Gelezen

Weer een stapel boeken gelezen

Lezen lezen lezen. Ik lees op het moment echt enorm veel voor mijn doen. Ik wil ontzettend veel anderen dingen ook nog doen maar ik loop continue tegen mijn eigen grenzen op. Naast alles wat op een dag al moet en het soort van bijhouden van achterstallig onderhoud in het huishouden bezoek ik af en toe ter afleiding eens mijn moeder of een vriendin. Verder ben ik nogal snel door mijn energie heen op het moment. Ik kan er enorm van balen maar er gaat niks aan veranderen en het is voor een goed doel dus ik moet me daar maar eens bij neerleggen.

Toch is het super frustrerend want ik zou maar wat graag spammen met leuke verhaaltjes, nieuwe pagina’s laten zien uit mijn bulletjournal, nieuwe knutsel of DIY projectjes die ergens in mijn hoofd zitten uitwerken maar het lukt even niet. En blijkbaar lukt lezen even wel 😉

Dus… ik verslond weer een aantal leuke boeken op mijn e-reader en daar zitten weer een paar tussen die me niet meer gaan loslaten… pfff. Ik las er deze maand 6 en dat is voor mijn doen echt enorm enorm veel. Normaal gesproken lees ik een boek per maand, soms twee en soms maanden niks.

het geheim van mijn man, liane moriarty, thriller, reviewHet geheim van mijn man – Liane Moriarity

Dit is het tweede boek wat ik lees van Liane Moriarity. Aan de eerste, Grote kleine leugen, moest ik best wel wennen maar blijkbaar vond ik hem goed genoeg om een tweede deel te beginnen en daar ben ik heel blij om, want deze was een lekkere om weg te lezen. Ik begin de stijl van de schrijver toch wel te waarderen en mocht ik nog een exemplaar in handen krijgen sluit hij zeker aan in mijn nog te lezen lijstje.

In dit boek lopen verschillende verhaallijnen naast elkaar. Er zitten best wat personages in het boek. Het zal aan mijn verwarde hoofd deze zwangerschap liggen, ik vond het af en toe lastig bij te houden wie wie was. Cecilia haar man is veel weg. Als ze voor haar dochter op de zolder iets moet zoeken, komt ze een brief tegen van haar man. Geschreven net na de geboorte van haar eerste dochter, die inmiddels al een puber is. Op de envelop staat ‘pas lezen als ik dood ben.’ De brief bevat een verschrikkelijk geheim.

Tess komt erachter dat haar man een verhouding heeft met haar nichtje met wie ze samen een bedrijf runnen. Haar wereld staat op zijn kop en ze besluit direct te vertrekken naar haar moeder in Sidney met haar zoontje. Ze schrijft hem in op de plaatselijke school, waar ze zelf als kind ook heeft gezeten. Daar (her)ontmoet ze Rachel, de secretaresse van de school. Rachel haar dochter is vermoord en ze kan dit niet loslaten.

Het geheim van mijn man vind je hier — > Het geheim van mijn man

later als ik dood ben, Ilse Ruijters, roman, psychologische thriller, review, boekLater als ik dood ben – Ilse Ruijters

Elin vraagt zich al jaren af wie haar echte vader is. Om daar achter te komen gaat ze werken als begeleider in een tbs kliniek omdat ze denkt hem binnen het criminele circuit te kunnen vinden. Ze krijgt een patiënt Rem toegewezen als vaste begeleider, waarmee ze een relatie begint. Ondertussen is een van haar collega’s verlieft op haar geworden, die haar wil helpen met haar zoektocht. Via hem komt ze achter informatie.

Ik heb hem uitgelezen. Als ik een boek echt niet leuk vind of ik kom er niet doorheen, beland hij in de kast. Het was een vermakelijk verhaal maar niet direct een aanrader.

Later als ik dood ben vind je hier –> Later als ik dood ben

Voor jou, jojo moyes, roman, boek, reviewVoor jou – Jojo Moyes

Hoe vaak ik deze al voorbij heb zien komen. Hoe vaak ik hem al heb weggelegd omdat ik dacht dat het mijn ding niet zou zijn. Jongens wat zat ik er verschrikkelijk naast. Het is een van de betere verhalen die ik afgelopen tijd heb gelezen. En een van de weinige boeken waar ik echt van moest huilen. Toen ik de laatste bladzijde had gelezen ging ik direct opzoek naar een nieuw exemplaar van deze schrijver, maar heb er nog steeds geen aangeschaft. Iemand een tip?

Louisa woont in een klein stadje bij haar vader, moeder, opa, zus en het zoontje van haar zus om samen de kosten voor het huis te kunnen denken. Ze hebben niet veel en iedereen moet bijdragen. Als ze haar baan verliest in het cafe waar ze zo graag werkt, moet ze solliciteren. Geen enkele baan lijkt goed genoeg. Uiteindelijk als laatste optie krijgt ze een baan aangeboden als begeleider van Will.

Will had een avontuurlijk groots leven maar een ongeluk maakte zijn wereld enorm klein. Hij zit volledig verlamt, vast in zijn rolstoel. Will en Lou lijken het totaal niet te kunnen vinden samen maar Lou heeft het geld wat ze hier verdient kei hard nodig dus ze besluit de zes maanden, die haar contract inhouden, vol te houden. Uiteindelijk komt ze er achter wat Will zijn plan is en probeer ze hem op andere gedachten te brengen door weer avontuur in zijn leven te brengen. Langzaam groeien Will en Louisa naar elkaar toe en ontstaat een hele hechte band.

Ja echt, dikke tranen. Ik kon het niet los laten en las het behoorlijk snel uit.

Voor jou bestel je hier –> Voor jou

klikspaan, A.J. Arlidge, Helen Grace thriller, boek, reviewKlikspaan – M.J.Arlidge

Deel 4 van Arlidge in de serie Helen Grace. Zodra ik er eentje uit heb, klik ik vrij wel direct de volgende naar huis. Heel fijn deze thrillers. Het eerste deel vond ik veruit een stuk beter dan deel 2 en 3 maar deel 4 is er eentje vergelijkbaar aan deel 1. Maar misschien heeft dat ook wel te maken met mijn angst voor vuur.

Elke 24 uur zijn er drie grote branden in de stad. Van elk van deze drie branden is er steeds eentje die dodelijke slachtoffers maakt, een woning. De slachtoffers lijken helemaal niks met elkaar gemeen te hebben, en iedereen zou de volgende kunnen zijn. Wie is deze pyromaan. Tijdens het onderzoek naar deze branden ligt de carrière en het privé leven van Helen onder de loep. Die vervelend journaliste breekt hun pakt en gaat haar niet met rust laten.

Kom maar door met dat volgende deel, ik kan niet wachten 🙂

Klikspaan bestel je hier –> Klikspaan

de jongen die zijn vader zocht, john Boyne, oorlogsroman, boek, reviewDe jongen die zijn vader zocht – John Boyne

Er was een periode dat ik boeken over de oorlog verslond, ik vond (en vind) als die verhalen zo enorm indrukwekkend. Het geeft een beetje een kijke hoe mijn eigen opa’s en oma’s een periode in hun leven hebben doorgemaakt, dat voelt ongelofelijk onvoorstelbaar.

Als Alfie vijf wordt, meldt zijn vader zich aan als soldaat in het leger. Hij beloofd voor de kerst weer terug te zijn, zoals wordt voorspeld in het dorp. Alfie weet niet waar zijn vader is en zijn moeder laat er niks over los. Hij vind de geheime brieven die zijn vader naar zijn moeder stuurde maar die stoppen met komen. Om zijn moeder te ondersteunen gaat hij in het geheim werken als schoenpoetser op het station. Daar ontdekt hij iets. Alfie inmiddels negen, heeft een missie. Een zeer geheime, hij gaat zelf op zoek naar zijn vader.

Uhhh… het is een mooi verhaal maar voor mijn gevoel zat er te weinig diepgang in, het verhaal loopt te gemakkelijk en te voorspelbaar.

De jongen die zijn vader zocht vind je hier –> De jongen die zijn vader zocht

het rosie project, Graeme simsion, roman, boek, reviewHet Rosie project – Graeme Simsion

Don heeft het syndroom van Asperger, is superintelligent en op zoek naar een vrouw. Dat gaat hem niet zo makkelijk af en hij maakt een vragenlijst om een ideale vrouw te vinden die aan al zijn criteria voldoet. Hij noemt zijn zoektocht het echtgenote project. Zijn beste en enige vriend, helpt hem bij de selectie en brengt hem Rosie op zijn pad. Rosie heeft hulp nodig en zowel Rosie als Don zijn er snel over eens dat ze voor elkaar geen echtgenote materiaal zijn. Maar Rosie verstoort wel zijn zoektocht.

Een echt heerlijk boek. Het leuke van mijn ereader is dat er nu allemaal boeken op mijn pad komen die ik normaal gesproken niet zo snel zou pakken. Echt leuk om eens wat andere zijstraatjes te nemen. Ik ben blij dat ik deze gelezen heb, niet zo zwaar, lekker vlot leesbaar, grappig en ben heel benieuwd naar ‘het Rosie effect.’

Het Rosie project vind je hier –> Het Rosie project

Gerelateerd:

Wil je Mamamaai blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina of via instagram 🙂

Note: in dit artikel zijn affiliatie links verwerkt. Mocht je besluiten via die link wat te bestellen, dan krijg ik daarover een kleine vergoeding. Daarvoor betaal jij uiteraard niks extra’s. Alvast bedankt 🙂

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply