Aspergesoep, soep

Asperge soep, lekkah lekkah

Asperge soep, soep

Er liggen weer Asperges, al een tijdje, in de supermarkten en die moeten worden ingeslagen natuurlijk. Helaas voor ons is het niet de favoriete groente van de kinderen, waar ik me enigszins wat bij kan voorstellen. Ik geloof ook niet dat ik er als kind echt om stond te springen, blijkbaar moet je ze leren eten. Net zoiets als met wijn drinken misschien, eerste slokje is vies maar zomaar ineens, als de leeftijd daar is, vind je het heerlijk.

Anyway, ik ben echt stapelgek op soep, nah echt? Yup en in het bijzonder asperge soep. Echter kan ik me niet herinneren wanneer ik die voor het laatst gegeten heb, meestal wordt er zo’n flinke scheut room in gegooid dat waarschijnlijk de kleinste meneer hier thuis de hele nacht wakker gaat liggen van de buikpijn. Ik besloot hem dus eens zelf te maken en wat bleek? Super lekker, super easy en nog eens kindproef ook. Alleen moet je even flink wat dunschillen, waar ik zelf heel erg pietje precies in ben want die schilletjes zijn smerig (vind ik) en het schillen is stom. Maar. Zowaar aten ze allemaal braaf hun bakjes smullend leeg. Wat wil een mens nog meer?

Nodig voor 4 personen Asperge soep:

 • 500 gram geschilde asperges
 • Bouillon voor 1l soep
 • 30 gram boter
 • 30 gram bloem
 • 100 ml soya Alpro quisine
 • evt. sjalotjes voor garneren

Hoe maak je het:

 1. Schil de asperges en snij ongeveer 2 cm van de onderkant af en het kopje. Bewaar het kopje. Snij de asperges in stukjes van ongeveer 2-3 cm.
 2. Kook de asperges (en kopjes) in de bouillon tot ze zacht zijn, ongeveer 15 minuten koken.
 3. Maak ondertussen een roux van de boter en bloem. Dat doe je door de boter te smelten en langzaam de bloem al roerend toe te voegen tot er een papje ontstaat. Niet laten aanbranden. Haal van het vuur.
 4. Schep langzaam de bouillon bij de roux, goed blijven roeren zodat je geen klontjes krijgt.
 5. Giet de asperges erbij en voeg de room toe.
 6. Garneer met opdienen met de kopjes en evt wat sjalotjes als je hebt.
 7. Eetsmakelijk!

Deze is trouwens mijn persoonlijke favoriet: Dit moet je maken! Knoflooksoep

Houden jullie ook zo van soep? Welke soep is jullie favoriet? Als je een leuk linkje naar een soeprecept op je eigen blog hebt, graag. Laat ik je weten wat ik er van vind.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

4 reacties op “Asperge soep, lekkah lekkah”

 1. Leonie van Mil avatar

  Ik ben dol op asperges en aspergesoep. Maar ik heb nog nooit versgemaakte gegeten. Ik ben heel benieuwd.

 2. MamaMaai avatar

  En het is zoo makkelijk. Het enige is, dat stomme dunschillen… Verder vond ik hem aardig op de soep uit blik lijken 🙂

 3. Sheila avatar

  Ik ben juist gek op asperges. Ik geloof niet dat je het moet ‘leren’ eten. Eigenlijk vind ik dat heel raar. Je vindt het lekker of niet. Net zoals wijn inderdaad, dat vind ik niet lekker :). Hoef ik ook niet te leren drinken. Maar terug naar asperges, heerlijk! Het is denk ik toch één van mijn favoriete groente. Spruitjes staan op 1. En mijn zoontje vindt dat ook heerlijk 🙂

  1. MamaMaai avatar

   Hahaha, heerlijk mens ben je ook. Spruitjes en asperges lievelingsgroente. Ik vind het ook heerlijk hoor, maar vroeger had je me het niet voor moeten zetten. Ik kijk stiekem altijd wel een beetje uit naar jouw comments.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *