boeken bucket list

Boeken wishlist zomer 2015

boeken bucket list Hoe vaak ik me al niet heb voorgenomen meer te lezen. Zeker toen ik er na een hele zware eerste anderhalf jaar van peuter achter kwam dat het voor mij zo’n beetje het enige was wat me hielp bij in slaap vallen. Omdat ik het voortdurende malen in mijn kop eens tot bedaren kon brengen door in een andere wereld te stappen. En toch lukt het me niet. Ik gun mezelf er simpelweg gewoon de tijd niet voor. Het is trouwens nu ook niet meer nodig. Mijn slapeloosheid dit moment heeft weer een andere oorzaak. Iets met een baby.

Waarom lukt dat dan niet? Hoe moeilijk kan het zijn. In plaats van uitgeblust aan het eind van de dag doelloos rond zappen voor de tv en dan maar genoegen nemen met één of ander suf programma waar je eigenlijk niet op zat te wachten omdat er verder toch niks anders op de buis is. Leve de zomer programmering. Lees een boek. Als ik me elke avond een paar bladzijdes zou gunnen in plaats van mijn tijd verdoen met beeldbuisstaren, zou mijn leven er een stuk gelukkiger uit zien. Ja echt, dat geloof ik absoluut. Al twijfel ik ook of we toch niet eens moeten gaan Netflixen.

Maar waarom doe ik dat dan niet? Tja uhm…. Geen idee. Echt werkelijk, ik kan geen enkel zinnig antwoord geven. Behalve dat ik vaak pas ga lezen als ik echt gegrepen ben door een boek of er een boek is wat ik in bezit heb wat ik dolgraag wil. En misschien ook omdat ik in een boek ben begonnen wat ik graag uit lees omdat ik het bijzonder vind maar er toch niet heel goed doorheen kom. Dat verzuurd altijd toch een klein beetje (boel) mijn leesplezier.

Vroeger, vroegah… Toen ik gewoon nog net als ‘normale’ mensen een baan had en elke dag aan het forenzen was, kocht ik bijna elke week 2 boeken voor in de trein. Regelmatig moest ik echt op zoek naar iets wat me aansprak omdat het leek alsof ik alles al gelezen had. Das dan weer het andere uiterste misschien. Alleen daarvoor zou ik weer een baan zoeken waarvoor ik met de trein moet. Even de kop in andermans zaken steken. Tegenwoordig als ik eens een boekenwinkel in stap, denk ik dat ik er wel honderden euro’s tegelijk zou kunnen uitgeven.

Maar ik dacht, ik stel mezelf een doel. Ik ga de boeken noteren die ik deze zomer wil lezen. Gewoon omdat ik lezen zo fijn vind en ik blijkbaar echt een schop onder mijn (steeds slanker wordende, jazeker) gat nodig heb. Punt is alleen, welke?

Een aantal heb ik al in huis. Omdat ik toch weer de verleiding van de boekwinkel niet kon weerstaan. Man keek eens op de rekening, per ongelijk precies toen ik daar net veel te veel geld had uitgegeven. Ai.

Boeken wishlist 2015

Geen gezeur, meer wijn ~ Anna, Caro, Esmee www.wineup.nl
♠ Kom hier dat ik u kus ~ Griet op de Beek
PAAZ ~ Myrthe v/d Meer
♠ Een keukenmeiden roman ~ Kathryn Stockett
♠ Onder water ~ Alice Hoffman
Het meisje in de trein ~ Paula Hawkins
♠ Grijs gebied ~ Marion Pauw (Boekenweek geschenk)

Ik vind dit zelf nogal een bescheiden stapeltje. Liefst zou ik er een mega lange lijst van maken maar laten we eerlijk zijn, ik moet eerst maar eens zien dat ik er überhaupt eentje kan gaan afstrepen. Helaas (ofzo) is lezen namelijk niet mijn enige hobby. Toch jammer, al die luxe problemen. En dan zijn er natuurlijk nog een hele hoop die ik niet in mijn bezit heb en die ik ook echt moet moet moet lezen. Maar uhm… er was iets met tijd.

Ik ga dit gewoon doen mensen. En dan volgt er mogelijk weer een nieuw lijstje.

Welk boek moet ik mee beginnen? En welk boek staat hier niet bij wat absoluut de moeite waard is in te duiken. Let me know. Kan alle tips gebruiken.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

7 reacties op “Boeken wishlist zomer 2015”

 1. Kim avatar

  Op PAAZ na heb ik de boeken op je wishlist niet gelezen, maar kan je wel vertellen dat PAAZ een enorme aanrader is!

 2. Dina avatar

  PAAZ en Een Keukenmeiden Roman heb ik ook gelezen, aanraders hoor. Er is ook al een vervolg op PAAZ (het heet UP volgens mij), maar die heb ik nog niet gelezen.

 3. Puck avatar

  Ik ken de site van wine-up alleen, het boek niet. Maar vind de site hilarisch. Als dit allemaal korte verhalen zijn zou ik daarmee beginnen, dan heb je niet het probleem dat je niet kunt slapen omdat je je boek niet weg kunt leggen…

 4. Nanouk avatar
  Nanouk

  Lezen is heerlijk! Ik hou van fantasy boeken, aan je lijstje te zien jij mogelijk niet dus heb geen boekentips voor je, maar wel een andere: neem geen netflix en doe de TV de deur uit 😉 Veel lees plezier!

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Haha ja daar denk ik best vaak over na maar heb ook nog met een man te dealen dus tv de deur uit gaat niet gebeuren 😉

 5. Kathleen avatar

  En gaan met die banaan! Ik doe echt niets liever dan lezen en ik verslind boeken. Ik zit dan natuurlijk nog wel met een baan waar ik naartoe moet met de trein. 😉

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Jij mazzelaar 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *