Gelezen

Boekreview; Meisje in de trein – Paula Hawkins

Paula Hawkins, meisje in de trein, boekreview, recensie, thriller, gelezenIk zal direct met de deur in huis vallen. LEZEN dat boek. Tenminste, als je van spannend en niet zo voorspelbaar houdt. Het begint al met de titel en het onderschrift ‘je kent haar niet, maar ze weet precies wie jij bent.’ Ik werd direct op een bepaald spoor gezet (mensen, wat een geniale woordspeling;)). Het eerste stuk van het boek vond ik verwarrend. Niet vervelend trouwens. Wat alles te maken heeft met de hoofdpersoon en het wisselen van tijd. Goed de datum in de gaten houden dus. Na ongeveer een derde van het boek gelezen te hebben werd het rete spannend.

Het meisje in de trein van Paula Hawkins

Dat mensen een dubbel leven kunnen leiden vind ik altijd enorm intrigerend. Beangstigend eigenlijk. Je hoort het regelmatig op tv. ‘Hij leek zo normaal, het was zo’n goede jongen, niemand zou dat achter hem hebben gezocht…’. Nou moet ik toegeven dat ik niet bepaald een goede leugenaar ben. Bij een leugentje om bestwil voel ik me de hele dag beroerd. Zei ik vroeger wel eens dat ik ziek thuis bleef van school of werk was ik altijd bang dat er iemand zou aanbellen om het te controleren. Bij iets grotere leugens moet je dus gaan onthouden tegen wie je wat zegt. Je zou het bijna zelf moeten geloven anders word je gek, nietwaar? Bij dat soort verhalen betrap ik mezelf er altijd op dat ik even mijn eigen leven onder de loep neem. Man is namelijk ook zo’n ontzettend betrouwbaar typje. Zo eentje waarvan iedereen zegt dat hij dat nooit zou doen. Wat dan ook. En dat geloof ik ook met heel mijn hart. Maar denkt niet iedere vrouw dat van haar eigen echtgenoot?

Anyway, ik dwaal af. Meisje in de trein dus. Van Paula Hawkins. Dat boek wat er voor wist te zorgen dat ik weer eens veel te laat naar bed ging. Elke keer tegen man zeggen die naast me stond wortel te schieten dat ik het hoofdstuk nog even moest aflezen en het dan niet kunnen na laten stiekem snel ook nog even het volgende hoofdstuk te lezen. En gewoon s ochtends bij de ochtend ellende van het opstarten met dirie hongerige wolven persee het plot moeten lezen omdat ik niet meer kon wachten tot de middagtuk. En dan natuurlijk balen dat de laatste bladzijde is geweest. Hè gadver het boek is uit. Ik geloof dat ik dat altijd zo’n enorme domper vind…

Waar gaat het over?

In het boek worden drie verhaallijnen gevolgd. Die van Rachel, de hoofdpersoon. Een jonge meid die door problemen met haar ex aan de drank is geraakt en daardoor alles is kwijt geraakt. Om de schijn op te houden en omdat ze het fijn vindt, reist ze nog dagelijks naar Londen en terug. De trein stopt elke dag voor het sein langs een rij woningen. Door één van de woningen raakt ze geobsedeerd. Een van de andere woningen was vroeger van haar en haar ex, die daar nu woont met zijn nieuwe vrouw en kind. Dan ziet ze iets veranderen in de situatie bij het huis en ook al kent ze in werkelijkheid de bewoners niet, ze vindt dat ze daar wat mee moet.

Megan woont samen met Scott. Scott heeft een vurige kinderwens, Megan juist helemaal niet. Ineens verdwijnt Megan met een groot geheim.

En dan Anna. Moeder van kleine Evi, en de nieuwe vrouw van Tom, de ex van Rachel. Anna voelt zich ernstig bedreigt door Rachel die maar niet van haar ex losgeweekt lijkt te komen.

Na het vorige boek wat ik las ‘Lieve mama’, vond ik dit boek juist een heel verassend en onvoorspelbaar einde hebben. Ik denk dat ik van af nu anders naar de forenzen in de trein zal kijken. Of misschien doen we het allemaal altijd al. Een dikke aanrader weer. Heerlijk voor de zomervakantie.

[bol_product_links block_id=”bol_55a228786abe4_selected-products” products=”9200000040419290″ name=”meisje in de trein” sub_id=”boeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Deze bovenstaande link verwijst naar Bol en als je daar wat besteld, krijg ik daar een mini percentage van. Lieef!!!

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Dalinka
  12 juli, 2015 at 15:42

  Een tijd terug zag ik dit boek in de winkel liggen en nu hoor ik er zoveel goeds over. Toch binnenkort maar eens gaan halen, want ik ben erg benieuwd!

 • Reply
  Dina
  13 juli, 2015 at 10:57

  Echt niet voorspelbaar? Dan ga ik deze week nog kijken of ik het boek kan krijgen. 😀

 • Reply
  Sytse
  13 juli, 2015 at 21:20

  Dat lijkt me een prachtig boek!! Ik zit nu middenin Boy 7, ook zo’n fantastisch exemplaar.

  • Reply
   MamaMaai
   14 juli, 2015 at 19:34

   Ga ik opzoeken thanx

 • Reply
  Nicetobeout
  14 juli, 2015 at 12:11

  Ik heb dit boek ook net gelezen en ben ook fan!! Mijn favo schrijfster Tess Gerritsen raadt dit boek aan en dat is niet voor niks. Zeker niet voorspelbaar idd!

  • Reply
   MamaMaai
   14 juli, 2015 at 19:32

   Oh echt, wist ik niet. Tess Gerritsen is toevallig ook mijn nummer 1 schrijfster. Zodra ik de kans krijg, neem ik haar nieuwe boek mee 🙂

 • Reply
  lielebeesje
  14 juli, 2015 at 21:31

  Ik kreeg dat boek voor mijn verjaardag en heb het ook net uitgelezen. Ik ben fan! (Al vond ik het einde op een bepaald moment toch niet meer zo heel erg onvoorspelbaar, maar ach …) Ik heb het trouwens grotendeels in de trein gelezen, akelig toepasselijk. 😉

 • Leave a Reply