Zo doet nogal graag het liefste productiewerk. Het moet bij voorkeur zo snel mogelijk af zijn. Herkenbaar? Maar eerlijk is eerlijk, dat heeft ze niet van de melkboer. Dat boek van papa, dat werd toch aardig secuur bij gehouden. Met haar vriendinnetjes deed ze heel erg haar best om er alleen de mooiste kunstwerkjes in achter te laten. Heeejjjj…

Ik bedacht een en ander wat anders te gaan aanpakken. In plaats van mezelf van alles te laten moeten, en daardoor er wel te zijn maar er niet te zijn, besloot ik gewoon te starten. Met gevolg dat de keukentafel een complete creatieve chaos was tegen de tijd dat ik Fenne en Melle uit school moest halen.

art journal kind, creatief bezig zijn, knutselen

Verven, knippen, plakken zonder ruzie

Ze schoven aan, begonnen met verven, knippen en plakken en zo ineens verstreken er uren zonder dat er iemand tegen elkaar had gesnauwd. En de dag erna weer… Hoe dan?

Dreigt de boel uit de hand te lopen hier thuis, doordat broer Ninjago of Minecraft wil kijken, broertje liever Peppa ziet en zus de tranen in de ogen staan omdat ze  de broertjes het hier thuis altijd over de schermen te zeggen hebben, oh jongens het is zo oneerlijk hier… Kom schat, zullen we knutselen? En iedereen is weer tevreden.

Wat ik gebruikte vandaag:

Nou ben ik best benieuwd wie van jullie dit ook doet? Ik heb namelijk de neiging alles wat ik tegenkom in te slaan maar wat moet ik echt proberen? 

NB. in deze tekst zijn affiliate links verwerkt. Bestel je iets via deze link, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Daarvoor betaal jij uiteraard niks extra’s 🙂

art journal, diy, creatief, me time, knutselen, verf, waskrijt, stempels, waterverf, aquaria, collage

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Els
  16 februari, 2018 at 19:49

  Amai die zijn knap! duidelijk talent in huis!

 • Reply
  Maeve
  10 mei, 2018 at 20:35

  Hoi,
  Ik vroeg me af waar u man dit boek heeft gekocht. Ik ben op zoek naar en boek waar ik lekker in kan tekenen, verven en knutselen zonder dat het doordrukt. Graag hoor ik van u.

  Maeve

  • Reply
   MamaMaai
   29 augustus, 2018 at 10:41

   Hoi Maeve, dit boek heeft hij gekregen op school maar ik zou hem niet aanraden om in te verven, het papier laat heel erg water door en voelt ook niet echt fijn. Ik heb zelf een A4 formaat boek gekocht wat wel heel fijn werkt bij de boekenwinkel. Ik kan hem online helaas niet vinden, sorry.

  Leave a Reply