Bloggen/ schrijven Gelezen Winactie/ product review

Blog boek voor leuke tips en inspiratie

Nou lees ik de laatste tijd niet zo veel meer, boehoe, jank, snik, huil…. Maar kwam het boekje wat Kelly uitbracht er toch even door heen glippen. Kelly schrijft al tijden een blog, ‘Tales from the crib’, over van alles. Moederschap (ook de minder leuke kanten, allemaal Kelly even een hart onder de riem steken, een boek uitbrengen en een gezin draaiende houden en van alles nog wat, kost wat van een mens), vegetarische recepten, jeej, tips voor leuke uitjes met name aan de andere kant van het land en de grens over maar wie weet kom ik daar ooit en buiten dat is het wel heel fijn om gewoon even weg te fantaseren over welke hotspots ik dus ooit nog moet bezoeken, en haar gezin, en alles met humor en ik volg haar al tijden. Want Kelly schrijft leuk en ook al ken ik haar niet persoonlijk, ze IS leuk! en op haar blog heel eerlijk en heb ik wel een beetje een crush op haar schattige Dexter met zijn briljante uitspraken. En ben ik ook nog stiekem een beetje jaloers op haar blog, dat durf ik te zeggen.
blog boekEn nou bracht zij zowaar een boek uit en schreef erover op haar blog. En ik bestelde die direct, uiteraard. Stiekem een beetje omdat ik alle boeken die mijn mede bloggers hebben geschreven over bloggen of het moederschap wel zou willen aanschaffen, ik heb al wat last van een behoorlijke gunfactor. Ah ja, buiten dat, ik heb daar ook wel wat mee. Boeken die over bloggen gaan. Niet die technische stuff over HTML en andere voor mij niet begrijpelijke taal en codes, ik heb niet de illusie ooit een echte nerdie te worden, ook al zou ik dat best willen, ja echt. Dan wel zonder mij erin te verdiepen, ik vind dat blijkbaar echt niet interessant, het blijft niet hangen. Maar blogboeken met inspiratie en tips om nog beter te schrijven, mijn blog nog mooier en aantrekkelijker te maken voor mijzelf en mijn lezers en daarnaast een kijkje in de keuken van mijn mede bloggers te krijgen, lees ik dan weer heel graag.

Ik vind dat altijd een beetje uhm… bijzonder klinken. Zo niet bescheiden. Alsof ik de illusie heb ooit door te breken met mijn blog ofzo. Aan de andere kant, dat zou natuurlijk best leuk zijn, dat geef ik eerlijk toe, dat je van je hobby die je toch al uitvoert ineens en waar een groot deel van je tijd in zit, je baan kan maken. Maar dat is niet het doel van mijn schrijven. En naar mijn idee ook niet het doel van dit blog boek. En ook niet het doel van het lezen van boeken over bloggen.

En waarom lees ik het dan wel? Gewoon om de simpele reden dat het vet leuk is nog beter te worden in je hobby. Of misschien kan ik in mijn geval wel zeggen passie. Ik ben ooit met bloggen begonnen om mijn verhaal op papier te zetten. Niet een heel ingewikkeld verhaal maar een soort dagboek voor mijzelf en de kinderen en dat vond ik zo leuk dat ik het vier jaar later nog steeds doe. Ik hou van schrijven en heb zelfs de grote droom ooit nog meer met schrijven te doen. En al is het mijn passie, bloggersblok/ schrijversblok is mijn niet vreemd. Dus tips om beter te schrijven en meer dan 100 inspiratie tips voor je volgende blogpost zijn super welkom.
blog boek1
Genoeg over mij. Even over het boekje. Het Blog Boek. 240 bladzijden. Fijn geïllustreerd. Een boekje wat interessant is voor iedereen met een blog of die een blog wil beginnen. Fijne indeling. Niet perse een boek wat je van voor naar achter hoeft te lezen, al deed ik dat wel, het leest gewoon makkelijk en vlot. Halverwege instappen of het onderwerp uitzoeken wat je op dat moment boeit is geen enkel probleem. Persoonlijk geschreven vanuit haar eigen ervaring, stijl lekker herkenbaar van haar blog, echt Kelly, met HEEL veel tips, met hier en daar humor, ik moest soms zelfs hardop grinniken, blij dat man daar niet bij was (zal mij toch zien zitten grinniken met een blog boek, ahum). Met ook tips van andere fijne (ervaren) bloggers aan het woord. En bij elk deel in het boek een hele waslijst aan inspiratie, wel 120, daar gaat vast en zeker nog wat uit voortkomen op mijn eigen blog. Bij het bladeren alleen al popte het ene na het andere idee in mij hoofd. Dat dus.

Een boek dus om te bezitten als blogger, klein of groot.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Nicole
  9 oktober, 2014 at 13:02

  Dat boek lijkt me leuk! Maar ik mag niets meer uitgeven. Heb een shopstop helaas, dus wanneer die voorbij is.. Bestellen!!

 • Reply
  Evita
  9 oktober, 2014 at 13:22

  Dankje voor de tip! Het klinkt erg leuk.

  Liefs, Evita

 • Reply
  Bee
  9 oktober, 2014 at 20:10

  Mooie ambitie!! Dat gaat wel goed komen!! Ik lees je in ieder geval supergraag!!

  • Reply
   MamaMaai
   9 oktober, 2014 at 20:43

   Jaaa dat weet ik, je bent een van mijn trouwste lezers denk ik 😉 En dank je voor je lieve reactie!

 • Reply
  Madelon
  9 oktober, 2014 at 22:29

  Interessant. Leuk dat je er over schrijft. Deze zet ik op m’n leeslijst haha.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  10 oktober, 2014 at 10:16

  Klinkt goed. Bedankt voor de review!

 • Reply
  Sas
  11 oktober, 2014 at 09:39

  Leuk boek lijkt me! Ik ken haar site inderdaad…

 • Reply
  Denise
  11 oktober, 2014 at 11:49

  Oh wauw, dat lijkt me een leuk boek! Ik zal hem ook wel willen, iets voor de wishlist 🙂

 • Leave a Reply