De kinderen

Beste mama, dit overkomt jou ook

mama, dit overkomt jou ook, badpoepen, wildpoepenIk hou zo van mijn hartenlapjes. Ik zou er niks van willen missen. Hoewel:

 • Badkakkers. Hoe hard ze beweren van niet, kinderen poepen WEL in bad. Of, als je het aan ziet komen en brult dat man je nu nu nu moet komen helpen, in zijn handen 😉 Tegenwoordig is het elke keer raak. Bad net een beetje lekker vol, drijft er ineens zo’n uit elkaar gevallen stuk stront door het water. ‘Bah,’ roept onze turf dan. Ja Bah, zo zou je het kunnen zeggen. Als ze op die leeftijd dan ook eens een nette drol zouden produceren. Evacueren! Of het zwembad. Wel eens bruin water in de zwemluier gevonden? Sta je dan onder de openbare douche.
 • Partypoepers. Wordt het weer wat warmer buiten, hoe heerlijk is het dan om die witte billen even met frisse lucht en zon te laten kennismaken? Bedenk je dat die kadetjes de eerste twee jaar van hun leven, soms wel langer bijna permanent in zo’n broeibroek zitten. Twee van mijn kinders bakte een paaltje in de tuin van mijn ouders, een van mijn andere kinders kakte zeer recent (vandaag) de kamer en het speelkleed van broer en zus onder.
 • Vingerverven. Mèèèn, wat een smeuïg stukje. Wel eens je kind ’s nachts uit bed moeten plukken omdat hij/zij in de slaap heeft zitten vingerverven met de inhoud van de luier? Nee, good for you!
 • Sproeien. Wil de kakelverse zonen papa met zijn goeie gedrag ’s nachts de luier verversen. Begint er ineens eentje te sproeien. Heul normaal voor jongens baby’s. Maar je moet het weten he. Rustig blijven, niet in paniek raken en gewoon een doekje overheen leggen. Simpel is dat, toch? Nee, niet laten slingeren en trek alstublieft niet de commode lade open om vervolgens te denken dat je die gewoon met inhoud weer kan sluiten en de volgende morgen de schade door vrouw kan laten opnemen.
 • Synchroonko….lalalal Ben je trotse bezitter van meer dan 1 kind? Leuk he? Feestje als ze ziek zijn. Wat we hier doen? Hamburgerbedjes. Heul veel lakens en handdoeken over elkaar. Gaat het fout, bovenste laag eraf trekken en verder pitten. Morgen zien we verder.

Iewks.

Zeg me dat het herkenbaar is? Doen die van jullie dat ook?

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Ellen
  3 juni, 2016 at 06:53

  Badkakken: check. De rest (gelukkig) nog niet. Omg, ik hoop dat ik nooit een vingerverver aantref, dan moet ik van mijn eigen bed een hamburger bed maken ?

  • Reply
   MamaMaai
   3 juni, 2016 at 07:13

   Whahaha, eerlijk? Dat doen wij ook wel eens. Leggen we vooraf enorme handdoeken onder ons eigen kussen, scheelt enorme 😉

 • Reply
  Birgit
  3 juni, 2016 at 16:01

  Wat heerlijk geschreven! Veel herken ik er gelukkig niet van, behalve het straaltje 🙂

 • Reply
  Maris
  5 juni, 2016 at 07:12

  He jakkie. Nee niet herkenbaar. Hier zijn ze niet zo van de poep denk ik.

 • Reply
  Puck
  6 juni, 2016 at 14:15

  Hamburgerbedjes! Hihi, die tip houd ik erin!

 • Leave a Reply