Mama Maai

At this moment #2

even bijkletsen, mamamaaiHet is wel weer eens even tijd dat we bijkletsen. Ik was al niet van plan om om elke week een bericht de lucht in te sturen over wat ik aan het doen ben want hallo zeg, dat zou me toch eens saaie kost worden. Zie me hier al elke week updates geven hoe ik mijn huishouden draai ofzo, tenzij iemand daarin geïnteresseerd is? Maar iets meer dan 1x per half jaar had ik wel leuk gevonden. Maar zo lopen dingen nou eenmaal. Blijkbaar. Het eerste en laatste berichtje waarin ik liet doorschemeren hoe het nu dan met mij gaat dateert dus alweer van midden zomer. Dus. Zie hier, at this moment #2. 

Mijn hoofd:

Ik heb aardig wat in mijn hoofd de laatste tijd, een jammerlijke kwaal die zo bij mij hoort en die bij periodes zorgt voor misselijkmakende hoofdpijnaanvallen. Aart van dit beestje zullen we maar zeggen. Gelukkig heb ik ook dat stemmetje weer gevonden dat tegen mij zegt dat ik op deze manier niet moet doorgaan wil ik er een leuker mens op worden. Ik kan mezelf zo nu en dan best een schop onder het gat geven, gelukkig, zodat ik de neus weer de andere kant op draai.

Kwestie van mezelf weer terug roepen naar wat echt belangrijk is. Dat klinkt zo makkelijk he 😉

Mijn lijf:

Tis niet helemaal fit maar zeker ook niet helemaal niet fit. Negen maanden op, drie en een half jaar af, toch? Dus ik heb nog even. Bij vlagen realiseer ik me dat er best een beetje teveel MamaMaai is maar zo erg is het nou ook weer niet, tenslotte liggen mijn kinderen het liefst op mijn wiebelende buik 🙂 Ik merk ik dat ik dat stiekem niet zo belangrijk vind. Ofwel, ik kan me er aardig druk om maken hoor en ook aardig schuldig over voelen als ik weer eens een rol koekjes in mijn zielige eentje naar binnen heb geduwd, ik blijf tenslotte een vrouw.

Maar ik heb de zin en motivatie niet om er echt wat aan te doen en ergens geloof ik er ook in dat fit worden meer in je hoofd zit en dat de rest daar vanzelf achteraan komt. Wel merk ik dat het wedstrijdseizoen inmiddels is afgelopen en probeer ik mezelf moed in te praten de hardloopschoenen weer af te stoffen. Tenslotte voel ik me echt veel fijner als ik met regelmaat een beetje intensief kan bewegen. Ik denk er over me in te schrijven voor de Almere city run voor wat extra druk om het gewoon weer te gaan oppakken. Wie doet er mee?

Nee maar echt, ik ben nogal gevoelig voor die winterdip  dus laat de lente maar snel komen 🙂

Lezen van:

Ik las ‘Jager van Lars Kepler’ *uit en dat is eigenlijk een boek waarvan ik vind dat iedereen dat moet lezen omdat het kei goed is maar bovendien ook omdat ik graag mensen verzamel om over het einde te discussiëren. Iemand? Dit boek verscheen dus niet in een review omdat ik twijfel of ik nog wel reviews wil tikken. Ik twijfel nog lekker even verder, ik ben er nog niet uit, wie weet verschijnt hij ooit alsnog. In iedergeval, een echt goed boek om te lezen mocht je verlegen zitten om een goede thriller, en als je hem dan uit hebt, laat me even weten hoe jij denkt dat het zit.

Ik heb zelf het idee dat dat de minst gelezen rubriek is maar mochten jullie nou massaal mijn boekenmening willen horen, want tenslotte lees ik wel bijzonder graag, zal ik over mijn hart strijken, dus laat dat dan vooral weten he.

En na Jager kwam ‘Blijf dichtbij‘ * van Harlan Coben. Eigenlijk een boek wat verdient in een adem uitgelezen te worden zoals alle boeken van deze thrillerschrijver, ook steengoed maar ik strandde halverwege omdat… geen idee eigenlijk. Soms gaat dat zo. Van de week besloot ik tijdens de zwemles weer een poging te doen maar ik kwam er niet meer in. Ik snapte niet meer waar het hele verhaal over ging bovendien zat de meneer naast mijn aandacht te trekken en wilde ik ook dondergraag zien wat mijn kleuter uitspookt in het bad. Wie weet geef ik hem later nog een kans.

Ik zorg er eigenlijk altijd voor dat ik niet meer dan één boek tegelijk lees omdat het bijdraagt aan chaos in mijn hoofd. Hier gaat iets mis de laatste tijd. Ik kreeg ook twee niet fictieve boeken in mijn bezit en popelde om daarin te beginnen. Namelijk ‘Ikigai, het Japanse geheim voor geluk’ * en ‘Leva, minder stress, meer genieten‘ * en die gaan jullie dan binnenkort vast en zeker weer wel voorbij komen. Klinkt goed toch?

En omdat ik het beste functioneer als ik alles door elkaar doe, NOT, lees ik mee met Lisette Jonkman in haar besloten groep  met het derde deel van Verkikkerd wat ze op dit moment aan het schrijven is. Ik hoef vast niet te zeggen dat dat een aanrader is als je graag chicklits leest  En als het allemaal nog niet verschrikkelijk genoeg is, deze maand gaat ook Martin Gijzemijter op deze manier zijn nieuwe roman ‘Zeven hemels van Hilda Hel’ schrijven in deze besloten groep en die ga ik ook niet willen missen.

* Geeft een affiliatielink aan. Als je via die link wat bestelt ontvang ik daarvoor een klein percentage. 

Op MamaMaai.nl

Ik zit af en toe een beetje in de knoop met mijn blog. Het is voor mij heel duidelijk dat als ik naar de cijfertjes kijk (moet ik misschien niet doen 😉 ) de creatieve berichtjes de meeste mensen trekt. Maar tja, hoe leuk ik het ook vind om creatief bezig te zijn, ja echt, liefst de hele dag, ik vind het nog leuker op mijn blog te schrijven over de struggles en avonturen in het moederschap. En de laatste tijd liet ik me wat teveel lijden door wat ik dacht dat jullie van mij verwachtte. Of eigenlijk… jullie dus niet want ik zie ook wel dat de bezoekers die binnenkomen op mijn gefreubel, niet mijn vaste bezoekers zijn maar razendsnelle eenmalige passagiers.

Die vaste bezoekers, zijn natuurlijk de leukste, want dat zijn jullie en van jullie krijg ik reacties, lieve woorden en mailtjes terug en die zijn me veel te dierbaar. Dus, naast al dat creatieve, want daar ga ik dus niet mee stoppen, ga ik weer wat meer MamaMaai laten zien. Ik sloot me weken geleden aan bij een challenge van Verbeelding, 40 dagen bloggen. Die gisteren van start ging, oeps.

Het plan is in die 40 dagen eens uit mijn comfort zone te stappen. Dus wie weet kom je hier eens wat andere dingen tegen dan die je van mij gewent bent. En misschien is dat stom, maar waarschijnlijk hartstikke hartstikke leuk 🙂

En daarnaast, ik zei het al vaker, ga ik mijn nieuwsbrief eens wat vers leven inblazen. Nu Facebook van alles aan het  veranderen is, wordt het voor bloggers als ik en bedrijven lastig om de berichten die we plaatsen te laten zien aan de mensen die ons leuk gevonden hebben zonder daar geld in te investeren. Wat best goed is hoor, er zal meer van je vrienden in je tijdlijn verschijnen. Gewoon weer wat meer baby en vakantiefoto’s enzo, kom maar door 🙂

Maar voor mij word het dus een stuk lastiger om je te bereiken zonder daarvoor te betalen en hallo, mijn blog betaald niet uit he. Vandaar de nieuwsbrief. Ik ben van plan zo nu een dan een update te schrijven van wat er allemaal op mijn blog gebeurd. Vind je dat leuk dan kun je je inschrijven. —> NIEUWSBRIEF <—

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Maaike
  15 februari, 2018 at 23:41

  Ik ben een hele stille lezer, maar lees je persoonlijke blogjes het allerliefst. Juist die over het moederschap en die over je kindjes. Oh en die over je taarten, wauw! Ik woonde 2 wijken verderop, inmiddels aan de andere kant van het park waar jullie laatst waren.

  • Reply
   MamaMaai
   16 februari, 2018 at 10:22

   Wauw Maaike, ik waardeer het enorm dat je dan nu wel reageert. Woonde je zo dichtbij? Jeetje, ik ga nu heel hard kraken welk gezicht bij jou hoort dan. En welk park je bedoelt 😉 We zijn zo veel buiten, dat kunnen er heel veel zijn 😉 Bedoel je toevallig waar ook een kinderboerderij is? Liefs, X

  Leave a Reply