Mama Maai

Be nice to yourself

Tja. Zo is het gewoon. En toch is het denk ik, of weet ik eigenlijk wel zeker, een van mijn zwakste punten. Ik ben een pleaser. Zorg graag dat mensen het allemaal naar de zin hebben. Wil mensen niet graag afwijzen of kwetsen. Ik ben graag eerlijk maar als de waarheid pijnlijk is zeg ik liever niks. Ik ga discussie en conflicten uit de weg. En ga daar dan eindeloos weer over zitten malen. Stom? Ja misschien wel.

Sinds de geboorte van Fenne en later Melle werd het nog een stukje erger. De kinderen staan ver boven aan mijn prioriteiten lijstje. Dan de rest van mijn gezin, hoi Merijn, mijn sociale leven, sporten en ergens onderaan sta ik. Nee, ik bungel.

Zou niet perse heel erg hoeven zijn als je alles en iedereen op je lijstje in ieder geval een beetje aandacht zou geven. Mijn prioriteit stopt zo’n beetje bij het punt sport.

En nu is dan eens dat punt aangebroken dat ik aan de bel moet gaan trekken. Hey hallo, ik ben er ook nog. Ik praat tegen mezelf ja, mijn omgeving had die bel al lang gevonden. Niet slapen doet een mens geen goed. Mij ook niet. Ongezond eten, te veel snoepen ook niet. Tijd voor jezelf om even op te laden heeft ook iedereen wel eens nodig. Nee, ik de afgelopen 2 jaar echt niet. Mens doe toch niet zo eigenwijs!

Uhm ja. Ik print hem uit en hang hem op een plek waar ik hem vaak, zeer vaak tegen het lijf loop. En dan beloof ik mij hier bij: meer slapen, gezonder eten en tijd voor mijzelf opeisen. Want ik geloof ondanks mijn eigen eigenwijzigheid echt heilig in het volgende: Als mama goed in haar velletje zit, zijn de kinderen gelukkiger. Win-win!

En hoe doen jullie dat? Nog tips of zijn jullie net zo eigenwijs als ik?

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  merula
  24 november, 2013 at 16:13

  stom he we weten allemaal hoe het moet dat goed voor jezelf zorgen, maar op de een of andere manier is het in de praktijk toch vaak anders…..

 • Reply
  Lisa
  24 november, 2013 at 16:35

  Ik ben ook wel een pleaser, maar ik om één of andere reden lukt het me toch altijd wel om genoeg voor mezelf te kiezen – misschien heb ik gewoon geluk en vraagt mijn omgeving niet zo veel van me? Ik weet het niet. Kan me wel voorstellen dat het (nog) lastiger is als je eenmaal kinderen hebt. Die tekst op dat plaatje is wel heel goed, en waar. Succes ermee!

 • Reply
  Petra
  24 november, 2013 at 19:01

  In dit geval niet herkenbaar. Natuurlijk, mijn kind staat ook bovenaan met vlák daarachter manlief, maar ik eis zeker wel tijd voor mezelf op. Door te werken, door regelmatig iets voor mezelf te doen (bloggen, scrappen, afspreken met vriendinnen) en ook lekker rustig alleen douchen is een heerlijk oplaadmoment. Verder geen tips, doe vooral wat bij je past en waar jij je prettig bij voelt. Succes!!

 • Reply
  Rosanneke
  24 november, 2013 at 20:20

  Ik merk dat ik het ook moeilijk vind om tijd voor mezelf te eisen, sinds ik moeder ben. Ik had voordat ik een kind had altijd van die stoere woorden, dat ik echt niet zo’n moeder zou worden die alleen maar met haar kind bezig was. Maar nu, met een 5 maanden oud meisje, merk ik dat dat lang zo makkelijk niet is; ook dingen voor jezelf doen. Dus ik probeer jouw woorden ook ter harte te nemen. Succes, we kunnen het 🙂

 • Reply
  MultiVroon
  24 november, 2013 at 22:20

  Ik ben net weer eens gestopt met suiker eten. Maar goed, ik zit weer in de lift naar boven hoor, je moet ook een basisniveau van slaap hebben om andere maatregelen te kunnen nemen!

  Dus: eerst bijslapen! Minstens één nacht in de week een hele nacht slapen (met oordoppen op zolder of desnoods elders?) en één keer in de week een middagdutje (in het weekend als je man de kids mee naar buiten neemt). Zoiets?

 • Reply
  Nicky
  24 november, 2013 at 23:01

  Dat is inderdaad zo, Als mama goed in haar velletje zit, zijn de kinderen gelukkiger.
  Ik ben ook zo een type. Met manlief heb ik de afspraak dat ik op de zondagen tijd voor mezelf zou nemen maar helaas, zelf na 13 jaar moederschap lukt het me nog steeds niet. Ik werk er nog steeds aan.

 • Reply
  Maris
  25 november, 2013 at 08:46

  Mooi blogje meid. Ik heb ook af en toe van die momenten dat ik mezelf voorbij loop. Hier helpt plannen goed. Ik plan elke dag een momentje voor mezelf. Even lekker een kopje koffie, tv aanen voetjes oomhoog. De kindjes weten inmiddels dat dit mijn uurtje is en accepteren dat. Ook laat ik Emily wel eens boven spelen alsMila slaapt, zodat ik even alleen ben. Dan heb ik elke vrijdag een vrije dag, die ik optimaal benut met mij tijd en zo heb ik 2 avonden in de week een avond voor mezelf. Ga ik lekker doen waar ik dan zin in heb. Vrijdagavond is dateavond met Rick en de rest plannen we er tussenin. Dus wat ik zeg, goed plannen will do the trick.

 • Reply
  Doortje Dartel
  25 november, 2013 at 14:37

  Tijd maken voor jezelf is erg belangrijk. Een uurtje per week kan al genoeg zijn.
  Prioriteiten stellen wat echt belangrijk is en de rest soms gewoon laten schieten. Heb dit ook geleerd hoor in de afgelopen jaren 🙂 en dat bevalt nu echt goed. Deed veel vrijwillergerswerk enzo. Het belangrijkste is wel vind ik dat het thuis goed moet draaien.

 • Leave a Reply