Gemaakt door mij

Ik gebruik mijn bullet journal tegenwoordig anders

bullet journal, dagboek, herinneringen, creatief, leuchttrum 1917, hand lettering, journalling, bujo, herrineringen pagina, Mijn vorige bullet journal raakte helemaal vol en dat is best wel speciaal want ik kocht in mijn leven al heel wat notitieboekjes maar schreef er denk ik nog nooit eentje van voor naar achteren vol. Deze was vooral gericht op agenda zijn en lijstjes bijhouden zodat alles wat ik moet onthouden en belangrijk vond bij elkaar in 1 boekje te vinden is en ik sta nog helemaal achter dat systeem want het werkte heel goed voor mij. Ik schreef er zelfs een heel enthousiaste post over dat ik geen agenda meer ging bijhouden en dat doe ik nu al een aantal maanden niet meer maar ik twijfel nu toch wel een beetje of ik dat ding toch mis. Ik ben er nog niet uit.

Bulletjournal als dagboek

Ik vind het echt heel fijn van het systeem zoals ik het gebruikte, dat je het helemaal kan indelen op de manier zoals dat voor jezelf prettig werkt. Dat alles wat ik wil onthouden en bewaren bij elkaar staat in één notitieboekje. Dat ik zowel mijn lijstjes als mijn afspraken bij me heb.

bullet journal, dagboek, herinneringen, creatief, leuchttrum 1917, hand lettering, journallingbullet journal, dagboek, herinneringen, creatief, leuchttrum 1917, hand lettering, journallingEn ik schreef ook heel enthousiastst dat een bullet journal van mij liever niet zo’n creatieve uitspatting hoefde te zijn want dat zou ik niet gaan volhouden en bovendien heb ik daarvoor een art journal. Ik wilde gewoon heel snel dingen kwijt kunnen en daarvoor niet eerst een tijd bezig te zijn mooie pagina’s te maken. Maar toch ben ik het anders gaan doen. Uhh, waarom dan?

Wat is nou echt belangrijk

Ik wil heel graag een heleboel stappen terug gaan zetten. Ik ben nog al een jachtig persoontje. Wil altijd alles, moet altijd van alles, altijd te druk, nooit tijd. En daar heb ik op het moment zo de pest in. Ik wil dat dus anders. Blijkbaar zit ik op zo’n punt in mijn leven dat ik dingen ga overdenken en tot de conclusie kom dat het best wel een beetje anders kan. Wat is nu allemaal echt belangrijk. Zware kost 😉

bullet journal, dagboek, herinneringen, creatief, leuchttrum 1917, hand lettering, journalling bullet journal, bullet journal dagboek, herinneringen, creatief, leuchttrum 1917, hand lettering, journalling, herinneringen pagina, weekly

Herinneringen van het gezin

Vroeger was er een tijd dat ik dagboek na dagboek volschreef. Het was een manier voor mij om dingen uit mijn hoofd een plek te geven en de dingen die ik wilde te onthouden. Door het op te schrijven hoeft het een minder grote ruimte in mijn hoofd in te nemen. Ik heb nu juist de behoefte om alle leuke dingen en mooie momentjes met mijn gezin ergens kwijt te kunnen.

Daarvoor had ik altijd mijn blog maar ik merk dat ik de privacy van mijn kindjes steeds meer probeer te beschermen en niet alles meer met de hele wereld wil delen.bullet journal, bullet journal dagboek, herinneringen, creatief, leuchttrum 1917, hand lettering, journalling

Toch wil ik heel graag wat meer gaan bijhouden van ons gezin. Al jaren heb ik een boekje waarin ik elke dag een zin schrijf. Het is echt zo onwijs leuk om al die belangrijke en onbelangrijke dagelijkse dingetjes terug te lezen. Liever zou ik nog net wat meer kwijt kunnen en daarvoor wil ik plek maken in mijn bullet journal. Dus. Ik schafte een mooie nieuwe aan, een Leuchtturm 1917  * in plaats van een MUS omdat deze net wat kleiner is en beter in mijn tas zou passen. Bovendien vind ik het super fijn dat er een elastiekje omheen zit die het handeltje bij elkaar houdt, want ik verzamel nog al wat troep en briefjes.

Alles wat ik wil onthouden bij elkaar

En daarin wil ik ook graag mijn lijstjes bijhouden. De dingen die ik wil onthouden uit bijvoorbeeld boeken die ik lees. Maar ik merk dat ik mijn dagelijkse afspraken, met name de afspraken die in de toekomst worden gepland, lastig te overzien vind. Dus, misschien toch nog een agenda ernaast?

Zo ging ik dus van heel erg basic bullet journallen naar heel erg uitgebreid en creatief. Meer een bullet journal dagboek eigenlijk. Zo lekker wispelturig kan ik zijn he… Ah ja, ik ben gewoon zoekende. Denk ik 😉

Volg je me al op mijn facebookpagina? Zou ik leuk vinden. Ik ben ook te vinden op pinterest en instagram.

Gerelateerd:

Deze tekst bevat een affiliatie link, koop je iets via deze link dat krijg ik daar een kleine vergoeding voor 🙂 Alvast super bedankt. Wil je weten hoe ik denk over sponseren, lees mijn disclaimer

bullet journal, bullet journal dagboek, herinneringen, creatief, leuchttrum 1917, hand lettering, journalling

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Kim
    13 mei, 2018 at 17:03

    Wauw, wat een kunstwerkjes maak je. Het ziet er zó leuk uit. Leuke manier van het bijhouden van een “dagboekje”!

  • Leave a Reply