De kinderen

Autostoelendans

maxicosi, autostoeltjes, autostoelen, Of man zich nou serieus zorgen maakten of gewoon een grotere bolide wilde aanschaffen? Misschien van beide een beetje veel? Drie kinderen is praktisch gezien makkelijk te overzien. Vind ik persoonlijk. Daar heb ik nooit over getwijfeld, wat te verwachten was aangezien ik zelf uit een gezin met nog een broertje en zusje kom. Mijn moeder geeft wel eens toe dat het zwaar was, maar weet dat geloof ik meer aan het beperkte netwerk wat ze toentertijd had.

Moet er een grotere auto komen?

We zullen zeggen dat ik gewoon niet beter wist. En voor elk probleem is uiteindelijk wel een oplossing te vinden denk ik dan. We zijn nog geen noemenswaardige dingen tegen gekomen. Tijdens de zwangerschap van Siem begon man over die grotere auto. Die kwam er. Of was het al eerder? Man verwijt mij nog steeds dat we toen al voor een nog groter exemplaar moesten gaan. Eerlijk is eerlijk, ik ging alleen voor de kleur een een inparkeerbaar model. De rest zal me een worst wezen.

Kind drie moet er bij, even doorprakken, past best

Goed, kind drie moest er dus bij in. Man heeft gezeurd, kanonnen. Ik geloof dat ik pas in de laatste week voor Siem eruit gehaald werd besloot toch eens te passen of er naast twee grote autostoelen nog een derde maxicosi zou passen. Ik ging er gewoon vanuit dat dat zo was en maakte me nul zorgen. Das dus even doorprakken maar het gaat.

Appeltje eitje zou ik tegen man zeggen die avond. Bovendien ben ik diegene die dat klusje elke dag met of zonder gevloek mag klaren. Al snel verschoven we het prakken naar de lange afstanden waarbij man ook mee moest en plantte we de korte ritten zonder vent een kind op de voorbank.

Drie autostoelen op de achterbank

Maar ja. Dan breekt er toch echt een moment aan waarop baby geen baby meer is en ook een groter, comfortabeler exemplaar nodig heeft. Dat moment brak sneller aan dan gewenst, of ik ontken misschien nog steeds dat ik eigenlijk geen baby meer heb. De ritten waren allang niet meer comfortabel en stressloos. Zodra de maxicosi in beeld kwam krijste Siem tot hij er eindelijk roodbevlekt en kletsnat van het zweet werd uitgehaald.

Je kan me van alles uitleggen over dat het niet veilig is een nog net niet groot genoeg kind in een grotere stoel te vervoeren, ik geloof dat het net een halve centimeter van zijn oortje scheelt. Het is wat mij betreft nog stukken onveiliger met hysterische kinderen achterin de weg op te gaan.

Op naar een stuk minder gezeik onderweg, op de weg

Man geloofde het allemaal niet zo en had wederom de grotere bolide al bijna aangeschaft. ‘Laten we eerst eens kijken of het past schat.’

Voor de duidelijkheid, wij rijden een Ford Focus en zweren bij maxicosi. We reden in stijl de laatste maxicosi rit. Discussieerde met wat verschillende medewerkers over de meest logische autostoelen opstelling. Er was een optie Fenne in een maxicosi Rodi (kleuterstoel), Melle en Siem in een maxicosi Tobi (peuterstoel). Dat betekent een nieuwe aanschaffen. Die krengen zijn duur en bovendien gaat het om die paar maanden dat Melle uit zijn Tobi groeit.

Optie twee is Fenne in Rodi, Siem in de stoel van Melle en Melle een nieuwe Rodi. Snapt u nog? Uiteraard de meest logische oplossing, en voordeliger. Je raadt het nooit… past prima. Zelfs heel wat beter dan met een maxicosi en meneer vindt het geweldig.

Op naar een stuk minder gezeik en gestrest onderweg.

Ps. Waaat?! geen gordel bij een andere ouder in de auto

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Puck
  4 januari, 2016 at 09:33

  Bij mij zit de kleinste ook al zeker 2 maanden niet meer in een maxicosi (27 jan jarig). Altijd ruzie en vechten en de hele weg huilen, huilen huilen. Vond dat zelf ook geen veilig idee, want de momenten dat ze stil werd was ik dus doodsbang dat er iets mis was, en je kunt dan niets zien.
  Terwijl we met de oudste tot bijna 1,5 in de maxicosi konden was dat nu zeker niet het geval en ik vind het prima. Ieder kind is anders, en ja met een botsing kan het onveilig zijn, maar die hebben we gelukkig niet gehad. Nu zit ze prima in haar stoeltje en is iedereen happy.

 • Reply
  Dina
  4 januari, 2016 at 12:24

  Oooh ja, nog nooit over nagedacht eigenlijk. Wat fijn dat jullie een oplossing hebben gevonden voor het “ruimteprobleempje”. 😀

 • Reply
  mimsemams
  4 januari, 2016 at 15:45

  Wij hebben gezocht naar een auto waar drie kinderen plus maxicosi inpasten. Echt, niet gelukt.

  Uiteindelijk kwamen we uit op een 7 persoons Zafira. Het mooiste is dat je de kinderen kunt verdelen over 3 rijtjes zitplaatsen. Er kunnen ook altijd vriendjes, vriendinnetjes, kinderwagens of fietsjes mee. En juf is altijd heel blij met ons als er ouders nodig zijn om te rijden bij uitstapjes.

  Weet je, na die onhandige zitjes komt al snel de fase met onhandige lange benen…
  We kunnen hem aanbevelen!

 • Reply
  Daniëlle
  4 januari, 2016 at 22:57

  Wat een gedoe soms onderweg he! Wij hebben net een nieuwe auto, en moet zeggen dat ik die extra ruimte wel heel prettig vindt. Zo kunnen we dit jaar voor het eerst als gezinnetje op vakantie, en hoeven we niet te proppen. Het scheelt dat onze jongste -vanwege haar prematuriteit- met 14 maanden nog steeds in de maxicosi past. Haha.

  • Reply
   MamaMaai
   5 januari, 2016 at 19:40

   Siem past ook nog maar krijste tot ik gek werd en hem eruit haalde…

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  5 januari, 2016 at 11:51

  Fijn dat het is gelukt zeg! Wij hebben zo’n auto waarin 7 personen passen.

 • Reply
  Deirdre
  6 januari, 2016 at 23:25

  Netjes gedaan hoor! Toen de kinderen kleiner waren en in nog echte autostoeltjes (nu verhogers) zaten reed ik in een Renault Scenic (7 zits). Heerlijk al die ruimte maar nu ze beide geen autostoeltjes meer hebben rij ik lekker klein in een Mini :’) heb de ruimte toch niet meer nodig!

 • Leave a Reply