Bloggen/ schrijven Mama Maai

Bloggen is leuk.

www.foksuk.nl

www.foksuk.nl

Bloggen is leuk. Bloggen ontspant. Bloggen is een uitlaatklep. Zo zou het moeten zijn voor mij. En dat is het ook. Nog steeds. Sterker nog, bloggen is heerlijk. En ik zou er nog veel in willen groeien. Ja, in mijn blog ook.  Want het is leuk als je wordt gevolgd. Als je van verschillende (onverwachte) kanten hoort dat je wordt gelezen. Dat je ziet dat je door steeds meer mensen wordt gelezen. Dat je groeit. Qua lezers en qua inhoud. Dat mensen het zelfs leuk vinden wat je schrijft. Elke dag mijn ei kwijt op het net. Dingen waar ik om moet lachen, die ik leuk vind of die me bezig houden. Dat jullie dan reageren. Dat is nog het leukste. Berichtjes, mailtjes, app-jes. Soms zelfs een kaartje in de bus. You make my day!!! Echt. En dat kan ik soms zo hard gebruiken.

Door op te schrijven wat ik mee maak, wat er in mijn hoofd omgaat probeer ik wat orde in die enorme chaos in mijn hoofd te brengen. Alles wat ik opschrijf hoef ik niet meer te onthouden. Het werkt soms relativerend en verhelderend. Als je zo je eigen tekst op het papier ziet staan.

Maar bloggen heeft voor mij ook een andere kant. Ik wil meer. Ik wil beter. Beter schrijven. Goed, grappig, leuk, uitdagend, persoonlijk en perfectionistisch.
to blog
Ik zie inmiddels overal een blog in. Door de dag heb ik halve stukken in mijn hoofd al geschreven. ’s Nachts lijkt mijn inspiratie zelfs het grootst. Ik kan het af en toe moeilijk nog loslaten. Ben ik wel leuk genoeg? Zeur ik niet teveel? Leest het wel lekker? Ik heb mezelf een enorme druk opgelegd.

Soms lijkt mijn blog wel mijn baan. Wat doe jij? Nou, ik blog! En dat zou ik best willen hoor. Mijn blog, mijn baan. Graag! Want bloggen is echt leuk. Maar… ja, daar is hij dan, mijn blog is ook mijn hobby. Het moet geen last op mijn schouders worden. Dus… Ik ga proberen me wat minder aan te trekken van wat anderen wel of niet leuk zouden kunnen vinden. Dat weet je immers pas als het tegen je is gezegd, toch? Ik ga proberen voor mezelf de lat wat minder hoog te leggen. Want of iets perfect is weet je immers ook pas achteraf.

Nee, niet proberen, gewoon doen.

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

16 Comments

 • Reply
  Maris
  20 november, 2013 at 22:24

  Heel herkenbaar. Heel erg herkenbaar allemaal!

 • Reply
  Judith
  20 november, 2013 at 22:29

  Ik heb ook vaak al een blogtekst in mijn hoofd of als er iets bijzonders gebeurt bedenk ik dat het leuk zou zijn voor een blog. Maar…..ik heb geen blog en ik gun mij er ook nog geen tijd voor om uit te zoeken hoe het werkt, ooit komt het er van, als jongste naar school gaat heb ik een zee van tijd over. Nog 3 maanden wachten en dan misschien… Blijf vooral door bloggen, ik vind het in ieder geval erg leuk te lezen.

 • Reply
  Petra
  20 november, 2013 at 22:33

  hahaha deze had ik geschreven kunnen hebben. Met als enige verschil dat bloggen al een onderdeel van mijn werk is. Maar inderdaad: niet te veel zelfcensuur toepassen hoor, je schrijft zo lekker eigen! Ik lees je graag, blijf zo doorgaan!

  • Reply
   MamaMaai
   21 november, 2013 at 08:41

   Lief 🙂

 • Reply
  MultiVroon
  20 november, 2013 at 23:09

  Blijf maar lekker jezelf! Als het te gestileerd wordt is het MamaMaai niet meer voor mij hoor!

  • Reply
   MamaMaai
   21 november, 2013 at 08:40

   Dat hoop ik niet, ik doe mijn best. Dank je!

 • Reply
  Dinaz ♥
  21 november, 2013 at 08:39

  Je blog berichtjes zijn altijd erg leuk!!! Ik lees ze met plezier en probeer ook vaak je een berichtje terug te doen. Echte MamaMaai stukjes…je kan zo elke week in een tijdschrift!

  Ik hoop dat je nog veel plezier zult beleven aan het bloggen…wij genieten mee!
  Fijne dag! Niet te veel tobben hé!? X

  • Reply
   MamaMaai
   21 november, 2013 at 08:40

   Lief Dina 🙂

 • Reply
  merula
  21 november, 2013 at 08:57

  bloggen is idd leuk (en moet ook leuk blijven he 😉 Don’t worry!

 • Reply
  Rosanneke
  21 november, 2013 at 09:22

  Jij schrijft zo vaak de dingen die op dat moment bij mij ook spelen, zo grappig! Ik vind bloggen ook heerlijk maar merk bij mezelf dat ik al heel snel dingen van mezelf ga eisen: elke dag updaten, mooier, beter, meer bezoekers…

 • Reply
  Doortje Dartel
  21 november, 2013 at 10:11

  Geniet iedere keer weer van je berichtjes. Blijf gewoon lekker jezelf!

  • Reply
   Bee
   21 november, 2013 at 11:23

   Hoi! Ik herken het wat je schrijft! Ik ben zelf niet zo’n schrijfster, maar vind het leuk om m’n creatieve maaksels te delen, en vaak helpt bloggen me ook om me net een duwtje te geven om wat beter op gang te komen, en vooral: met meer plezier. Ik heb nog weinig volgers, maar inderdaad: het is toch zoooo leuk als er een reactie komt!! Bloggen IS leuk!! Ik lees je schrijfsels heel graag!!

   • Reply
    MamaMaai
    21 november, 2013 at 12:20

    Dank jullie meiden!

 • Reply
  Myrna
  21 november, 2013 at 11:28

  Heel herkenbaar, al had ik dat een hele tijd terug. Het werd bijna een obsessie of zo en toen ging het mij vooral om reacties.
  Nu blog ik alleen als ik dat wil, soms weken niet, soms elke dag. Gewoon omdat ik het wil opschrijven voor mezelf om later terug te lezen en niet zo zeer voor anderen.
  En zo vind ik het ook weer leuk 🙂
  Die uitlaatklep is fijn; lekker doen als jij dat wilt! Meestal merk je ook wel dat de eerlijkste stukjes je het meest opleveren (en dan bedoel ik niet reacties).

  • Reply
   MamaMaai
   21 november, 2013 at 12:19

   Voor mij helpt het juist wel als ik regelmatig blog. Soort van structuur voor mezelf en daarmee dwing ik mezelf ook om na te denken over wat er nou eigenlijk allemaal in mijn kop zit. Maar ieder zijn eigen manier natuurlijk. Ik merk ook inderdaad dat de eerlijkste stukjes het meest opleveren. Voor mezelf en krijg er ook de meeste reacties op. Maar vaak zijn die toch ook wel een beetje eng om te plaatsen vind ik. Moet me er misschien wat meer overheen zetten wat men allemaal van mij denkt 😉

 • Reply
  Mama Krieltje
  21 november, 2013 at 19:53

  Heel herkenbaar.
  *zucht*
  Dat stapje terug doen en de lat minder hoog leggen is best ingewikkeld ook, soms.
  Je doet het goed!

 • Leave a Reply