Gelezen

Boekreview: De koffer van mevrouw Sinclair

louise waltersErgens vorig jaar bedacht ik me dat ik mezelf wel een doel wat lezen betreft kon opleggen en ik besloot dat 50 boeken voor mei 2017 wel een haalbare optie moest zijn en plantte dit nobele voornemen op mijn DZP lijst. Blijkbaar had ik toen al door dat lezen niet mijn hoogste prioriteit zou zijn de komende jaren en probeerde de lat voor mezelf laag te leggen. Maar het was nog erger met mij gesteld en vanaf dat moment las ik wel geteld 2 boeken. Namelijk het blogboek en Genesis waar ik eigenlijk nog een review over wilde schrijven maar nog niet aan toe kwam. Ik begon nog in verschillende andere boeken maar kwam over het algemeen niet verder dan de eerste paar bladzijdes. En dat terwijl lezen zo fijn is. Als ik lees hoef ik me zo eens niet bezig te houden met mijn eigen sores en kan me helemaal opsluiten in de levens van anderen. Maar dat is ook direct het lastige eraan, veel tijd om mezelf op te sluiten heb ik gewoon niet. Makkelijker is om ’s avonds na de kinderen in hun bed gemikt te hebben, op de bank te ploffen en doelloos wat series af te zappen.

Tot nu.

Ik had het boek ‘de koffer van mevrouw Sinclair’ van Louise Walters al een poosje op mijn to read list staan. Puur en alleen omdat op de cover staat ‘voor de liefhebbers van het familieportret‘. Ik vond dat boek zo indrukwekkend, dat ik besloot dat ik deze dus ook moest lezen. Dit boek is het debuut album van Louise Walters. Ik las hem in een paar dagen uit, het leest vlot weg.

In het kort:

Roberta werkt in een oude boekenwinkel van Philip. Op een dag krijgt ze van haar vader een koffer met oude boeken die van haar oude oma ‘Babunia’ Dorothea zijn geweest. Haar oude oma van 109 die wat verward begint te raken. In de koffer vindt ze een brief een aan haar opa. De gegevens in de brief lijken niet helemaal overeen te komen met de gegevens zoals zij ze kende, zetten haar echter aan het denken en ze gaat op zoek naar de waarheid.

Ondertussen speelt er nog een verhaallijn. Die van Dorothea toen ze nog jong was. Dorothea is getrouwd met Albert. Ze krijgen samen 5 miskramen en een doodgeboren kindje. Het ongeluk lijkt aan haar kant te staan. Albert verdwijnt voor werk als soldaat in de tweede wereld oorlog en Dorothea blijft alleen achter. Ze krijgt de zorg voor twee meisjes. Dan ontmoet ze de Poolse majoor Jan Pietrykowsky. Met hem ontstaat een liefdevolle briefwisseling. Dan neemt haar leven opnieuw een grote wending. Een leven vol geheimen.

Wat is het geheim van Babunia en wie is mevrouw Sinclair?

Het boek neemt je mee naar het Engelse platteland in tijden van de tweede wereld oorlog. Ik schijn te houden van boeken met wat geschiedenis. Een mooi boek vind ik maar zeker niet hartverscheurend, zoals verschillende keren te lezen is op de achterflap, eerder verdrietig of triest. In ieder geval niet als het boek wordt genoemd met ‘het familie portret’. Maar zeker wel het lezen waard.

[bol_product_links block_id=”bol_556afa3acb764_selected-products” products=”9200000025901181″ name=”de koffer van mevrouw sinclair” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  9 januari, 2015 at 11:10

  Bedankt voor de review! Ik houd niet zo van dit genre boeken, maar ik heb nu een goede indruk van het boek!

 • Reply
  Wytske
  10 januari, 2015 at 22:16

  Ja, lezen is zo héérlijk… Maar ik kom er ook alleen nog aan toe op vakantie. Zonde, want het je verliezen in een boek en je inderdaad af kunnen sluiten van de wereld is zo fijn soms. Maar met kinderen is die mogelijkheid er maar zeer sporadisch ;-).
  Ik wil het ook echt weer vaker gaan doen! Dus bedankt voor de review!

 • Leave a Reply