De kinderen

Blote billen rules

terschelling

Het is bij ons thuis altijd al heel normaal dat de kinderen spaarzaam gekleed gaan, daar hebben we ook al menig discussie met buurtgenoten of omstanders over gehad. Ook met de kinderen zelf trouwens, ze houden gewoon niet van te veel stof om hun lijf en vinden het altijd en overal warm genoeg om een en ander uit te trekken. Fatsoensnormen zijn ze gewoon nog niet zo van op de hoogte en eerlijk gezegd vind ik dat nog wel even best zo. Ik wil de kinderen gewoon niet nu al bekend maken met schaamte, dat komt heus vanzelf wel.

Je wordt niet ziek van kou

Laatst kreeg ik van een buurman te horen dat ik mijn kinderen altijd te koud aankleed. Het was buiten zo’n beetje vergelijkbaar met de temperatuur van nu. De straatkinderen waren ter verkoeling een watergevecht aan het houden. Die van mij liep in een romper en een korte broek. Niks mis mee leek me zo. Daar was hij het niet mee eens. Mijn verweer dat kinderen niks krijgen van kou, als ze het rennend en vliegend al koud zouden krijgen, was hij het ook niet mee eens. Kinderen worden ziek van kou. Ja juist. Lieve buurman, denk wat je denken wilt, maar lees eerst de feiten er anders even over na voor je mij gaat becommentariëren. Dan zal ik verder ook mijn mond houden over jouw dochter die ik met een trui! voorbij zie scharrelen.

In ieder geval… zouden we deze dagen met de kinderen zelfs om het onderbroekje een felle discussies kunnen aangaan. Dat proberen we zo af en toe maar vaker kiezen we er voor om daar niet meer aan te beginnen. Hebben we net de kleine man weer eens zover dat hij zijn luier om heeft, zien we hem een paar seconden later weer in zijn niksie rond huppelen. Geef ze eens ongelijk. Mocht ik nou ergens op een boerderijtje achteraf wonen, zou ik het ook wel hebben geweten met deze temperaturen.

En roept hij drie keer achter elkaar dat hij moet poepen, zit hij te persen tot hij lichtelijk rood aangelopen is, komt de poep er pas werkelijk uit als meneer net een paar minuten van de pot is afgestapt.

Mooi moment voor zindelijkheidstraining

Mooi moment, dacht kleine man om eens wat aan die zindelijkheid te doen. Oh lieve, ik ben daar echt nog niet aan toe. 386 keer met het joch naar de wc toe rennen, wachten tot er niks gaat komen en alsnog de plasjes van de vloer af dweilen. Punt is, hij vindt het mateloos interessant, maar lijkt nog niet altijd echt te snappen hoe een en ander werkt. Die paar druppels die af en toe in de pot belanden lijken meer toeval dan gericht. En roept hij drie keer achter elkaar dat hij moet poepen, zit hij te persen tot hij lichtelijk rood aangelopen is, komt de poep er pas werkelijk uit als meneer net een paar minuten van de pot is afgestapt. Hij moet dus wel. Het begin is er zou ik zeggen maar is hij er echt al aan toe? En ik?

En toch ben ik dan ook weer heel erg trots als meneer net even snel zijn luier af doet, resoluut naar de wc toeloopt, een en ander voorbereidt, opstapt en een grote plas in de pot beland. Snapt hij het dan toch?

Wordt vast vervolgd.

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Simone
  25 juli, 2014 at 12:30

  Oeps we moeten oppassen op onze woorden als buren zijnde voordat je het weet sta je in een blog 😉 . Ach maak je niet druk ieder voed zijn kind op zn eigen manier en wijze op en heeft iedereen een eingen mening. Gelukkig maar anders zou het leven vreselijk saai worden

  • Reply
   MamaMaai
   25 juli, 2014 at 12:52

   Hahaha Simone, ik bedoelde jou niet 😉 Maar was wel in de discussie waar je bij was ja… Meis, voel je niet aangesproken. Je moet doen waar je jezelf prettig bij voelt!

 • Reply
  mamawatdoejenou.nl
  25 juli, 2014 at 12:57

  Die buurman, haha. Hij zal het vast goed bedoeld hebben, maar mensen moeten zich niet zo met iedereen bemoeien. En dat zindelijkheid-traject is zeker iets van de lange adem heb ik gemerkt. Wij huppelen steeds braaf mee naar de wc, vooralsnog zonder resultaat. Maar de aanhouder wint, toch?

 • Reply
  Simone
  25 juli, 2014 at 13:06

  haha ja weet ik en doe ik ook. De opmerking was grappig bedoeld 🙂

 • Reply
  Nicole
  25 juli, 2014 at 13:40

  Pfff sowieso de bemoeienis! Lekker in dat blote gat laten rondlopen! En wat knap zeg…

 • Reply
  Jess
  25 juli, 2014 at 14:18

  Hier ook een streaker in tha house. Tja, ik kan me er ook niet druk om maken. Fijn toch dat ze zo lekker vrij zijn. Sam kan tegenwoordig zelf z’n kleren uitdoen dus het is een hopeloze zaak. Krijgen ze niets van.

 • Reply
  Joyce
  25 juli, 2014 at 21:14

  Ik ben dol op blote billen! Loop zelf ook liever in mijn blootje met dit weer, alleen dan niet buiten, maar dat ligt meer aan andere mensen dan aan mijzelf 😉

  Spannend ook, zindelijk worden! Ik ben benieuwd naar de vorderingen 🙂

 • Reply
  merula
  27 juli, 2014 at 21:27

  lekker toch in je blootje rond rennen!

 • Reply
  Evi
  6 augustus, 2014 at 12:37

  Mijn schoonmoeder vindt ook dat ik mijn zoontje te licht kleed. Dan wrijft ze over zijn armpjes, vraagt hem of hij het niet koud heeft (het kind verstaat het nog niet, laat staan dat hij zou antwoorden…) of in het openbaar zit ze rond te kijken ‘wat de andere baby’s dragen’. Heel irritant! Mommy knows best, is mijn motto! 🙂

 • Leave a Reply