Gemaakt door mij haken

Weer een projectje afgestreept; beenwarmers haken voor Fenne

beenwarmers haken, diy beenwarmers, zelf beenwarmers makenYes yes, weer een klein projectje van mijn lijstje kunnen afstrepen, beenwarmers haken. Voor Fenne maakte ik van de week twee super cozy, super zachte, super warme beenwarmers en ze is er zelf helemaal verliefd op. Zeker weten dat er hier nog wat van dat soort exemplaren gaan komen want het is eerlijk waar, als je de steken door hebt een projectje van niks.

Fenne loopt het liefste in jurkjes met een legging of tegenwoordig steeds vaker in skinny broeken met daaronder haar laarzen. Ik moet toegeven dat ik blij ben dat die fase van alleen maar jurkjes een beetje aan het veranderen is. Af en toe eens een andere beetje stoerdere look staat haar zo leuk.

beenwarmers haken, diy beenwarmers, boordsteek haken

Beenwarmers van grove wol

Over het algemeen zijn de broeken en leggings die ze dus draagt niet de meest warme die ik kan vinden zoals de gevoerde of spijkerbroeken van de jongens en die beenwarmers gaan daar niet direct een hoop verandering in brengen. Maar het ziet er op het oog wel een stukje warmer uit en het oog wil gewoon af en toe ook wat 🙂 Het helpt vast een beetje…

Ik gebruikte wol uit mijn voorraad en daar zat helaas geen etiket meer om heen, daarvoor mogen jullie mijn jongste best bedanken. Ik heb werkelijk geen idee meer waar ik hem vandaan haalde en wat voor leuk merkje ik er op kan plakken maar kan zeggen dat het de meest zachte was die ik kon vinden en dikte voor haaknaald 7.

Mijn dochter is zeven en niet de langste van stuk. Bovendien heeft ze, ook al beginnen er best wat spieren in de bovenbenen te vormen door al het sporten, enkeltjes van niks. Dat laten we haar even niet lezen, sjjjt.

beenwarmers haken, diy beenwarmers, boordsteek haken

Beenwarmers haken, hoe dan?

 1. Ik haakte een slinger losse die goed om haar enkel pasten en over de hiel zou kunnen als je er een cirkel van zou maken. In mijn geval waren dat 22 losse. Zorg dat het een even aantal steken is.
 2. Sluit de cirkel en haak nog een losse.
 3. Haak in elke volgende steek een half stokje tot je weer rond bent en sluit de cirkel.
 4. Vanaf dit punt ga je rondom verder in de boordsteek tot je de beenwarmers lang genoeg vindt.
  – Sla je draad om de naald en steek in aan de voorkant onder het V-tje van de eerste steek en steek je naald terug via het V-tje ernaast.
  – Sla je draad om en trek je naald terug. Je hebt nu als het goed is 2 lusjes om je naald.
  – Sla je draad om de naald en trek deze door de lusjes.
  – Steek nu de naald in onder het volgende V-tje via de achterkant en via het V-tje ernaast weer terug.
  – Sla je draad om en trek deze door de lusjes.
  – Haak op deze manier verder door om en om voor of achter in te steken.
  – Let op dat als je helemaal rond bent, je in dezelfde steek steeds aan de zelfde kant inhaakt. Dus deed je dat in de vorige toer aan de voorkant, dan nu weer.
  – Als je eenmaal een keer rond bent, wordt het makkelijker om te zien waar je moet insteken.
 5. Als ze lang genoeg zijn en je bent tevreden, haak af en werk de draadjes weg. Tadaa!

Ps: ik gebruikte de boordsteek ook in dit ritsvestje en in deze hoody In deze berichten leg ik ook uit hoe ik het deed. Mocht je er niet uitkomen, bij het ritsvestje verwijs ik naar een heel duidelijk filmpje.

Ga je ze ook maken? Ik vind het heel leuk resultaten te zien van de projectjes die ik op mijn site plaats. 

Volg je me al? Op mijn facebookpagina plaats ik regelmatige nieuwe ideetjes (en plaatjes van mijn kinderen). Ik ben ook te vinden op Pinterest waar ik allerlei inspiratie verzamel.

beenwarmers haken, diy beenwarmers, zelfmaken beenwarmers

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Sheila
  19 januari, 2018 at 16:46

  Heel leuk! En toen was je me kwijt bij ‘hoe dan’. Want dat zegt me allemaal niets. Zelf draag ik veel jurken en rokken. Máár, nooit lief, altijd stoer. Zelfs als ik een bloemetjes jurk aan trek, zorg ik er voor dat die gecombineerd wordt met wat grover geschut. Stoere boots, leren armbandjes en dat soort dingen. Ballerina’s en fijne hakjes zijn niet aan mij besteed. Nu komt het ook vooral door die ontzettende lelijke blubberbuik door de keizersnede. Ik pas niet eens in mijn oude broeken. Gelukkig houd ik van jurken.

 • Reply
  Emma
  24 april, 2019 at 15:37

  Super leuk om zelf een setje beenwarmers te maken. Ik ga mijn haakspullen van zolder halen en deze meivakantie met mijn kids nieuwe beenwarmers maken voor het najaar.

  • Reply
   MamaMaai
   26 april, 2019 at 09:22

   tof om samen te doen, goed idee!

  Leave a Reply