Mama Maai

Bucketlist

Nieuwe map99Ik denk er al een tijdje over na. Wat nu? Het overviel me ineens toen ik 30 werd. 30! Man. Ja. Daar gaan we het dus even niet over hebben. Jongens… ik ben nog lang niet op de helft. Ik dacht dat ik wel zo’n beetje had bereikt wat ik wilde bereiken. Hoe suf. En echt, hoe had ik dat überhaupt kunnen denken. Mijn lijst lijkt wel langer dan ooit.

Lijstjes, ik hou van lijstjes. Ja sorry. Gewoon makkelijk. Ik zet hem ook als pagina. Zie je veel in blogland inmiddels. Ik weet het. Niet perse origineel dus. Gewoon een heel goed idee. Moet dat. Ja, kan ik er vaak naar kijken. En hem aanvullen want hoe langer ik blijf zitten, hoe langer hij wordt.

Komt ie, in willekeurige volgorde:

 1. Marathon lopen. Niet lachen. Misschien eerst een halve? Of laat ik me eerst richten op de dam tot dam.
 2. Vet goed worden in badminton. Geen gezeur en gezeik meer over mijn niet lichtvoetigheid en wortelschieten op de baan.
 3. Boek schrijven. Maakt niet uit waarover. Kinder, columns, desnoods een kookboek. Ooit komt er een boek van mij op de markt.
 4. Geld verdienen met schrijven. Column in een goed gelezen tijdschrift ofzo. Nog meer gezeur en gezanik van Mamamaai, heerlijk toch? Kan trouwens ook over andere dingen zeuren, geen probleem. Zeg het voort.
 5. Me enigszins fit voelen. Gewoon niet moe, weer blij en vrolijk. Working on it.
 6. Cursus mindfulness. Jaaaa!
 7. Uit mijn comfort zone stappen. En dan een keer echt goed. Iets doen wat ik echt eng vind. Bungeejumpen of gewoon eens iemand keihard de waarheid zeggen ofzo.
 8. Nog een keer (of heel vaak) mijn voetjes op een ander continent. Liefst Australië en Nieuw Zeeland oid. Zo puur natuur mogelijk. Gewoon met rugzakje en een tent. Met kinderen en man. Echt niet dat kinderen een beperking zijn.
 9. Mijn kunst verkopen. En bergen nieuwe kunst maken in eigen atelier.
 10. Een avond ouderwets stappen met mijn vriendinnen en me geen seconde druk maken over het thuisfront.
 11. Een lang en romantisch weekend weg. Zonder kinderen. Man mag mee. Dansen in de regen en kussen onder de sterren of zoiets.
 12. Bergen nieuwe kinderen maken. Ja echt. Ik hou van kinderen, en ik (lees we) maak gewoon hele leuke kinderen. Aan bepaalde delen van het maken heb ik echter een stront hekel.
 13. Cursus fotografie. Leren echt mooie foto’s te maken. Mijn camera nu eens echt leren kennen. Geen foto’s meer op standje automatisch.
 14. Cursus weet ik veel wat. Ik doe graag nieuwe cursussen en opleidingen. Ik doe het nooit. Maar wel graag.
 15. Leren koken. Verantwoord, lekker en goed voor de portemonnee. Ik voel me nu al de held, liefde gaat nog altijd door de maag nietwaar?
 16. Mijn eigen home sweet home. Een gezellig huisje. Op materieel vlak uiteraard. Nieuwe keuken, nieuwe badkamer en als we dan toch bezig zijn ook maar meteen het toilet.
 17. De kinderen moeten nog volwassen worden. Grootste uitdaging van de lijst?
 18. Leren duiken. Jaaaa!!! Liefst ver weg rond een eiland met naam die niet uit te spreken valt met blauwe zee, witte stranden en fel gekleurde onderwaterwereld.
 19. Grootschalige actie opzetten voor een goed doel en belachelijk veel geld ophalen. Ik zag dat bij iemand. Bij wie ook al weer? Dat wil ik ook! Man, dat zou een voldoening geven.
 20. Boerderijtje kopen. Met schapen, geiten, een varken en kippen. En een hele grote moestuis. Jaaaa!
 21. Groene vingers kweken en mijn kleine, vieze beestjes angst overwinnen. Voor die moestuin.
 22. Iemand blij maken. Gewoon zomaar.
 23. Geen suiker eten. Gewoon eerst eens een maand ofzo. En voelen wat dat dan met me doet. Nee echt, dit zal hoogst waarschijnlijk een grotere uitdaging zijn dan punt 16.
 24. Workshop bonbons maken. Ja, zie je nou wel. Chocolade is gewoon echt het antwoord op alles.
 25. Moooie blog. Lay out enzo. Hij is toch al mooi? Nee nog mooier. Je dacht toch niet dat hij zo al af was. Toch?
 26. Flash mob organiseren. Jaaa, dat lijkt me tof.
 27. Een hond. Ik wil een hond. De uitdaging zit hem in het overhalen van man.
 28. Een dierproefvrij huishouden. En liefst ook fairtrade en goed voor de planeet.
 29. ….

Wordt vervolgd…

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Maris
  26 november, 2013 at 08:55

  Ja ik heb ook een bucketlist, maar er staat tot dusver nog maar 1 ding op. Een Road Trip maken! Hihi!

  • Reply
   MamaMaai
   26 november, 2013 at 10:02

   Neee Maris, kan me echt niet voorstellen. Iets dieper graven hoor. Er zijn toch wel dingen die je nog heel graag wil doen?

 • Reply
  Petra
  26 november, 2013 at 10:00

  hahaha geweldig, misschien moet ik ook eens zo’n bucket list maken, wedden dat ik dan ook opeens weer doelen heb om te behalen?
  Leuk lijstje, succes met de uitvoering!!

  • Reply
   MamaMaai
   26 november, 2013 at 10:03

   Ook blogje voor jou dan?

 • Reply
  Gwen
  26 november, 2013 at 12:26

  Leuke lijst zeg! Dat zonder suiker is echt zo moeilijk niet, trust me. Ze hebben ook heerlijke megapure chocolade van Vivani, vult goed, geweldig in baksels en bijna suikerloos en echt puur van smaak 😉 Dat dus haha. Als je de truc hebt om je fit te voelen, niet moe en energiek: please, share! En verder: heel veel succes! Ook ik ben vd lijstjes, de Day Zero Lijst momenteel, nog zo’n 80 doelen te gaan. Zucht.

 • Reply
  mw ekster
  27 november, 2013 at 22:38

  Een mooie lijst! Doe mijn maar ook een boerderij:-). Ik ben al over de 30:-0, en ik heb geen lijst. moet ik wel doen, de tijd vliegt!

 • Reply
  Myrna
  28 november, 2013 at 14:24

  Super om te lezen! Maakt niet uit of je het gaat doen, maar het geeft energie – zo bezig zijn met dormen, plannen. Heel herkenbaar!

 • Reply
  Sandra
  17 januari, 2014 at 14:00

  Klik net via Bloglovin je blog aan en ontdek meteen
  je bucketlist! Leuk! Ben zelf een aantal jaren
  geleden ook begonnen en heb inmiddels heel
  wat door kunnen strepen, ben benieuwd naar
  jouw vervolg! Leuk om je te kunnen lezen…

 • Leave a Reply