taarten

Brandweer Sam taart voor Siem

brandweer sam taart, kit kat cake, verjaardagstaart jongen, vier jaar

Het gaat toch verdorie een tijd worden dat ik wat minder verjaardagstress ga hebben. Ik neem me netjes voor na elke kind wat weer een jaartje gegroeid is dat ik het anders ga aanpakken, met stip op één DE taart. Maar Siem was zo enorm volhardend dat hij graag een brandweertaart wilde en riep dat bovendien al maanden dat ik weer eens zwichtte. Een brandweer Sam taart voor mijn jarige ventje dus.

brandweer sam taart, kit kat cake, verjaardagstaart jongen, vier jaar
brandweer sam taart, kit kat cake, verjaardagstaart jongen, vier jaar

Het idee dat ik er niet anderhalve dag aan wilde besteden bleef wel hangen. In eerste instantie was ik gewoon van plan een cake te kopen en die als brandweerauto te transformeren maar fondant en ik zijn niet direct een geslaagde combinatie, bovendien vind ik het ook niet zo lekker.

Gewoon een wat simpeler exemplaar dus. Dat is wel gelukt. Daarmee vind ik zelf dat het niet mijn grootste meesterwerk is geworden maar ben ik alsnog wel tevreden. De jarige job heeft hem geheel naar wens gekregen. Ik denk eigenlijk dat het er gewoon aan ligt dat de smaak van mijn jongens wat anders zijn die die van mij. Ik hou zelf liever van die hysterische felle kleurtjes taarten maar zij vinden dit een veel betere optie.

brandweer sam taart, kit kat cake, verjaardagstaart jongen, vier jaar

Nu ben ik er alsnog heel wat uren mee bezig geweest, blijft er in het bakken zelf toch wel wat tijd zitten maar ik ga uiteraard niet naast de oven zitten wachten dus dat kon ik rustig combineren met een kopje koffie, een spelletje met mijn mannetje en wat klusjes die nog moesten worden gedaan voor het feest aanbreekt. En zowaar was ik eigenlijk best snel klaar.

Zie mij ook een beetje een speelgoed op taart afwijking hebben maar daarmee slaan we twee vliegen in één klap. Zij weer een cadeautje en ik hoef niet te ingewikkeld te doen. Zit ik direct in het thema.

brandweer Sam taart, verjaardag kind, verjaardagstaart jongen, vier jaar, kit kat cake

Ik vind het ongelofelijk te geloven dat Siem alweer vier is. Daarmee dus binnenkort alweer drie kinderen op de basisschool. Ik hoef niet te zeggen dat de tijd enorm voorbij vliegt, ook al kan ik de tijd soms voorbij willen spoelen en ze wel groter kijken, soms is drie kinderen opvoeden ook gewoon echt een hele uitdaging, of zeg rustig pittig zwaar. Maar in the end, hou ik zo enorm veel van ze, geniet ik zo van hun aanwezigheid en blijken alle clichés enorm waar, overall vliegt de tijd enorm, daar zijn we inmiddels achter.

Brandweer Sam taart:

* biscuit mix van funcakes
* Eieren
* Botercreme van Funcakes
* Bakboter
* Banketbakkersroom
* Fondant rood geel oranje
* Kitkat
* brandweer Sam auto

Brandweer Sam taart, kit kat taart, verjaardagstaart jongen, kinderverjaardag
  1. Ik bakte de cake volgens voorschrift op de verpakking. Uiteindelijk maakte ik twee cakes van .. cm doorsnede en sneed deze beide door midden.
  2. Ik smeerde het eerste deel met botercreme en room, daarop ging weer een plak cake die ik besmeerde met botercrew, weer een plak cake die ik besmeerde met botercreme en cake.
  3. Vervolgens smeerde ik rondom de hele taart in met botercreme en plakte rond de hele zij kant kit kat die ik in drieën had gesneden volgens een trapje zodat het echte steentjes lijken.
  4. Met rode en oranje fondant maakte ik vlammetjes en die plakte ik met (is is weer) een heel klein beetje botercreme rondom de bodem.
  5. De gele fondant letters maakte ik door lettervormpjes van de xenos te gebruiken.
  6. Brandweer Sam in volle glorie er boven op en tada!!!!

Voor het eerst maakt ik gebruik van bakkersroom en dat maakte de taart wel echt een heel stuk beter. Eetsmakelijk 🙂

Ik ben enorm fan van de mixen van funcakes, die sla je in bij de leukste taarten shop. Daar kun je echt alles vinden wat je nodig hebt om een mooi exemplaar te bakken.

Gerelateerd:
* minecraft taart
* Eenhoorn regenboog taart
* Lego taart
* Kit kat berentaart
* Clowntjes taart
* Dino taart
* melkvrije kwarktaart
* paardentaart  

NB. in deze post zijn affiliatielink verwerkt. Koop je iets via deze link, dan krijg ik daar een vergoeding voor. Daarvoor betaal jij niks extra’s 🙂

Wil je Mamamaai volgen? Facebook, instagram, pinterest

brandweer sam taart, kit kat cake, verjaardagstaart jongen, vier jaar

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply