Baby Duurzaam

Babyzwemmen met Elin in een wasbare zwemluier

De hele zomervakantie heb ik er op zitten wachten tot ik met Elin kon gaan zwemmen. Duurt even he, voor je kindje oud genoeg is en je jezelf weer goed genoeg geheeld vindt om het zwemwater te betreden. Ondertussen zocht ik vast naar een leuke wasbare zwemluier. Eindelijk was het zover, afgelopen week reden we samen naar Lelystad om een lesje babyzwemmen te volgen.

Wasbare zwemluier voor Elin

Waarom dan een wasbare zwemluier? Ik wilde er heel graag eentje testen. Gevalletje had ik het maar jaaaren eerder geweten. Oh man, ik vind dat altijd zo jammer. Ze zijn zo veel veel beter voor het milieu en gaan bovendien gewoon zeker 2 jaar mee, ligt wel aan wel merk je gaat inslaan, maar deze zwemluier die wij hebben is voor de leeftijd baby tot ongeveer 2 jaar en ik kan je alvast vertellen dat ze makkelijk en fijn zijn in gebruik en goed rondom de beentjes en het middeltje te verstellen zijn. Dus als je elke week met je kindje gaat zwemmen, scheelt dat alweer ongeveer 100 plastic wegwerp luiers op de afvalhoop.

Ze zijn zeker niet zo duur en omdat je er maar 1 of 2 nodig hebt. Bovendien nemen ze op vakantie alvast veel veel minder ruimte in. Zie jij nog nadelen 😉 De zwemluier die wij hebben is helemaal verstelbaar. Er zitten plastic drukkerijen op waardoor je hem in de breedte en in de lengte kan verstellen waardoor hij goed aansluit rondom het middeltje en de beentjes, ook als je kindje groter wordt.

Samen met Fenne zocht ik een mooie uit, als grote zus hoor je wel wat verantwoordelijkheden te krijgen toch? Ze koos een blauwe met kleine walvisjes erop. Enorm schattig. Ook al moet ik nu steeds uitleggen dat ze echt een meisje is.

Ik ben van plan het zwemmen met Elin, als ze het leuk vindt, een tijdje te gaan volhouden, ik moet wel, ik heb al betaald. Zo’n super leuke activiteit samen. Fenne heeft er alweer bijna 9 jaar geleden echt enorm van genoten. Met de jongens lukte het helaas niet doordat ik steeds ook nog een peuter thuis had rondlopen. Andere prioriteiten.

Nu is Elin aan de beurt. En wie weet binnenkort eens met z’n allen. Nu de twee oudsten allebei hun C diploma in bezit hebben voelt het toch wel een stukje veiliger.

Eerste keer babyzwemmen, wat neem je mee?

Babyzwemmen is wel weer even een gedoe. Het lijkt een volksverhuizing, alsof je twee weken op vakantie gaat. Gelukkig mag je (bij ons in het zwembad) je wagen mee nemen. Zie je het al voor je anders, al die tassen en je kind kletsnatte verschepen? Het is wel echt fijn als je een beetje goed voorbereid gaat.

Voor Elin nam ik ook nog een lekkere grote badcape mee voor na het douchen. Toch koud als je nat bent en die extra verwarmde ruimte uitloopt. En een XXL hydrofiele doek is altijd handig om mee af te drogen. En na het zwemmen smeer ik haar in. Ik geloof niet dat er echt heel veel chloor in het water zit maar zo’n babyhuidje…Het verliep nog niet direct soepeltjes allemaal, voor de volgende keer hebben we een beter plan.

Belangrijkste punt? Zwemmen met een volgedronken buikje. Niet overvol maar zeker ook niet leeg. Ze lag zo lekker te slapen en ik schatte de tijd een beetje verkeerd in. Slapend legde ik haar in de maxicosi voor ons ritje naar Lelystad. Kwam ik net op tijd aan bij het zwembad en nam de gok. Eerst zwemmen en dan drinken voor ze in een slaapcoma raakt. What was I thinking?

Maar ze vond het leuk. Althans, het eerste kwartier zat ze volop rond te kijken en te lachen. Dat laatste kwartier was een uitdaging, ze had vooral gewoon honger. Ik had weg kunnen gaan, zo’n eerste keer is voor zo’n kleine baby best een ervaring, ook al is het licht gedimd en zaten we in een lekker warm bad in een afgesloten ruimte. Er komen nog enorm veel nieuwe prikkels op zo’n kleintje af. Ik wilde graag de tips nog even meeluisteren.

babyzwemmen, wasbare zwemluier, duurzaam, groen leven

Wist jij dit:

  • Voor een baby onder de 4 maanden is gewoon zwembad water veel te koud.
  • Een (jonge) baby mag maar maximaal een half uur in zwembadwater. Daarna is het tijd om weer op te warmen. Droge luier aan, doek er om heen, wat drinken…
  • Aan een babytje kun je niet goed zien dat hij/zij het koud heeft. Ze lijken dan heel ontspannen te raken, maar zijn eigenlijk keihard bezig hun temperatuur goed te houden.
  • Dat je nooit met een gewone wegwerpluier of wasbare luier mag gaan zwemmen met je kindje. Het deel van de luier wat normaal plas absorbeert, zuigt hierin helemaal vol water, waardoor hij heel zwaar wordt. Je kindje kan daardoor makkelijker verdrinken.

Oke en dan? Mijn mopperende baby sloeg weer om naar een kraaiende gezellige baby. Dat is toch wat prettiger afdrogen. Kon ik mooi ondertussen mijn buurmama influensen. Mag ik eens kijken, wat is dat dan zo’n zwemluier? Mag ik er een foto van maken, ik ga hem straks meteen bestellen.

Binnenkort ga ik er nog eentje uitzoeken, als ze het leuk blijft vinden, heb ik in ieder geval een reserve exemplaartje liggen mocht ze de boel toch eens onderpoepen. Ze zeggen wel eens dat baby’s dat niet doen he, wij weten hier beter hoor 😉

Deze wasbare zwemluier draagt Elin. Wil je weten welke duurzame stapjes wij nog meer maken? Lees dan hier verder –> Groener leven

BabyBaby


You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply