Bloggen/ schrijven

Best gelezen blogs, dit vonden jullie het leukste van 2017

best gelezen blogs 2017, jaaroverzicht 2017, meest gelezen artikelen, leukste artikelen2017 was echt een creatief jaar en dat was te merken op mijn blog. Ik heb me er lang tegen proberen te verzetten dat de creatieve berichten nu juist de berichten zijn die mijn blog laten groeien. Langzaam verschuift de focus van mijn kinderen en hun fratsen naar de knutsels, dankzij Pinterest. (Volg je me daar al? Even schaamteloze zelfpromotie he 😉 ) Maar inmiddels vind ik dat helemaal prima, nu mijn kinderen wat ouder worden wil ik hun privacy wat meer beschermen. Don’t worry, ik vind het te leuk om te blijven schrijven, er zal een mix blijven tussen creatieve berichten en berichten over mijn leven, gewoon omdat ik het te leuk vind om het helemaal te laten.

De grap is dat juist de knutselprojectjes van de voorgaande jaren goed werden opgepakt. Blijkbaar heeft alles op internet even tijd nodig om goed gevonden te kunnen worden. Ik ben de blogger niet om in de zomervakantie sinterklaasknutsels te gaan zitten bedenken. Niet dat het verder mijn kinderen iets zou uitmaken, Sinterklaas kunnen ze ook gewoon kijken op de heetste dag van het jaar. Maar nee, ik doe alles vooral op het laatste moment en het gaat er ook nog niet naar uitzien dat ik ineens een ster word in het organiseren van wat ik wanneer plaats.

Een aantal van mijn creaties gingen heel internet rond en dat voelt een beetje gek maar ook zo gaaf! De best gelezen artikelen all time waren deze, allemaal creatief en allemaal niet dit jaar geschreven:

  • Capuchon vest haken: Ik kreeg inmiddels ook zoveel fotootjes toegestuurd van kleine ventjes die liepen te shinen in hun nieuwe mooien lekker warme kabouterventjes, echt heel leuk om te zien.
  • Pennenbakje maken van zoutdeeg en strijkkralen: Zo’n simpel projectje met een super leuk resultaat. Dat waren een aantal mama’s blijkbaar met mij eens, inmiddels is hij al meer dan 20.000 keer gepint, super leuk.
  • Armbandjes van strijkkralen:  ‘mam, weet je nog wat om te maken, een armbandje ofzo?’ Het is even voorbereiden maar het resultaat is zoo leuk!
  • Deken van XXL wol: deze gaat de laatste maanden ineens keihard. Ik begrijp het. Behalve dat hij super leuk staat in je huis is hij ook nog eens super zacht en warm en bovendien helemaal niet moeilijk om te maken.
  • En de babytrappelzak: die staat jaar in jaar uit ergens in de top 10 en blijft het leuk doen.

En dan nu 2017. Er kwamen het afgelopen jaar heel wat berichten online, sommigen scoorden heel goed en sommigen gaan het dan wellicht volgend jaar doen, wie weet 🙂

De best gelezen blogs van 2017 zijn:

gelukspoppetje haken

1. Gelukspoppetjes maken: 

Fenne lukt het vorig jaar al om te fietsen zonder zijwieltjes maar toen durfde ik het nog niet aan met haar naar school te fietsen. Toen dat wel lukte kochten we direct een grotere fiets voor haar en omdat daaraan ook een echte sleutel zat die zij zelf op school moest gaan bewaren, maakte ik deze gelukspoppetjes sleutelhangers. Al ruim 3250 keer gepint 🙂

armbandjes strijkkralen maken, knutselen met kinderen

2. Vrolijke strijkkralen armbandjes:

Jep, daar was ze weer hoor, de ‘mam, heb je nog wat in je hoofd wat we kunnen maken? Iets van armbandjes ofzo?’ Fenne heeft de knutselgenen niet van een vreemde, Melle bezit ze trouwens ook. Samen met het buurmeisje zaten ze de zomer dus deze strijkkralen armbandjes te knutselen en deze zijn inmiddels ook al bijna 5000 keer gepint, zo tof! Ze zijn dan ook niet moeilijk maar ze zijn er best wel eventjes zoet mee, al dat gepriegel.

gehaakt vestje korte mouwen, hoody kind

3. Gehaakte hoody:

Het blauwe capuchonvestje paste dit jaar niet meer, helaas, dus besloot ik een nieuwe te maken voor Siem en dat werd deze hoody met korte mouwtjes.

kit kat berentaart, uitkat taart, verjaardagstaart kind

4. Kit kat berentaart:

Siem werd 2, hoera hoera!!! en ik maakte deze kit kat berentaart voor zijn feestje. Groot succes deze, super lekker, hmmm I love Kit Kat. Wel lastig om elke keer dan weer een betere versie te maken, er wordt op een gegeven moment wat van je verwacht he 😉

vlaggetjes haken, vlaggenlijn haken5. Vlaggenlijn haken:

Dit is nou zo’n typisch tussendoor projectje. Ik had gewoon zin weer eens wat te haken besloot er maar een soort feestweek van te maken op mijn blog dus leek me dat een mooie aanleiding te combineren en zo werd deze vlaggenlijn geboren. Die ik oorspronkelijk nog wilde pimpen met bloemen op de witte vlakken maar besloot dat ze zo goed waren. En Toen kwam Merijn thuis en noemde ze bikiniebroekjes, natuurlijk…

En de best gelezen persoonlijke berichten:

bullet journal, bujo, organiseren, lijstjes, agenda1. Bullet journal update:

Ik besloot dan eindelijk toch maar eens een bullet journal te beginnen die ik in eerste instantie heel creatief begon aan te kleden maar al snel tot de conclusie kwam dat het op die manier voor mij niet ging werken. Ik houd nog steeds van mijn bullet journal maar gebruik hem nu alleen waar hij voor bedoeld is, meer overzicht in mijn planning en daar schreef ik een update over. Mijn bullet journal update.

zo snel kan het gebeurd zijn

2. En dan besef je, zo snel kan het gebeuren

Dat je ineens even keihard met je neus op de feiten gedrukt wordt. Nee dat gebeurd altijd alleen maar bij anderen is dus niet zo. Het kan jou ook overkomen. Mijn kleine meisje werd aangereden door een auto in de parkeergarage en behalve buikpijn en  heel veel schrik liep het gelukkig allemaal goed af. Wat als die auto net te laat gestopt zou zijn, wat als wat als… je wil er niet aan denken maar je beseft je nu wel dat het in een seconde te laat kan zijn.

borstvoeding, langvoeden3. Borstvoeding; mede mogelijk gemaakt door de boobies:

Vind je dat niet raar, zo’n groot kind aan de borst? Ik kwam ineens terecht in een boobiegesprekje op het schoolplein wat uhm een klein beetje ongemakkelijk was. Hejstek normalize breastfeeding right;) Mede mogelijk gemaakt door mijn boobies dus.

Kende je ze allemaal? Ben heel benieuwd, welk stukje van 2017 vond je het leukst om te lezen? En als je zelf ook blogger bent, wat is jou beste stukje van afgelopen jaar?

En nu, VAKANTIE jongens, het is echt! Wat ontzettend nodig hebben we die vrije dagen pyjama hangen, bankhangen, veel te veel tv kijken, gamen en heel misschien ipad (stiekem hebben ze hun ipadkansen voor de komende week de afgelopen dagen niet vergroot) maar eerlijk is eerlijk, ik heb gewoon echt even geen zin meer in politieagentje spelen. Laten we zeggen dat ik ook gewoon maar even een paar dagen vrijaf neem van mijn taken. We gaan het einde van het jaar al snoepend, relaxend, verveelt, zonder te veel rompslomp uit. Tenminste, dat is mijn voornemen.

Hele fijne kerstdagen en op naar weer een top nieuw jaar. Happy 2018 allemaal!!! Zie ik je dan weer? 

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply