Boeken voor een leuker leven

Boeken die mijn leven leuker maken

Boeken die je leven leuker maken - happy mama

Lezen alleen al maakt je leven leuker, want lezen is fijn. Maar omdat mijn missie is een happy mama te zijn en mijn leven zo fijn en relaxed mogelijk te maken, lees ik veel boeken rondom thema geluk, mindset, duurzaamheid, zelfbeeld. En de boeken waar ik het meest aan had, deel ik met jou.

Hieronder een lijst met boeken die mijn leven leuker maakten en dat van jou vast ook.

Deze boeken maken mijn leven leuker, en misschien dat van jou ook

Ik kies ervoor te lezen op mijn ereader. Dan kan ik lezen terwijl mijn lieve Elin ligt te slapen in het donker en, hij is ideaal mee te nemen waar ik ook naar toe ga. Handzamer dan een stapel boeken in mijn handtas. Maar, dit soort zelfontwikkelingsboeken heb ik dan weer graag in de kast staan. Ik vouw tijdens het lezen ezelsoren op bladzijdes, ik markeer en soms schrijf ik er zelfs in, heiligschennis, weet ik. Het helpt snel terug te vinden wat ik belangrijk vond en welke gedachtes ik er over had.

Lezen is zo fijn omdat:

 • Het een mooie manier is om je hoofd te vullen met iets anders dan je eigen gedachten
 • Je leert er van, sowieso.
 • Het is prachtige me-time
 • Lezen is ontspannend
 • Zelfontwikkelingsboeken zetten je in beweging. Als het goed is. En beweging is goed, het helpt je vooruit.

De boeken in dit lijstje zijn stuk voor stuk boeken waarvan ik zo enthousiast ben dat ik er na het lezen niet over kan ophouden en waarvan ik echt vind dat je ze zou moeten lezen. Puur omdat ik er zelf zoveel aan heb gehad en ik gun dat iedereen.

Opgeruimd – Marie Kondo

Het is niet het eerste boek in deze categorie wat ik las maar wel een van de boeken waarvan ik enorm veel leerde en het jaren later nog steeds toepas.

Het klinkt raar om te zeggen dat de manier van opruimen je leven kan veranderen maar het is echt zo. We hadden ooit zelfs een zolder waar ik gewoon maar liever niet kwam omdat we er nog amper konden lopen. Allemaal spullen die we ooit nog zouden kunnen gebruiken of zonde waren om weg te gooien. Alleen al dat die zolder er zat, zorgde voor een onrustig zeurend stemmetje in mijn hoofd.

Alvast wat tips om te beginnen met opruimen volgens de Konmarie methode

Het is echt mijn hobby geworden spullen door te spitten en een kar vol naar de stort of kringloop te brengen. Elke keer voel ik me een stukje leger. In de positieve zin. Door het lezen van dit boek, leerde ik dat opruimen, niet het verplaatsen van spullen betekend. Ik leerde manieren die voor mij hielpen om spullen makkelijker weg te gooien zodat er minder balast in mijn huis is en daardoor ook in mijn hoofd.

Ik leerde tegelijkertijd dat het fijner leven is als je jezelf omringt met spullen waar je echt blij van wordt, en dat veranderde de manier waarop ik aankijk tegen het aanschaffen van nieuwe dingen. Ik koop nog zelden impulsief en geef minder geld uit terwijl ik (wij) niet het gevoel heb dat ik dingen mis.

Steeds leuker – Jeller Hermus

Je leven steeds leuker maken. Het kan, echt waar. Jelle Hermus laat je op een heel makkelijke manier beseffen dat het niet ingewikkeld is om je leven leuker te maken. Je leven leuker maken gaat je lukken als je kleine haalbare stappen zet richting je doel en je minder laat afleiden door dingen waar je geen energie van krijgt. Namelijk, jezelf goed voelen. Als je jezelf goed voelt, wordt het leven makkelijker en leuker.

Alvast 3 tips om vandaag te beginnen met leuker leven

Ik ben enorm enthousiast over dit boek. Het is simpel, makkelijk en grappig geschreven. Je krijgt direct zin om met jezelf aan de slag te gaan. Het boek steeds leuker past enorm goed bij hoe ik op dit moment de dingen in mijn leven stapje voor stapje steeds leuker, makkelijker en minder stressvol wil maken. Een heel fijn boek als je wil investeren in jezelf goed voelen maar niet weet waar je moet beginnen.

Leven met de Wind mee – Jelle Hermus

Ik was zo enthousiast over de schrijfstijl en de aanpak van Jelle Hermus dat ik na het lezen van ‘Steeds leuker,’ direct ‘Leven met de wind mee’ bestelde. Na het lezen van Leven met de wind mee, besloot ik met mediteren te gaan starten. Mediteren heeft me tot nu toe al zo veel voordelen gebracht dat ik na het lezen van leven met de wind mee, besloot me er verder in te verdiepen.

Dit tweede boek van Jelle Hermus gaat erover minder drama in je leven te ervaren, wie wil dat niet. Hoe kun je ervoor zorgen dat je meer rust ervaart door gedachtes te vergelijken met scheten in je hoofd. Scheten zijn tijdelijk en waaien voorbij. Gedachtes zijn gedachtes en niet perse waar. Besef dat je gedachtes niet serieus hoeft te nemen. En hoe je dat doet.

Oefen alvast met deze 2 gedachtes om je minder druk te maken wat anderen van je denken

Een groot deel van dit boek wordt aandacht besteedt aan waarom mediteren goed voor je is en hoe je daarmee kan starten en hoe je meer innerlijke rust kunt ervaren. Sta je (nog) niet open voor mediteren of vind je het bij voorbaat onzin, dan is dit boek misschien niks voor jou. Wat mij betreft, geef het een kans.

Unfuck yourself – Gary John Bischop

Deze moet erbij. ‘Unfuck yourself’ is geen lieverdje. Zegt keihard waar het op staat. Legt de woorden op de pijnlijke plekken. Want, we belemmeren onszelf, jij ook. We houden onszelf tegen in (persoonlijke) groei. Heel waardevol om te lezen, je leert sowieso, of je het nou leuk vindt om te lezen of niet. Het zet je aan het denken over patronen in gedachtes en handelingen in jouw leven zoals het nu is.

Unfuck yourself laat je nadenken over patronen, zet een spiegel voor je neus. Het is jouw leven, jouw verantwoordelijkheid, doe er wat mee.

Alles is uitvogelbaar – Marie Forleo

DIT BOEK IS FANTASTISCH!!! Lees hier mijn recensie van Alles is uitvogelbaar. Maar echt, Marie Forleo is wat mij betreft een held in haar denkwijze. Alles is uitvogelbaar. Maar echt alles. Als je iets wil, dan kan dat. Je hoeft je niet te laten tegenhouden door patronen en aannames die je jezelf of je omgeving ooit hebben aangeleerd en die je nu voor waar aanneemt. Je hoeft je niet te beperken door de overtuiging dat het niet voor jou is weggelegd, je geen geld of tijd hebt, je een te vervelend leven hebt en alles jou overkomt. Lees dit en ga me jezelf aan de slag. Echt.

Wil je werken aan jezelf maar voel je weerstand, of laat je jezelf door welke reden dan ook tegen houden? Marie Forleo zorgt ervoor dat je super gemotiveerd bent om aan de slag te gaan. Elk hoofdstuk sluit af met oefeningen die je duidelijke inzichten geven en je heel hard laat nadenken over de dingen die jij tegen jezelf zegt en voor waar aanneemt.

Wil jij je leven beter maken, wil je gelukkiger worden, wil je een droom bereiken maar denk je dat dat niet kan? Lees ‘Alles is uitvogelbaar!’ Want alles kan.

Ondertussen lees ik lekker verder, leer ik een hoop bij en blijf ik dingen uitproberen. Deze lijst met waardevolle boeken wordt dus als het goed is steeds langer. Leuk omdat mijn leven daardoor steeds leuker wordt, en misschien dat van jou ook.

Inmiddels bouwde ik zelfs een site rondom mijn projectleukerleven en daar heb ik mijn absolute aanraders rondom cursussen en boeken (ook voor kinderen) in mijn boekenlijst bij elkaar gezet. Ben je benieuwd, neem daar even een kijkje ☺️

Welke boeken moet ik lezen voor een leuker leven


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Boeken die mijn leven leuker maken”

 1. Yvonne avatar

  Ik hou van dit soort boeken! Alles is uitvogelbaar kende ik nog niet, klinkt inderdaad fantastisch!

  1. MamaMaai avatar

   Oh nou, als je van dit soort boeken houdt, dan is dat echt een aanrader. Schrijf deze week nog een aparte review, echt een heerlijk boek. Ze gisteren tegen Merijn dat het een boek is wat je leven verandert, en dat denk ik echt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *